bloodsucher Napisano 27 Sierpnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Rzucila mi sie w oczy pewna rzecz odnosnie moonow:mianowicie z racji predkosci zrobic moona jest bardzo latwo. Oczywiscie wielkosc moona jest losowa, a maksymalna szansa na powstanie to 20%.W temacie o nowym wzorze na niszczenie moonow wyczytalem, ze maksymalny moon to 9800 (badz blisko tego). Dla takiej maksymalnej wartosci jest zrobiony rowniez kalkulator niszczenia.Jest to wg mnie totalna bzdura. Bo z tym maksymalnej wielkosci moonem jest chyba jak z Yeti: wszyscy slyszeli, ale chyba nikt nie widzial. (chyba bo jakis tam Chinczyk widzial ) Moony na Ogam w zdecydowanej wiekszosci wychodza male, co przy latwosci ich niszczenia przy tej predkosci jest nonsensem.Jeszcze wiekszym nonsensem jest brak mozliwosci kasowania moonow. W przypadku gdy ktos ma pecha, ma przekichane. Nie ma mozliwosci grania flota. Prawdziwego grania. Trzy osoby sie dogaduja i sciagaja wszystkie kulki takiego delikwenta. Postanowilem zrobic mala statystyke. Uznalem 1 gale uni 4 za reprezentacje calego uni ( uklady 1-250).Na tych 250 ukladach jest 580 moonow. srednia wielkosc moona to marne 5564km.Jest to kurdupel, ktorego niszczy z 70% szansa 1,8kk gasek - smieszna ilosc. (szansa na stracenie 0%).Najwiekszym moonem byl moon o srednicy 7989, najmniejszym 2173. Moonow 7xxx bylo procentowo najwiecej (22,24%), 6xxx (20,51%), 5xxx (19,31%), 4xxx (20%), 3xxx (16,37%), 2xxx (1,55%). Szansa na trafienie jako takiego moona 1:5. Przy braku mozliwosci kasowania - kicha.Nie widzialem NIGDZIE ani jednego moona 8xxx czy 9xxx. Reasumujac:-proponuje wprowadzenie mozliwosci kasowania moonow,-nalezaloby chyba sprawdzic losowosc wielkosci moonow, bo wg mnie szwankuje,-jezeli moony wieksze niz 8000 nie powstaja, nalezaloby chyba zmienic kalkulator ich niszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kicha Napisano 28 Sierpnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Powstaja moony ponad 8, jak i ponad 9k. Ciezko je znalezc co jest raczej zrozumiale. Sa to perelki wsrod kulek .Jednakze bywa i znam graczy, ktorzy maja takie moony .Czyzbym to ja byl tym Chinczykiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 28 Sierpnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Obecne powstawanie moonow jest losowe, dalem propozycje ich srednicy wd. powstalego PZ (im wiekszy, tym wieksza srednica) ale nie przeszlo. Co do kasowania moonow, mozna wprowadzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodsucher Napisano 28 Sierpnia 2010 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Ja rozumiem losowosc, ale prawdopodobienstwo zdarzenia, ktorym bedzie moon 2000 i 9000 jest takie same. Natomiast takie duze moony po prostu sie nie trafiaja. No taka propozycja - wielkosc pz - wielkosc moona nie bardzo wg mnie - za duze dysproporcje miedzy graczami sa- topki stawialy by takie moony, naprawde nie do ruszenia. Nie wiem jak jest napisana losowosc powstawania moonow, ale ta losowosc daje zdecydowanie male moony Choc przy mozliwosci kasowania moonow, mozna by robic do skutku, az powstanie jakis 79xx, ktory daje cien bezpieczenstwa [ Dodano: Pon 30 Sie, 2010 ]Obecne powstawanie moonow jest losowe, dalem propozycje ich srednicy wd. powstalego PZ (im wiekszy, tym wieksza srednica) ale nie przeszlo. Co do kasowania moonow, mozna wprowadzic. No to co robimy z mozliwoscia kasowania moonow? Prosze o glosy za, przeciw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi