massimo Napisano 17 Sierpnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Mam pytanko nie wiem czy to w tym dziale powinno byc ale jestem tu jeszcze nowicjuszem. Pytank brzmi, puszczam fsa zmoona na moona flotka sobie leci az tu nagle ktos mi kasuje moona z ktorego wystartowala moja flota i przeskakuje mi wiadomosc lotu na glownej stronie tresci : flota wystartowala z planety a nie z moona a jest to njie prawda przeciez .robilem fsa by byc nie widocznym a tu raptem jestem widoczny tylko dlatego bo ktos mi z tylu zniszczyl moona . rozumiem jak by mi padly moony obydwa ten ze startu i ten docelowy to wtedy tak przeskakujemy na planetki ale tak to troche nie fer mi sie wydaje . moze mnie ktos oswieciec czy oby napewno jest to prawidlowe? a i jeszcze gdzie moge poczytac o atakach i ich ilosciach na jeden dzien. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Sierpnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Falanga skanuje planete, wiec jezeli ktos zniszczyl Ci moona A [ten, z ktorego wystartowala flota na moona B] jak najbardziej zobaczy te akcje.Mimo wszystko ta forma Fs'a jest bezpieczna, poniewaz zawrocona misja stacjonuj jest maskowana i jezeli agresor nie jest za dobry z matematyki to nie wyliczy jej powrotu. A co do regulaminu gry, bede tak dobry i podam Ci link do niegoProsze: http://forum.ogam.online/viewtopic.php?t=2600 Wdzieczny za piwko bede : > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
massimo Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 czyli nie wiem czy dobrze zrozumialem . jesli ja zawroze teraz np; flote to nie zlapie mnie na falange mojego powrotu czy tak?, i to tyczy tylko puszczania fsa z moona czy tez z planety jak mozesz jeszcze mi na to odpisz co. dzieki z gory a piwko masz jak w banku , gwarantowane zimne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 17 Sierpnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Na falandze tylko zawroconej misji Stacjonuj nie widac, kazda inna jak zawrocisz to jest to widoczne. (po zniszczeniu moona, jesli z moona wysylales) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Sierpnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Wiec jezeli wysylasz z planety na planete z misja stacjonuj i zawrocisz - dla falangi jest niewidoczna.Identycznie z moona na moona [jezeli, ktorys z moonow polegnie], bo w innym wypadku flota jest maskowana przez ksiezyce. I dzieki za piwko *chlip* schlodzone tak jak lubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konto_do_usuniecia Napisano 9 Września 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 nie uważacie, że to trochę dziwne, że flota lecąca z planety x na planetę y jest widoczna na falandze na x? (mowa o misji stacjonuj) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Września 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Nie dlaczego? Skoro wystartowała/ląduje na tej planecie jej ruchy muszą być widoczne, bo stacja planetarna z pewnością monitoruje jej ruchy i chce aby bezpiecznie wylądowała <- wytłumaczyłem to na formie przykładu, by prościej było zrozumieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konto_do_usuniecia Napisano 10 Września 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 wydaje mi się, że na ogame była widoczna tylko na planecie na która leci, poza tym było by bezpieczniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltan Napisano 11 Września 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 dokładnie na ogame jeśli niszczyło się księżyc docelowy to można było zobaczyć, bo teraz praktycznie moony mają znaczenie tylko jeśli chodzi o teleport i fsy nawet wygodniej robić można z planety bo przez słabe przeliczniki dotyczące niszczenia księżyców flociarz wysyła 1/20 swoich gsów i ma Cię na widelcu i nie musi nawet docelowego moona niszczyć więc popieram masztera żeby było widać tylko na 1 moonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Września 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 dokładnie na ogame jeśli niszczyło się księżyc docelowy to można było zobaczyć, bo teraz praktycznie moony mają znaczenie tylko jeśli chodzi o teleport i fsy nawet wygodniej robić można z planety bo przez słabe przeliczniki dotyczące niszczenia księżyców flociarz wysyła 1/20 swoich gsów i ma Cię na widelcu i nie musi nawet docelowego moona niszczyć więc popieram masztera żeby było widać tylko na 1 moonie Cóż, jak dla mnie i dla innych graczy chyba jest w porządku. Nikt inny nigdy nie miał problemu co do tego, że flotę widać i na planecie "A" jak i "B"A co do niszczenia moonów, cóż ponoć jest poprawione i jest trudniej. Kiedyś wystarczyło 400k GŚ żeby strącić Ci moona o średnicy jakoś 8k - Pff nie? Cieszmy się z tego przelicznika, zamiast narzekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi