nomad Posted August 8, 2010 Report Posted August 8, 2010 W sytuacji farmienia z uzyciem dolaczanych z innych planet flot (wlasny ACS) brana jest pod uwage jedynie ladownosc pierwszej wyslanej floty - ladownosc pozostalych (dolaczonych w ACS-ie) flot jest ignorowana.
Kicha Posted August 8, 2010 Report Posted August 8, 2010 Dokladnie. Tak samo, jak tylko osoba zakladajaca ACS dostaje punkt za wygrana walke. Nie wiem, czy mozna to zaklasyfikowac jako blad, gdyz deus juz o pisal .
deusx Posted August 8, 2010 Report Posted August 8, 2010 I tak to ma byc, ACS pozwala na dolaczenie cudzej floty tylko i wylacznie w pomocy w ataku. ACS nie pomaga juz w transporcie zyskanych surowcow etc.
nomad Posted August 9, 2010 Author Report Posted August 9, 2010 Troche to zalozenie mija sie z logika, ale skoro "tak ma byc" ..., to ok.Szkoda tylko, ze takie niuanse nigdzie nie sa opisane (a moze ja nie znalazlem?) i sporo zasad trzeba "odkrywac" metoda "macajewa". Brakuje mi takze dzialu WZORoW - metod obliczen - czasu trwania poszczegolnych badan- czasu trwania budowy- wydobycia na poszczegolnych poziomach kopaln W koncu to gra strategiczna wiec nalezaloby znac/moc policzyc parametry gry...
N9ne Posted August 9, 2010 Report Posted August 9, 2010 Ale jak kumpel leci z nami...To chociaz powinien dostac RW... A tak to dostaje Osoba ktora zaklada ACS...Nie mozna bylo by tego poprawic zeby kazdy dostawal RW?
deusx Posted August 9, 2010 Report Posted August 9, 2010 Ale jak kumpel leci z nami...To chociaz powinien dostac RW... A tak to dostaje Osoba ktora zaklada ACS...Nie mozna bylo by tego poprawic zeby kazdy dostawal RW? Dostaje rw...
Recommended Posts