Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

cześć

mój pierwszy post, także bądźcie wyrozumiali, jeżeli na dzień dobry coś narozrabiam 

jednym z elementów gier typu Ogame jest ten ciągły stres, że jak trochę podskoczę w statystykach to przyleci ktoś mocny i wyzeruje mi flotę
a robią to, bo po prostu nie ma zbytnio innego celu 

dodatkowo, gry fanowskie z małą ilością graczy też trochę utrudniają zabawę

może tu wrzucić (trochę oklepany) pomysł na rasę obcych sterowaną przez serwer? można to wrzucić w jakiegoś crona, żeby raz dziennie się to odpalało:

działania crona:

dla każdej galaktyki

- sprawdzić czy jest tam wolne miejsce na planetę
- jeżeli brak  to dodać planetę obcych (produkcja zależna od jakiegoś przelicznika siły graczy w danej galaktyce)
- dodać jakąś losową ilość floty (wg przelicznika)
- wysłać kilka ataków na kilka celów w galaktyce 

to taka najprostsza wersja, a można tam ciekawie pokombinować z jakimiś warunkami
dla słabych planet wysyłać ataki raz dziennie, dla silnych 2-3 razy dziennie

albo co dzień dodawać tylko słabe planety, ale jeżeli gracze ich nie rozwalą (zniszczą wszystkie systemy obronne), to co tydzień one awansują na wyższy poziom i będą jeszcze silniejsze

takie skręcenie w kierunku Players vs Enemy przy małej liczbie graczy może być naprawdę spoko

ps. w grze jestem nowy, ale znam silnik, znam też ogame bardzo dobrze