koordiyt Posted April 4 Report Posted April 4 cześć mój pierwszy post, także bądźcie wyrozumiali, jeżeli na dzień dobry coś narozrabiam jednym z elementów gier typu Ogame jest ten ciągły stres, że jak trochę podskoczę w statystykach to przyleci ktoś mocny i wyzeruje mi flotę a robią to, bo po prostu nie ma zbytnio innego celu dodatkowo, gry fanowskie z małą ilością graczy też trochę utrudniają zabawę może tu wrzucić (trochę oklepany) pomysł na rasę obcych sterowaną przez serwer? można to wrzucić w jakiegoś crona, żeby raz dziennie się to odpalało: działania crona: dla każdej galaktyki - sprawdzić czy jest tam wolne miejsce na planetę - jeżeli brak to dodać planetę obcych (produkcja zależna od jakiegoś przelicznika siły graczy w danej galaktyce) - dodać jakąś losową ilość floty (wg przelicznika) - wysłać kilka ataków na kilka celów w galaktyce to taka najprostsza wersja, a można tam ciekawie pokombinować z jakimiś warunkami dla słabych planet wysyłać ataki raz dziennie, dla silnych 2-3 razy dziennie albo co dzień dodawać tylko słabe planety, ale jeżeli gracze ich nie rozwalą (zniszczą wszystkie systemy obronne), to co tydzień one awansują na wyższy poziom i będą jeszcze silniejsze takie skręcenie w kierunku Players vs Enemy przy małej liczbie graczy może być naprawdę spoko ps. w grze jestem nowy, ale znam silnik, znam też ogame bardzo dobrze Quote
Recommended Posts