Fin Posted May 7, 2020 Report Share Posted May 7, 2020 Proponuje umożliwić kumulację oficerów (tych za astaty) tz: geologa, admirała i naukowca.Np: 3xgeolog+ to +300%3xadmirał +120slotów3xnaukowiec -90%Ewentualnie można wprowadzić limity kumulacji np 1. geolog i geolog+ max 5 (co dałoby max +750%) 2. admirał/admirał max 2 (max +120slotów)3. naukowiec max 3 ale: Pierwszy jak teraz -30% Drugi -50% cena x1,5 Trzeci -70% cena x2(2*pierwszy) Te 3 poziomy w poł z trytem dałyby łączną możliwość skrócenia badań o 76% (bez trytu o 70%).Kwestia krotności byłaby ciekawa zarówno dla graczy jak i admina można rozważyć inne wersje krotności fajnie jeśli jakaś wejdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elobreko12 Posted May 7, 2020 Report Share Posted May 7, 2020 moim zdaniem nie przejdzie, pomysł sam w sobie ciekawy, ale teraz weź pod uwagę załóżmy gracza który ma 32 lv technologi bojowej, na 33 robi się 218+ dni, zdobywam taki zastrzyk - 90 % czasu = 20+ dni, skracam to trytem i tak w kółko... gracze staliby się (Ci którzy mieli szczęście) raczej nie osiągalni. a tryt wtedy spada na drugi plan gdzie jest kluczowy w rozgrywce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinek Posted May 7, 2020 Report Share Posted May 7, 2020 (edited) Koszmarny pomysł. Kilka głównych spraw:1. zmieni się to w "pay to win", kto więcej załaduje asatów na start ten będzie w topce a następnie2. topka będzie niemożliwa do dogonienia3. co z trytem? Edited May 7, 2020 by Robinek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elobreko12 Posted May 7, 2020 Report Share Posted May 7, 2020 bez obrazy ale plan do piachu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fin Posted May 8, 2020 Author Report Share Posted May 8, 2020 (edited) Mozna by rozważyć choć opcję naukowca to nie wpłynie zbyt silnie na staty.Co do pay&win to jest to od dawna a w/w to urozmaicenie chcesz bierzesz nie chcesz to nie Serio nikt nie chciałby skumulowanego naukowca czy geologa? ps -70% to jednak nie -90% Można zrobić inaczej max 2xnaukowiec dający -45% można też dodać kumulację do trytu np do max x3 dawałoby to do -90% redukcji spalania Edited May 8, 2020 by Fin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
faziee Posted May 9, 2020 Report Share Posted May 9, 2020 Daj spokój z takim pomysłem... I tak się zdenerwowałem po wprowadzeniu oziębiania planet przez astaty.. Nie po to na początku uniwersum poświęciłem dodatkowych XX godzin żeby znaleźć chłodne planety z dużą ilością pól. Pomysł może poza admirałem do kosza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GREGx Posted May 12, 2020 Report Share Posted May 12, 2020 Polecam Finowi skomunikować się z własnym mózgiem.Ja !@#$%^& , co to za pomysły w ogóle.... spuścić Was z oka na parę dni ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts