gabryska Posted December 21, 2017 Report Share Posted December 21, 2017 Niby temat znany od lat, jednak wciąż brakuje jasno sprecyzowanej odpowiedzi. Mianowicie jak oszczędzać swoje pieniądze a nawet je pomnażać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herhor Posted December 21, 2017 Report Share Posted December 21, 2017 (edited) Niby temat znany od lat, jednak wciąż brakuje jasno sprecyzowanej odpowiedzi. Mianowicie jak oszczędzać swoje pieniądze a nawet je pomnażać? 1. Na oszczędność sposób jest prosty, o wiele mniej wydawać .2. Pomnażanie - pracować. Edited December 21, 2017 by Herhor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KuramaPower Posted December 21, 2017 Report Share Posted December 21, 2017 Nie kupywać astatów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narutoo Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 Hm... Niestety, ale nie będę w stanie w tym obszarze tematycznym pomóc. To zdecydowanie nie jest moja broszka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
superJasiu Posted January 24, 2018 Report Share Posted January 24, 2018 (edited) Szklane skarbonki świnki już nie bardzo działają, wiec może lepiej w coś inwestować, żeby pomnażać? Oszczędzanie trzeba się nauczyć, a jeżeli już podejść do tego na serio, pierwszymi krokami powinny być energooszczędne rzeczy w naszych mieszkaniach. Warto też kupować żywność z głową, bo to jej najwięcej marnujemy. Edited January 24, 2018 by superJasiu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 Ja niestety nie mam doświadczenia w tym obszarze temtycznym... Dlatego też raczej niezbyt będę w stanie pomóc... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fomfny Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 (edited) W sumie to juz wiekszosc rzeczy zostala powiedziana. Ja natomiast jak juz cos mam kupic to szukam albo tanszej alternatywy albo patrze jakie sa ceny w sklepach internetowych. Czesto mozna trafic takze na rozmaitego rodzaju promocje co daje oszczednosci rzedu nawet 20-30%. Warto tez czytac blogi tematyczne np. https://fripers.pl/blog/lampa-pierscieniowa-ktora-wybrac/ dzieki czemu mozna sie dowiedziec o paru waznych kwestiach przed wyborem danego sprzetu. Zostaja jeszcze portale spolecznosciowe z uzywanymi produktami .. jednak mozna brac tylko rzeczy z odbiorem osobistym oraz pisemna gwarancja w sprawdzonym sklepie. Edited March 4, 2018 by fomfny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agajaga99 Posted March 15, 2018 Report Share Posted March 15, 2018 Ja regularnie odkładam pieniądze na funduszu pieniężnym. Mam ustawioną dyspozycję, żeby co miesiąc z mojego konta wypływało 100 zł. Taki fundusz jest bardzo bezpieczny, jak lokata i daję dobre zyski. Tak ok. 4% przez rok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dandlaaa Posted May 15, 2018 Report Share Posted May 15, 2018 Ja bym się w tym temacie doradził znajomych. Moim zdaniem jest to naprawdę dość dobre rozwiązanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stabilo Posted May 16, 2018 Report Share Posted May 16, 2018 Znaleźć dobrą pracę albo samemu czymś handlować.Lokaty bankowe są dobre ale tak od 200 - 300 tyś zł.Giełdy nie polecam bo można przeważnie na nich stracić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorota40 Posted May 16, 2018 Report Share Posted May 16, 2018 Przede wszystkim, to trzeba pamiętać o tym, że wybierając oferty kredytowe koniecznie trzeba sprawdzać aktualne rankingi. Dość ciekawe opcje tego typu są na lowcakredytow.pl kredyt online Warto się temu bliżej przyjrzeć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert972 Posted May 21, 2018 Report Share Posted May 21, 2018 (edited) Najlepszym rozwiązaniem jest dobra lokata terminowa. ___________________Dobra i tania polisa na życie z rankingubezpieczennazycie.pl oraz dobre ubezpieczenie na życie po 70 roku życia na rankingubezpieczennazycie.pl Edited May 21, 2018 by robert972 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts