Robin Napisano 9 Września 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Siema, W sumie dziwię się, że jeszcze ktoś tego nie zaproponował, bo tego typu rozwiązanie wprowadzone w grach tego typu (nie ogame, ale przeglądarkowych z handlem) zawsze się rewelacyjnie sprawdzało i wbrew pozorom nie miało większego wpływu na ceny a jedynie bardziej ożywiało handel. Ok, zatem do rzeczy: Chodzi o możliwość wystawienia oferty NA tryt (nie tak jak teraz jest "Z trytem"). Czyli np. mam nadwyżkę deuteru i chętnie bym kupił tanio tryt, to zamiast wypisywać do sprzedawców z ofertą, to wrzucam swoją ofertę kupna na giełdzie i czekam. Działało by to na tej samej zasadzie jak teraz "handel" trytem. Tylko wystawiałoby się ofertę deuteru za tryt. Moim zdaniem jest to niezbędne, zważywszy na to ile trytu się zdobywa i patrząc na to jak obecnie wygląda sytuacja, czyli mało graczy i mały zbyt. Sam kilka dni temu pisałem do kilku handlarzy z ofertą kupna taniej trytu i 3/4 zaoferowało mi tryt dużo taniej niż najtańsza oferta widniejąca na rynku. Co nie jest dziwne, patrząc po historii jak słabo to schodzi. Ma to też ogromny plus dla tych co mają nadwyżkę trytu, bo zamiast wystawiać oferty i potem zdejmować i znów wystawiać (bo przebijają się cenami) to popatrzy sobie czy jest jakaś godna uwagi (dla niego) oferta NA tryt na giełdzie i sprzeda, a jak nie będzie to po protu wystawi po swojej cenie. Wilk syty i owca cała. P.S. Wydaje mi się również, że nie będzie to żaden problem odnośnie kodu gry, gdyż wystarczy powielić "handlarza" i zamienić TRYT z DEUTEREM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 9 Września 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2017 jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leonardo_da_Vinci Napisano 9 Września 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Pomysł jest fajny też jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdravko Napisano 9 Września 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Pomysł fajny, ale jestem za tym by obie sposoby funkcjonowały obok siebie a wówczas każdy wybierze tak jak mu to pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robin Napisano 11 Września 2017 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2017 @zdravko To przecież bez znaczenia, bo przełączenie i sprawdzenie drugich ofert to kwestia kilku sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi