Jump to content

Próby powiększenia księżyca

Salwator

Recommended Posts

Witam ! Od jakiegoś czasu po zakończeniu farmienia rozbijam flotę , latam dość dużo więc i sporo prób było , ale od jakiegoś czasu co najmniej od miesiąca nie powiększyłem żadnego moona , moje pytanie jest następujące . Czy mam pecha ? Czy może to jakiś błąd gry ? Próby robię z UT 120-200 mln szt. wcześniej nie było problemu , zgodnie z prawdopodobieństwem mniej więcej co piątą próbę moon się powiększał , ale ostatnio nic na przynajmniej 20 prób (próby robione na u5 i 7 )

Dokładnie - gram w ogame ogólnie od 2005r., zaś w ogam (tutaj na privie) około 3 lata i pierwszy raz słyszę, by dało się moona powiększyć - owszem można zwiększać pola, ale nie powierzchnię - chyba, że go zniszczy GŚ i od nowa się postawi.

Dodam jeszcze że w zakładce Symulator tworzenia księżyca można sprawdzić jak duży księżyc uzyskamy z danego pz , a co do meritum sprawy to widzę że nikt z piszących w ostatnim czasie nie powiększał księżyca , no nic spróbuje jeszcze kilka razy jak nie wyjdzie to dam sobie spokój .

Chodzi oto ze najkorzystniej jest robic z lm/ow czy innej floty której budowa nie wymaga deuteru. Bo na PZ zwróci ci się tylko metal I kryształ. A czego ile potrzeba to wyliczysz w symulatorach. Ja osobiście bym nie inwestowal w 9,900 bo one łatwo padajs, a są i potencjalnym celem do zadań.

Agresor stracił 0 jednostek.
Obrońca stracił 431.543.233.442.000 jednostek.
Na tych współrzędnych znajduje się teraz 6.018.906.654.000 Metal i 4.123.034.201.400 Kryształ.

Prawdopodobieństwo powstania księżyca: 20% (101.419.408%)
Posiadany księżyc się powiększył

Agresor stracił 0 jednostek.

Obrońca stracił 431.543.233.442.000 jednostek.

Na tych współrzędnych znajduje się teraz 6.018.906.654.000 Metal i 4.123.034.201.400 Kryształ.

Prawdopodobieństwo powstania księżyca: 20% (101.419.408%)

Posiadany księżyc się powiększył

Obrońca i agresor to były dwa różne konta ? Bo przy różnych kontach moony się powiększają , jest wszystko w porządku , chodzi mi czy komuś ostatnio wyszedł z własnej próby .