SonGoku Napisano 9 Stycznia 2016 Zgłoszenie Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Ponieważ liga typera to zabawa na forum, która ma dostarczyć graczom dodatkowe astaty, to niestety część z osób biorących w niej udział zwyczajnie nie potrafi się bawić i bezczelnie kopiuje to, co inni robili przez wiele minut a nawet nieraz i godzin - tak jak choćby ja. Nie życzę sobie, żeby jakiś cichy bob, wiecznysen czy revenge kopiowali moje wyniki obstawianych meczy - a jednak to robią. Mecze nie mogą być niejawne, bo wtedy mogłoby dochodzić do jeszcze większych oszustw, wobec powyższego proponuję wprowadzić: - obowiązek kopiowania pierwszego postu (postu moderatora, który owy konkurs organizuje) - za udowodnione oszustwo dyskwalifikować graczy z danego etapu gry choćby ci w pełni sami obstawiali wszystkie mecze (ale nie spełnili powyższej wytycznej) - jeśli to możliwe, to ustawić na podforum z ligą typera coś takiego, że w trakcie pisania postu nie widzimy tego co pisali inni (jedyna opcja, to byłoby otwieranie 2giej karty/zakładki - zawsze to troszkę więcej pracy dla oszusta niż tylko kopuj-wklej i chwilowa moderacja postu - dla niepoznaki myśląc, że osoba, której coś kradną jest głupia i się nie połapie w ich oszustwie). Proszę o poważne potraktowanie mojej propozycji, ponieważ fizycznie nieraz nie jestem w stanie upilnować LT i napisać postu na ostatnią chwilę. Ewentualnie inna propozycja - to wprowadzić możliwość publikacji postów o konkretnej godzinie i minucie tak jak choćby publikuje się filmy na YT. Każdy ustawiałby na tą samą godzinę i byłoby po problemie. Zatwierdzanie komentarzy raczej nie wchodzi w grę, bo to byłaby niepotrzebna dodatkowa praca dla moderatora, a nie o to mi przecież chodzi, żeby obciążać nebu lub kogoś innego dodatkową pracą. Edytowane 9 Stycznia 2016 przez SonGoku Cytuj
zdzisLG Napisano 9 Stycznia 2016 Zgłoszenie Napisano 9 Stycznia 2016 Ponieważ liga typera to zabawa na forum, właśnie to zabawa więc przestań tak spinać zwieracze i wyluzuj...... Cytuj
SonGoku Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoszenie Napisano 9 Stycznia 2016 właśnie to zabawa więc przestań tak spinać zwieracze i wyluzuj...... Jeśli ktoś tworzy grę, film, muzykę, itd., to abstrachując od kosztów, itd. - generalnie poświęca swój czas i liczy, że ludzie to uszanują a nie bezczelnie pobiorą na torrentach. Zrób sobie swoją jak nie potrafisz uszanować cudzej pracy. Tylko o to mi chodzi. Zresztą publikacja postów o konkretnej godzinie wyeliminowałaby takie oszustwa a jeśli ktoś jest uczciwy, to nic nie będzie mieć przeciwko temu - tylko oszustom nie spodoba się to. Proste. Cytuj
zdzisLG Napisano 9 Stycznia 2016 Zgłoszenie Napisano 9 Stycznia 2016 odpowiedz mi w takim razie (bez spiny) na jedno proste pytanie...na jakiej podstawie wytypowałeś swoje wyniki? Cytuj
Leonardo_da_Vinci Napisano 9 Stycznia 2016 Zgłoszenie Napisano 9 Stycznia 2016 Idź się lecz SonGoku. Cytuj
nebu Napisano 9 Stycznia 2016 Zgłoszenie Napisano 9 Stycznia 2016 Ponieważ liga typera to zabawa na forum, która ma dostarczyć graczom dodatkowe astaty, to niestety część z osób biorących w niej udział zwyczajnie nie potrafi się bawić i bezczelnie kopiuje to, co inni robili przez wiele minut a nawet nieraz i godzin - tak jak choćby ja.Nie życzę sobie, żeby jakiś cichy bob, wiecznysen czy revenge kopiowali moje wyniki obstawianych meczy - a jednak to robią.Mecze nie mogą być niejawne, bo wtedy mogłoby dochodzić do jeszcze większych oszustw, wobec powyższego proponuję wprowadzić:- obowiązek kopiowania pierwszego postu (postu moderatora, który owy konkurs organizuje)- i myślisz że to coś zmieni, typy przepiszą - za udowodnione oszustwo dyskwalifikować graczy z danego etapu gry choćby ci w pełni sami obstawiali wszystkie mecze (ale nie spełnili powyższej wytycznej)- jak zamierzasz udowodnić oszustwo jeśli ktoś skopiuje mój pierwszy post i wpisze Twoje typy ?- a jeśli ktoś wytypuje tak samo to też ma być katrany? - jeśli to możliwe, to ustawić na podforum z ligą typera coś takiego, że w trakcie pisania postu nie widzimy tego co pisali inni (jedyna opcja, to byłoby otwieranie 2giej karty/zakładki - zawsze to troszkę więcej pracy dla oszusta niż tylko kopuj-wklej i chwilowa moderacja postu - dla niepoznaki myśląc, że osoba, której coś kradną jest głupia i się nie połapie w ich oszustwie).Proszę o poważne potraktowanie mojej propozycji, ponieważ fizycznie nieraz nie jestem w stanie upilnować LT i napisać postu na ostatnią chwilę.Ewentualnie inna propozycja - to wprowadzić możliwość publikacji postów o konkretnej godzinie i minucie tak jak choćby publikuje się filmy na YT. Każdy ustawiałby na tą samą godzinę i byłoby po problemie. Zatwierdzanie komentarzy raczej nie wchodzi w grę, bo to byłaby niepotrzebna dodatkowa praca dla moderatora, a nie o to mi przecież chodzi, żeby obciążać nebu lub kogoś innego dodatkową pracą. To jest tylko zabawa. Cytuj
SonGoku Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoszenie Napisano 9 Stycznia 2016 Ponieważ liga typera to zabawa na forum, która ma dostarczyć graczom dodatkowe astaty, to niestety część z osób biorących w niej udział zwyczajnie nie potrafi się bawić i bezczelnie kopiuje to, co inni robili przez wiele minut a nawet nieraz i godzin - tak jak choćby ja. Nie życzę sobie, żeby jakiś cichy bob, wiecznysen czy revenge kopiowali moje wyniki obstawianych meczy - a jednak to robią. Mecze nie mogą być niejawne, bo wtedy mogłoby dochodzić do jeszcze większych oszustw, wobec powyższego proponuję wprowadzić: - obowiązek kopiowania pierwszego postu (postu moderatora, który owy konkurs organizuje) - i myślisz że to coś zmieni, typy przepiszą - za udowodnione oszustwo dyskwalifikować graczy z danego etapu gry choćby ci w pełni sami obstawiali wszystkie mecze (ale nie spełnili powyższej wytycznej) - jak zamierzasz udowodnić oszustwo jeśli ktoś skopiuje mój pierwszy post i wpisze Twoje typy ? - a jeśli ktoś wytypuje tak samo to też ma być katrany? - jeśli to możliwe, to ustawić na podforum z ligą typera coś takiego, że w trakcie pisania postu nie widzimy tego co pisali inni (jedyna opcja, to byłoby otwieranie 2giej karty/zakładki - zawsze to troszkę więcej pracy dla oszusta niż tylko kopuj-wklej i chwilowa moderacja postu - dla niepoznaki myśląc, że osoba, której coś kradną jest głupia i się nie połapie w ich oszustwie). Proszę o poważne potraktowanie mojej propozycji, ponieważ fizycznie nieraz nie jestem w stanie upilnować LT i napisać postu na ostatnią chwilę. Ewentualnie inna propozycja - to wprowadzić możliwość publikacji postów o konkretnej godzinie i minucie tak jak choćby publikuje się filmy na YT. Każdy ustawiałby na tą samą godzinę i byłoby po problemie. Zatwierdzanie komentarzy raczej nie wchodzi w grę, bo to byłaby niepotrzebna dodatkowa praca dla moderatora, a nie o to mi przecież chodzi, żeby obciążać nebu lub kogoś innego dodatkową pracą. To jest tylko zabawa. Wiesz co - inteligentnemu człowiekowi nie sprawi trudności udowodnienie, że dana osoba skopiowała nie ten post, co trzeba - mnie interesuje tylko mój post, a jako, że mam twarde dowody, iż te 3 osoby skopiowały właśnie mój post, to kwestia wykazania tego nie jest żadnym problemem. Oczywiście mogę to napisać tobie na PW - bez problemu. Twoje pytanka na czerwono - przede wszystkim co to da? więcej fatygi, ale generalnie podałem na końcu dość ciekawą koncepcję - publikację komentarzy w czasie - dlaczego tego nie rozważysz? chyba, że nie da się - no to trudno :/ Wiesz co nebu - zdaję sobie sprawę z tego, że to zabawa, ale zauważ, że niektórzy ludzie nie potrafią się bawić. Tamte dzieciaki zarzucą mi, że ja się nie potrafię bawić, zrobią ze mnie czubka - bo już to robią na SB a ty nie reagujesz. Bana byś wlepił zgodnie z regulaminem i byłoby po problemie. Dlaczego kilka osób rzuca się na 1 człowieka, to zamiast obezwładnić napastników obezwładnia się ofiarę? bo tak jest łatwiej? Mnie najbardziej boli to, że pomimo iż jest to zabawa, to oni nie potrafią się bawić i oszukują tylko dlatego, bo regulamin tego nie zabrania. Czy zdroworozsądkowo myślący człowiek musi mieć wszystko napisane jak "krowie na rowie", żeby wiedzieć co jest zabronione - czy tam nawet niewłaściwe a co nie? przecież wiele rzeczy można się zwyczajnie domyśleć - chyba, że ktoś nie ma czym.. Porównałbym bandę tych dzieciaków do kobiet, które brały garściami cukierki od świętego Mikołaja tylko dlatego, bo.. REGULAMIN TEGO NIE ZABRANIAŁ. Czy to w ogóle jest argument? Mowa o tym filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=lioyo2Qfbyo Kto tym kobietom zabronił branie cukierków dla dzieci i to całymi garściami? Ale odbiór w internecie jest oczywisty - że jest to skandaliczne i karygodne mimo, że nigdzie żadnego regulaminu nie było, który tego zabraniał. Dzieci - revenge, wiecznysen i cichybob - nauczcie się, że jest coś takiego, jak zasady niepisane - i są to z reguły "dobre maniery", których wam niestety ewidentnie brak. Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia. Cytuj
Viher Napisano 11 Stycznia 2016 Zgłoszenie Napisano 11 Stycznia 2016 Moim zdaniem nic z takim ewentualnym faktem kopiowania czyichś wyników nie da się zrobić. Po 1 nie jesteś w stanie stwierdzić, czy ktoś skopiował Twoje wyniki - nawet jak przekopiuje pierwszy post moderatora z wrzuconymi meczami, to dopisanie tam Twoich wyników to minuta roboty. Po 2 Twoja analiza to Twoja analiza, w drugiej kolejce ustrzeliłeś przykładowo 15 punktów (i ktoś kopiujący Twoje wyniki mógłby mieć taki, względnie nie najgorszy wynik), ale równie dobrze mogłeś trafnie wytypować 5 meczy - i ktoś miałby równie słaby wynik jak Ty. To jest jego ryzyko. Po 3 ustalanie wrzucania postów na konkretną godzinę jest absurdalne - po to wrzucane są mecze na około 2 dni wcześniej, żeby każdy miał czas obstawić - nie każdy musi być akurat dostępny w godzinie o której wrzucalibyśmy typy, a może taka osoba akurat chciała obstawić? Po 4, tak prywatnie - za bardzo się spinasz, to tylko gra Cytuj
SonGoku Napisano 11 Stycznia 2016 Autor Zgłoszenie Napisano 11 Stycznia 2016 Moim zdaniem nic z takim ewentualnym faktem kopiowania czyichś wyników nie da się zrobić. Po 1 nie jesteś w stanie stwierdzić, czy ktoś skopiował Twoje wyniki - nawet jak przekopiuje pierwszy post moderatora z wrzuconymi meczami, to dopisanie tam Twoich wyników to minuta roboty. Po 2 Twoja analiza to Twoja analiza, w drugiej kolejce ustrzeliłeś przykładowo 15 punktów (i ktoś kopiujący Twoje wyniki mógłby mieć taki, względnie nie najgorszy wynik), ale równie dobrze mogłeś trafnie wytypować 5 meczy - i ktoś miałby równie słaby wynik jak Ty. To jest jego ryzyko. Po 3 ustalanie wrzucania postów na konkretną godzinę jest absurdalne - po to wrzucane są mecze na około 2 dni wcześniej, żeby każdy miał czas obstawić - nie każdy musi być akurat dostępny w godzinie o której wrzucalibyśmy typy, a może taka osoba akurat chciała obstawić? Po 4, tak prywatnie - za bardzo się spinasz, to tylko gra Zabawa zabawą, ale wyobraź sobie, że masz 10 postów różnych osób i każdy taki sam - takie same wyniki, itd. Czy ma to jakikolwiek sens? Oki nie będę angażować w to administracji forum - załatwię to po swojemu o ile dam radę. Cytuj
Czartoryski Napisano 11 Stycznia 2016 Zgłoszenie Napisano 11 Stycznia 2016 Dzieki SonGoku, od dzisiaj o ile bede ogarniac lige typera bede kopiował kazdy twój post z wynikami żeby cie dupsko bolało Revenge ツ i KarolRadom dodali reakcje 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi