mirai Napisano 24 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Zadanie 5 w kategorii Strategia brzmi: Uzyskaj średnią temperaturę na planetach -85 stopni (lub mniej). Niższa temperatura to większe wydobycie deuteru !Czy tu chodzi o średnią temperaturę (min+max/2) na jednej planecie, średnią min temperaturę na wszystkich planetach, średnią max na wszystkich planetach, a może coś jeszcze innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwego Napisano 24 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Średnia minimalna ze wszystkich planet się tutaj liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 24 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Jeśli osiągniesz maksymalną czy nawet średnią temperaturę na wszystkich planetach na poziomie -85°C to ja chcę poznać twoje czity Poniżej -100°C temperatury minimalnej zejść się nie da, a maksymalna zawsze jest o 40°C wyższa, zatem najniższa możliwa do osiągnięcia temperatura średnia to -80°C.No można nie wiedzieć... @Alwego, nie ma czegoś takiego jak średnia minimalna. Nie ma też średniej maksymalnej Średnia to średnia - jest tylko jedna.Zapewne masz na myśli średnią temperatur minimalnych I tak też bym polecił deusowi właśnie napisać w treści zadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirai Napisano 24 Maja 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Ogólnie możnaby przyjrzeć się opisom zadań i trochę takich editów zrobić.Niemniej dzięki za wyjaśnienie. Wydaje mi się, że to zadanie możnaby było przesunąć trochę później w kolejności, bo do tego raczej sporo trytu zejdzie... W obecnej wersji mam nadzieję, że da się to zadanie ominąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 24 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 To zależy jak sobie planety porobiłeś. Dobrze jest właśnie wcześnie się dowiedzieć, że niska temp. daje więcej deuteru i poszukać sobie zimnych planet, bo później jak się rozbudujesz.. na 99,99% nie będziesz już chciał kasować planet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 24 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Zgadzam się z Nerielem. To powinno być nawet wcześniej, albo dodać zadanie "znajdź planetę o temp. -X", aby pokazać graczom, ze to właśnie chłodne planety są najlepsze, bo jednak nie każdy wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ba'al Napisano 27 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Aż komiczny wydaje mi się ten temat... Ostatnio jak proponowałem aktualizację opisu zadania to wszyscy wszystko wiedzieli... Teraz nagle komuś przeszkadzają niejednoznaczne opisy... Deus-ie i spółko może teraz na prośbę @mirai zrobicie przegląd zadań i pozmieniacie opisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirai Napisano 27 Maja 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 To zależy jak sobie planety porobiłeś. Dobrze jest właśnie wcześnie się dowiedzieć, że niska temp. daje więcej deuteru i poszukać sobie zimnych planet, bo później jak się rozbudujesz.. na 99,99% nie będziesz już chciał kasować planet Szczególnie że zadanie przed tym to: Stwórz 20 planet... To zadanie (średnia) powinno byc wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi