Jump to content

Nieuzasadniony BAN za rzekome niezgłoszenie gry z 1 IP

Rezonne

Recommended Posts

Nick: Rezonne

Treść blokady: Niezgloszona gra z jednego IP 1/2

SGO: Sarius

Opis:

Witam, znam regulamin, grałem w Ogame już od 2000 roku, i wiem co to jest gra z 1 IP , dlatego od razu jak założyliśmy konta , Ja i Syn wysłałem zgłoszenie gry na jednym IP, na ekranie po wysłaniu wyraźnie było potwierdzenie, że wiadomość została pomyślnie wysłana, więc moje pytanie brzmi - Czy Szanowny SGO przejrzał zgłoszenia, czy z automatu wlepia niesłuszne BANY?

Po to chyba jest opcja wysyłania zgłoszenia prosto z Gry... a jeżeli Wam coś tam nie działa, to nie przerzucajcie od razu winy na gracza/y.

Gram uczciwie i jak sobie sprawdzicie te moje kilka dni które grałem, to wszystko co zdobyłem, zdobyłem dzięki poświęconemu czasowi, cierpliwości... Dajcie po prostu pograć... 

Syn pograł pare dni i tak stwierdził , ze to nie dla niego wiec możecie te konto od razu usunąć (Ankartus) , a ja przynajmniej będę spokojny że znowu nie zostanę niesłusznie zbanowany.

Dodatkowo już tylko nadmienię, że żadnych wymian handlowych nie mieliśmy, żadnych wspólnych walk, oprócz dozwolonych kilku prób Księżycowych...

Proszę o zdjęcie Bana, bo będę się nudził przez te 3 dni.... 

Edited by Rezonne

Zgłoszenia gry z jednego IP nie ma na liście, i na pewno nie zostało ono zaakceptowane. 

No to lipa , bo w jaki inny sposób mam udowodnić, że go wysłałem? A wiem że go wysłałem... to była pierwsza rzecz jaką zrobiłem po zalogowaniu się do gry... o takich rzeczach po prostu pamietam... nie wiedziałem że miałem zrobic jeszcze screena jak wysyłałem to zgłoszenie, jeszcze podczas wysyłania wyskoczył mi monit że w uzasadnieniu użyłem zbyt mało znaków (poniżej 30) więc naskrobałem tam troszkę więcej... jak jeszcze mam udowodnić że ZROBIŁEM to zgłoszenie i wysłałem - może u Was coś nie działa tak jak należy...

@Rezonne, pierwsza zasada życia w barbarzyńskim kraju - wszystko co robisz musi być skrupulatnie dokumentowane... ^^

A tak poważnie to jak nie masz screena to jest słowo kontra słowo... :)

Jak miałem lat naście, to uczył mnie tata - "synku pamiętaj, nigdy sobie nie rób z gęby du**..." tej zasady się trzymam, tak samo jak to, iż uważam , że ban został przyznany niesłusznie - ja swoje zrobiłem , sam siebie przekonywać nie muszę, a jestem osoba uczciwą i pomimo wieku starczego , amnezji u mnie nie stwierdzono i doskonale pamiętam co kilka dni zrobiłem na tym serwie.

Zapaliłem się do tej gry, gdyż tak jak mówiłem grałem kiedyś na ogame.pl przez 6 lat (od 2000 roku) i chciałem sobie znowu poklikać..

Jestem zawiedziony, iż pomimo dokonania wszystkich procedur jakie narzuca mi regulamin, odnośnie gry na jednym IP - otrzymałem BANA...

Jeszcze bardziej jestem zawiedziony , że ufając prawidłowości działania skryptu zapisującego zgłoszenia o wspólnej grze na jednym IP, uważałem , że ze spokojnym sumieniem mogę zacząć grać. Poświęciłem swój czas i pieniądze na tą grę a teraz muszę udowadniać coś co zrobiłem, bo wy nie macie odnotowanego zgłoszenia...

Dla mnie takie postępowanie już na początku gry, świadczy albo o braku profesjonalnej obsługi tej gry, niechlujstwie, lub ,co gorsza, błędów programowania.

Całe szczęście , że gram tylko parę dni, ale Wy już wyleczyliście mnie skutecznie z dalszego zaangażowania w tą grę - dzięki.

Edited by Rezonne

ok , dzięki

Zrobiłem to zgłoszenie jeszcze raz, jak wpisywałem nick, to się wyświetlił podpowiedź nicka jak wpisałem literkę A  -mówiłem , że to już wypełniałem i na koniec tez dostałem taką wiadomość jak i za pierwszym razem:

MultiKonto Zgłoszenie zostało przesłane do operatorów, oczekuje na akceptację.

no teraz otrzymałem nawet potwierdzenie:

04-03 19:48:00 +0200 System Zgłoszenie Gry z jednego IP http://ogam.online/skins/mtk/img/m.gif Nowa Witaj, twoje zgłoszenie Gry z jednego IP zostało zaakceptowane, jest to równoznaczne z zakazem:
1) Transportu surowców między zgłoszonymi kontami;
2) Wszelkich pożyczek między zgłoszonymi kontami;
3) Wzajemnych ataków na siebie (wyłączając próby moonowe).

za pierwszym razem nie było żadnej odpowiedzi, ale że jestem nowy to po prostu stwierdziłem, że dostane je później...

Ok, w każdym bądź razie jeszcze raz dziękuję i temat można chyba już zamknąć - Pozdrawiam