Jump to content

Resorty  

33 members have voted

1. 1. Czy jesteś za uwolnieniem rozwoju resortów?

• Tak
      31
    • Nie
      2

Recommended Posts

Posted (edited)

Po uwolnieniu możliwości oziębiania planet ekonomia gry nie uległa zachwianiu.

Część graczy już zapewne ochłodziła wszystkie planety do limitu -99 stopni.

Proponuję, aby uwolnić całkowicie resorty. Zwracam uwagę, iż w pewnym momencie cena i czas rozwoju kolejnego poziomu będą zaporowe, wobec czego ekonomia nie ulegnie zachwianiu.

Moim zdaniem rozwój resortów da niektórych graczom jakikolwiek cel w grze - ja obecnie po oziębieniu wszystkich planet - co trwało ok. pół roku, nie mam żadnego celu w grze.

Uwaga: to nie jest rozmowa na temat sytuacji w grze w ogóle. Dyskusja w tym temacie powinna dotyczyć uwolnienia resortów. Wypowiedzi dotyczące gry w ogóle proszę pisać tu: http://forum.ogam.online/topic/19680-co-robić-dalej/

Edited by Jacme
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Przeminął maj i.... ;]

Znalazłem przy okazji robienia kopii danych moją baaardzo dawną koncepcję na coś takiego (kiedy to nawet nie nazywaliśmy tego resortami i nie było trytu!).

Trochę zmodyfikowałem i można to tak zrobić:

http://s11.postimg.org/64mcblt9v/plany.png

Łączny czas rozwoju takich resortów to prawie 3 lata, 1,6 bld deu i ~19 mln trytu, także raczej nie prędko ktoś to wszystko zrobi (chyba, że wygra w lotka! :D ).

Koszt jest chyba zbliżony do obecnych, ale wzory powinny być inne, bo jak pamiętam to te obecne robiłem tylko pod 10 lvli i pewnie by coś nie grało.