Skocz do zawartości

Nowe zabezpieczenia

deusx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Już dzisiaj zostanie wdrożony nowy system do wykrywania multi kont. System będzie automatycznie sprawdzał wszelkie dane, zapisywał je i porównywał do siebie.

Jeżeli ktoś nie będzie spełniał określonych warunków, gra zada kilka pytań, natomiast operator dostanie dane o użytkowniku.

Myślę, że w ciągu kilku dni wyeliminujemy tych najbardziej cwanych multi graczy.

Ale chodzi o porzucenie konta. Ze jesli mialem konto tylko do wgladu na u5 a teraz juz mam swoje to logiczne ze na inne juz nie wchodze :)

Nowe systemy zabezpieczeń nie będą banowały "z automatu". Mają one za zadanie dostarczać konkretnych informacjii operatorom gry i to oni podejmują decyzję o ewentualnym nałożeniu blokady.

Rozumiem , logiczne ze nie mozna zbaniwac konta 1000 pkt na ktore sie juz nie loguje z kontem dobrym :)

To chcialem uslyszec , pomysl dobry ale czy zablokuje on popularny program i zmiane IP ? :)

Jak będzie działał nowy system okaże się dopiero po jego wprowadzeniu. Wiadomo, że kombinatorzy są zawsze o jeden krok przed tymi którzy próbują ich złapać. Administracja stara się poprawiać i udoskonalać systemy zabezpieczeń ale skuteczna walka z oszustami jest możliwa tylko dzięki współpracy graczy z osobami zarządzającymi serwisem. Dlatego też zachęcamy wszystkich do przesyłania sugestii dotyczących wykrywania multikont na adres mailowy znajdujący się w zakładce "kontakt" w grze (zapewniamy anonimowość).

Edytowane przez KarolRadom

Gość I_Will_Never_Forget

Wiem z pewnych źródeł, że są już problemy z popularnym programem i innymi sposobami. ;)

Pewne źródła należy zgłosić, bo ukrywanie winnych w pewnym sensie też jest ,,złe" i na pewno Ci gracze nie pomagają w żaden sposób społeczności...

Jeśli chcemy by społeczność ogam była czysta to każdy powinien dołożyć cegiełke i pomóc to zwalczać a nie przytakiwać kolegom którzy jak sami mówią ,,nikomu nie szkodzą". Łamanie regulaminu zawsze jest szkodliwe, a jeśli ktoś chce go łamać niech liczy się z konsekwencjami które mogą być brutalne dla takiego delikwenta bez możliwości odwołania.

ja nie mówię że wiem kto łamał regulamin i kto miał multi.

mówię jedynie, że ktoś mi powiedział, że chciał przetestować nowe zabezpieczenia i się okazało, że działają :)

to raczej nic złego.

a jeśli ta osoba kiedyś robiła coś innego, to nic mi o tym nie wiadomo.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.