Jump to content

28 members have voted

1. 1. Czy jesteś za zniesieniem limitu oziębiania planet (każdy następny stopień to koszt 16500 trytu)?

• Tak
      27
    • Nie
      1

Recommended Posts

Posted

Dziś skończyłem oziębianie planet.

11 planet mam maksymalnie oziębionych tzn. mają temperaturę -99, a 10 jest oziębionych do limitu.

Łącznie, aby te pozostałe 10 planet miało temperaturę -99 stopni potrzebuje je oziębić o 307 stopni.

NAWET jeśliby przyjąć, że każdy kolejny stopień oziębienia ponad dotychczasowy limit kosztowałby 16500 trytu (tj. brak dalszego wzrostu ceny) to potrzebowałbym aż 5 mln trytu.

Jak widać oziębienie nie jest opłacalne i zniesienie limitu nie wpłynie na ekonomie gry - gdyż lepsze efekty da rozbudowa eks. deuteru.

Zachęcam do oddania głosów w ankiecie.

Posted

Co racja to racja, limit w kwestii opłacalności jest zbędny, chyba tylko kilka, kilkanaście pierwszych poziomów jest opłacalne, potem to już sztuka dla sztuki.

Niestety wydaje mi się, że temat był już kilka razy poruszany, i nie było zgody administracji na zniesienie limitu.

Posted (edited)

głos ludu jestem tez na tak ;D

zwłaszcza że mogło by to mieć niezły wpływ na giełdę trytu  :D

Edited by MOCZAR
  • 4 months later...
Posted

Ponieważ nie rozumiesz co jest napisane w 1 poście.

Łącznie, aby te pozostałe 10 planet miało temperaturę -99 stopni potrzebuje je oziębić o 307 stopni.

To był cel - umożliwić oziębienie wszystkich planet do -99°C. Wcześniej był limit max 65 skróceń na planetę.