hhsnake0 Napisano 28 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Witam, Chcę zaproponować wam wszystkim nową grę pt. "Prawdziwy Łowca"Chcę aby ta gra rozruszała trochę wasze sondy szpiegowskie i umiejętności ataku.Gra będzie prowadzona na każdym uniwerum oddzielnie jednak klasyfikacja będzie sumowana ze wszystkich uni jednocześnie ale o tym w dalszej części mojej propozycji. Widomo, że gra aby przyciągała graczy musi mieć ATRAKCYJNE nagrody w postaci astatów. Proponuję wam grę, która wymaga dużej ilości skanów, dobrej umiejętności korzystania z symulatorów i odrobiny szczęścia Tak więc konkrety: Administracia (bądź osoba do tego wyznaczona) na każdym uniwerusm wybiera gracza gracza ("i' lub "iI"),któremu "daje" flotę.Dokładnie chodzi o to by gracz "i" lub "iI" otzrymał niewielką flotę, którą gracz musi wytropić i zniszczyć.Jednak samo zniszczenie nie daje nic bo flota, którą posiada nasza "zwierzyna" na kazdym uni jest identycza. Osoba, która znajdzie cel i go zniszczy musi użyć do tego celu takiej floty, która jest w stanie zniszczyć dany cel bez strat.Każde uniwersum ma za zadanie zniszczyć cel i użyć do tego jak najmniejszej ilości statków.Daną rundę wygrywa ten gracz który: Znajdzie i zniszczy flotęZniszczy flotę wroga najmniejszą ilością statkówwygra bitwę bez startzmieści się w czasie aby zniszczyć daną flotę w danej rundzie i zamieści RW na forum w odpowiednim dziale Po przeanalizowaniu wysztkich starć, osoba prowadząca wyłonić musi osobę która wygrała daną turę jak i również osoby które zajeły 2 i 3 miejsce. Po każdej rundzie przypisywane są punkty za zajęte miejsca: 1 miejsce - 9pkt2 miejsce - 6pkt3 miejsce - 4 pktRund przewiduję ok 30 a czas prowadzenia konkursu ok 2-3 miesięcy.Jest to długi czas jednak konkurs będzie dobrze nagradzany Po zakończeniu przewidzianej ilości rund wyłaniane jest 5 najlepszych osób (z rankingu zabawy), które startują w rundzie finałowej gdzie, każdy z graczy ma za zadadnie wyszukać jak najszybciej floty, która jest pod danego gracza lossowana. NP: Gracz xxx: musi odszukać floty 14lm, 23OW , 41 GSów, 1 szperaczGracz yyy musi odszukać floty 4lm, 21OW , 22 GSów, 3 szperaczGracz zzz musi odszukać floty 11lm, 11OW , 12 GSów, 3 szperaczitd kto najszybciej odnajdzie swoja flotę i ją zniszczy wygrywa.ALE PAMIĘTAJCIE, JAK KTOŚ WAM ZNISZCZY FLOTĘ TO NIC NIE WYGRACIEChyba, że ktoś wam pomoże i będzie szukał z wami celu Co do nagrody ja to widzę jakoś tak 1 miejsce - 2000 astatów2 miejsce - 1200 astatów3 miejsce - 700 astatów4 miejsce - 300 astatów5 miejsce - 100 astatów Z góry przepraszam za literówki, jestem w pracy i trochę się śpieszyłem Czekam na wasze opinie Czy wam się podoba czy też nie, no i co byście w tym zmienili MrWhite dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 28 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Co z remisami? Może się zdarzyć, że 3 osoby będą miały po np. 15 pkt. Czy ilość statków dotyczy dosłownie ilości? W takim układzie oczywistym wyborem są GŚ / Aurory. Żadnych tu umiejętności symulacji nie będzie trzeba. Co do reguły, że ktoś nam może tę flotę sprzątnąć w finale, zapewne wredne trolle chętnie je skoszą, co by rywal na uni nie wygrał. W najgorszym razie nikt nie wygra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sopelma Napisano 28 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 (edytowane) pomysl super - jednak jakos trzeba to ujednolicic. Chodzi mi dokladnie o to zeby gracz slabszy w punktacji mial takie same szanse co Ci z czolowki, wiec moim zdaniem nie moze byc kryterium najmniejszej ilosci statkow bo techy (ktore maja tu najwieksze znaczenie) graczy lepszych nie dadza szans tym slabszym. Ja bym raczej poszedl w strone ilosci znalezionych flot - ktos znajdzie - zamieszcza RW - generacja nowej floty u innego gracza i zabawa od poczatku. Edytowane 28 Października 2014 przez Sopelma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hhsnake0 Napisano 28 Października 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Co z remisami? Może się zdarzyć, że 3 osoby będą miały po np. 15 pkt. 5 pierwszych osób wchodzi do finału.Jeśli będzie tak, że będą 2 osoby będą pierwsze, na drugim miejscu 1 osoba i na 3 miejscu 2 osoby to właśnie te osoby wchodzą do finału. Czy ilość statków dotyczy dosłownie ilości? W takim układzie oczywistym wyborem są GŚ / Aurory. Żadnych tu umiejętności symulacji nie będzie trzeba. Chodzi o floty po przeliczeniu na deuter. Co do reguły, że ktoś nam może tę flotę sprzątnąć w finale, zapewne wredne trolle chętnie je skoszą, co by rywal na uni nie wygrał. W najgorszym razie nikt nie wygra A to jest właśnie pole do popisu dla ludzi co ciągle atakują administrację niech się w taki sposób wyżyją To może być najciekawszy moment całej zabawy coś czuję, że będzie gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozel Napisano 28 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 (edytowane) Może zamiast najmniejszej ilości statków zdecyduje najmniejsza w przeliczeniu na deuter wartość danej (atakującej) floty? EDIT: w międzyczasie już wytłumaczyłeś w innym poście - dzieki Edytowane 28 Października 2014 przez kozel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hhsnake0 Napisano 28 Października 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 (edytowane) pomysl super - jednak jakos trzeba to ujednolicic. Chodzi mi dokladnie o to zeby gracz slabszy w punktacji mial takie same szanse co Ci z czolowki, wiec moim zdaniem nie moze byc kryterium najmniejszej ilosci statkow bo techy (ktore maja tu najwieksze znaczenie) graczy lepszych nie dadza szans tym slabszym. Ja bym raczej poszedl w strone ilosci znalezionych flot - ktos znajdzie - zamieszcza RW - generacja nowej floty u innego gracza i zabawa od poczatku. Tu chodzi o czas. Fakt lepsi mają łatwiej, ale nie zawsze lepszy znajdzie pierwszy flotę Na każdym uniwersum jest tylko 1 flota tak więc może się okazać, że top 500 będzie zdobywał punkty tutaj jest to minimalna przewaga Edytowane 28 Października 2014 przez hhsnake0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrWhite Napisano 28 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 pomysł fajny może ożywi troszkę graczy top 50-200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hhsnake0 Napisano 28 Października 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Czekam też na opinię innych graczy + osób, które zarządzają grą (czyt. deusx) Może, ktoś jeszcze widzi jakieś ciekawe rozwiązania do w/w pomysłu tak aby ta gra miała moc i cieszyła sie bardzo dużym zainteresowaniem bo tylko wtedy ma to sens. Czekam z zaciekawieniem na wasze pomysły ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość I_Will_Never_Forget Napisano 28 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Będzie niestety krytycznie... jako osoba która z prowadzeniem konkursów jak i grą ma sporo wspólnego.Jak dla mnie za dużo roboty, udziwnień. W teorii można pisać bajki, rzeczywistość sprowadza na ziemię.Nie oczekujcie rzeczy które nie mają bytu, ja po przeczytaniu pierwszych zdań pomyślałem ,,ciekawe kto to będzie prowadził" oraz ,,kto będzie grał w to kilka miesięcy". Tworzycie sobie wizje utopijnego konkursu, a później następuje zderzenie z rzeczywistością i jęki, bo czegoś się nie dało zrobić, bo po miesiącu nikt już nie rywalizuje, bo ktoś nie dotrzymał terminów. Nie sądze, żeby deus miał czas na dodawanie statków i zabawe w gierki, a w tej grze potrzebna jest punktualność i sumienność. ZwZ w teori też wygląda wspaniale Od jakiegoś czasu omawiam z deusem pewien podobny konkurs w grze, lecz mniej skomplikowany. Jeśli wszystko się uda, będzie niebawem notka o nim. Oczywiście za pomysł plus lecz moim zdaniem nie ma co nastawiać się na realizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASTEK Napisano 29 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Dobrze gadasz dojcie do składu i ładu z obecnymi problemami A my jestesmy normalni i niebedzie zadnych udziwnien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 7 Listopada 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Z naszej strony nie ma przeciwwskazań do przeprowadzenia takiego eventu, oczywiście po ustaleniu szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hhsnake0 Napisano 7 Listopada 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Z naszej strony nie ma przeciwwskazań do przeprowadzenia takiego eventu, oczywiście po ustaleniu szczegółów. Trochę czekałem na Twoją odpowiedź w tym temacie Deusx powiedz mi jak możemy omówić w/w szczegóły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 24 Listopada 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 My jesteśmy od pracy, ew. zatwierdzania / podpowiadania w sprawie pomysłów. Szczegóły musimy omówić wspólnie na co czekam ciągle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hhsnake0 Napisano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Wiadomość wysłana Czekam na rozpatrzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi