destiny Napisano 22 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Mam pytanie przede wszystkim do Administracji. Chodzi o tryt i handel nim w obecnych czasach, mianowicie jak już się dowiedziałem zabronione jest wymienianie się trytem dla zrobienia zadania w przeciągu 5 minut. Ale w takim razie po upływie jakiego czasu mogę odsprzedać tryt do tej samej osoby? Po 1 dniu 5 dniach miesiącu? czy nigdy nie mogę już tej osobie sprzedać trytu ponownie bo dostane bana?Niech w końcu ktoś ogarnie ten temat bo teraz jest strach kupować i sprzedawać tryt bo nie wiadomo kiedy się bana dostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzisLG Napisano 22 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 a gdzie się tego dowiedziałeś jeśi mozna wiedzieć? bo z tego co ja wiem to regulamin nie precyzuje tego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 22 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Regulamin nie, ale to nie stoi na przeszkodzie aby dać za to bana a już kilka za to było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
destiny Napisano 22 Października 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Tylko na jakiej podstawie bana? Albo sie trzymamy regulaminu albo mamy tutaj rosje i ukraine czyli wszystkie prawa nakazy i zakazy w głębokim poważaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catalyst Napisano 23 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 3) Wykorzystywanie dodatkowych sposobów i możliwości by jedno konto otrzymywało surowce bez otrzymania wzajemnej korzyści (handel) lub stosuje przeliczniki dumpingowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
destiny Napisano 23 Października 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 A co jesli we 2 robimy to zadanie? Wtedy razem odnosimy korzyści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catalyst Napisano 23 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Nie jestem w stanie sprawdzić kto obecnie wykonuje jakie zadanie. Deus musi zabrać głos w tej sprawie i sprecyzować handel trytem w regulaminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 23 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 z tego co mi wiadomo to obie strony odnoszą korzyści, po pierwsze jest to zwykła wymiana trytu na deuter i nikogo nie powinno interesować po co komu ten tryt czy deuter (zrobienie zadania to dodatkowa rzecz), a po drugie obie strony wychodzą na zero po tych transakcjach, więc również nie widze problemu. W wyniku giełdy trytów zmieniło się wiele rzeczy i powinno się zmienić regulamin aby nie było takich problemów i pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASTEK Napisano 23 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 (edytowane) wymyslmy nowy statek do przewozu trytu i zlikwidujmy handlarza Edytowane 23 Października 2014 przez ASTEK MOCZAR dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catalyst Napisano 23 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 wymyslmy nowy statek do przewozu trytu i zlikwidujmy handlarza Wtedy będziesz oddawał tryt za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASTEK Napisano 23 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 raczej nie MOCZAR dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 23 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 wymyslmy nowy statek do przewozu trytu i zlikwidujmy handlarzaNie wiem czy to żart czy po prostu jakaś głupota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
destiny Napisano 23 Października 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Handlarz niech zostanie bo to git opcja, ale to banowie za wymiane trytem po takiej samej cenie glupota. Tryt nie stanowi żadnej wartosci punktowej jest to tylko dodatek więc ciężko mi zrozumieć obecne zasady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASTEK Napisano 23 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 spieriz ani zart ani głupota taki pomysł MOCZAR dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 23 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 po drugie obie strony wychodzą na zero po tych transakcjach, więc również nie widze problemu. W wyniku giełdy trytów zmieniło się wiele rzeczy i powinno się zmienić regulamin aby nie było takich problemów i pytań. Jedna strona zdobywa tryt "za darmo", a jest on surowcem, który można wymienić na deuter. Czyli można by zmienić treść zadania na "uzbieraj 200 bln deu". Rozwiązanie jest banalnie proste - rozróżnić deuter kupiony od zdobytego.Zrobić licznik zliczający tylko tryt z ekspedycji, a nie aktualnie posiadany na koncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
destiny Napisano 23 Października 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Teoretycznie banalnie proste a jak ze strony technicznej? Do tego dochodzi druga sprawa, jeśli tak rozróżniać to licznik zdobytego będzie naliczony bez względu czy go wydałem czy mam go uzbierane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubulus Napisano 23 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Ja np nie rozumiem, dlaczego kupując tryt za przykladowo 350kk a sprzedając za 500kk łamię regulamin. Jak sama nazwa wskazuje jest to HANDEL I GIEŁDA, więc mam prawo "taniej kupić, drożej sprzedać", gdyz jest to podstawą handlu. Mam prawo zarabiac skupując tryt po niższej cenie, gdyż mam nadwyżkę surowca, a ktoś go potrzebuje, a następnie z tego tytułu sprzedać drożej innej osobie, bądź nawet tej samej jeśli będzie tego potrzebowała. Tak jak w normalnym życiu, ktoś potrzebuje pieniędzy to sprzedaje taniej samochód, bo szybciej znajdzie kupca. Potem jak już odłoży pieniądze to kupuje taki sam... Zaraz pewnie ktoś to podsumuje "można by było pushować konta". No i trudno. Było nie wprowadzać możliwosci handlu trytem, tylko ograniczyć to do jednego konta skoro są takie problemy i potem śmieszne sytuacje w których gracze są banowani za darmo, bo "mogli pushować", właśnie - mogli a nie musieli.Swoją drogą jak ktoś chce to i tak znajdzie sposób, zeby z konta na konto surowce przesłać. Chociażby przesyłając legalnie 3bln dziennie... Nie oszukujmy się, jak tu pushować na dużą skale, posiadając nawet dwa czy trzy konta. Niech mają nawet eko, które jest średnio wydajne w stosunku do czasu, wysyłając 20 ekspedycji moge mieć dzienne wydobycie.Wysyłać ekspedycje na kilku kontach? Powodzenia... Zresztą kary za push też są śmieszne. Ban na dożywocie - tak na pewno nie zyskacie graczy a co za tym idzie pieniędzy. Już sporo osób tak poszło stąd. Potem marudzenie, że wieje nudą na serwie i łączenie serwów. Zróbcie jakieś normalne kary. Za oszukiwanie w skarbówce nikt nie idzie na dożywocie, przeważnie jest to grzywna. Jak ktoś zapushował 300 bln surowca to zabierzcie mu 450 albo 600 (o ile udowodnicie). Jak nie ma w banku to na minus... Zmusicie wtedy do demontowania bunkrów czy flot, bo na paliwo na fs nie będzie. Alwego i zdzisLG dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
destiny Napisano 23 Października 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Dobrze Kubulus piszesz, ale niestety to nie przejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yukari21 Napisano 23 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 napisze tak : skoro giełda , handel itp to kogo boli to że skupie sobie tryt do zadania ?? a następnie go odsprzedam ??? przykład kupiłem od XXX po 700kk za jednostkę (ktos wystawił nawet nie kolega poprostu stoi kupuje) zrobiłem zadanie nie potrzebuje trytu wystawiam za tyle samo i los chce że kolega włączył zadanie chce skrócić i odkupił według was = BAN dla mnie = dobry interes ja kupiłem koleś odkupił obydwoje jesteśmy na 0 (kogo obchodzi moje zadanie ) a kolejna rzecz ja nie mogę panować nad tym kto okupuje tryt wiec dlaczego kara ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 23 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 (edytowane) A mnie obchodzi, moja sprawa dlaczego Zadanie mówi - uzbieraj tryt, a nie deuter na tryt i pod tym kątem powinno być sprawdzane. Giełda weszła później niż zadania, więc zakładaliśmy, że tryt na koncie mógł się znaleźć tylko z ekspedycji. Warunek zadania się zmodyfikuje i nie trzeba ruszać regulaminu ani giełdy. Oczywiście bany za takie akcje są dość dziwne ale jakby nie patrzeć słuszne, bo jedno konto dostaje darmowy zysk.Coś jak gdyby kumpel mi pożyczył surkę, ja sobie walne kilka ST i mu oddam. Zgaduję, że większość by się awanturowała, gdyby ktoś taki zafundował wam złoma.I tak samo działają astaty - ktoś ma grubszy portfel to sobie kupi surkę i cóż.. wszystkim to przeszkadza. Edytowane 23 Października 2014 przez Neriel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubulus Napisano 23 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 To zróbcie tak, by tryt kupiony sie nie liczył do zadania i po problemie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yukari21 Napisano 23 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 (edytowane) tylko że tutaj Neriel mówimy o 2 czy 3 zadaniach które żeby wykonać trzeba badać ekspedycje a zajmuje to troszkę czasu kolejna sprawa po giełdzie wlazło jeszcze skracanie badań +10 dni dlatego też myślę że pożyczka trytu (zakup i odsprzedanie) nie jest aż takim bólem dla graczy ... kolejna sprawa macie zamiar kontrolować na co wydałem tryt ? mogłem go kupić od Ciebie po 700 kk dziś i za tydzień mogłeś go odkupić ponieważ miałeś taka potrzebę jak udowodnić tu że nie zrobiłeś tego celowo ??? Edytowane 23 Października 2014 przez yukari21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 23 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Nie da rady, można udowodnić, że pożyczkobiorca chciał obejść wymóg uzbierania trytu ale pożyczkodawca oczywiście nie wie komu sprzedaje, więc MOŻE być niewinny.Problem stanowi te "może" i cóż zrobić - banować niewinnych, czy uniewinniać winnych?Żadna opcja nie jest dobra. Oczywiście gracze będą chcieli uniewinnienia ale administracja wybierze trzymanie porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yukari21 Napisano 23 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 moim zdaniem w tym momencie można śmiało to robić jeżeli administracja nie chce by tak było musi zmienić coś w zadaniach ( zakupiony tryt nie liczy się ) temat były rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubulus Napisano 23 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Racja, może jeszcze zaostrzymy regulamin Banujmy za farmienie, bo przecież konto MOŻE być tej samej osoby, logującej się w innym miejscu.Banujmy za złomowanie, bo przecież to MOŻE być wystawiona flota, nigdy nic nie wiadomo.Banujmy tak jak Neriel napisał za sprzedawanie i kupywanie trytu, bo jedna ze stron mogła kupić go w celu wykonania zadania. I znajdzie sie jeszcze kilka innych rzeczy za które też można zbanować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi