Skocz do zawartości

Tryt - brak ograniczeń

spieriz

Rekomendowane odpowiedzi

To już czyjaś decyzja, nie chce robić 30 PTE to niech nie robi - mniej surki, bo brak dziur nie da tyle co 2 PTE więcej, mniej trytu i koszt w real forsie. A cena mała by nie była, zobacz ile geolog stoi na miecha.

Ogólnie to wiele taki pakiet by nie zmienił. Jedynie jak pisałem dla wygody i troszkę surki więcej niż przy kupnie surowca za astaty.

Na początkowych PTE taki pakiet dawał by bardzo dużo, być może miałby takie branie, że zastąpił by surowce za astaty? ;] (na dłużej niż miesiąc..)

Tylko ludzie musieliby być świadomi ile z ekspów można wycisnąć. Bo na niższych poziomach jak dziurę usuniesz to będzie to ogromny skok.

Edytowane przez Neriel

Gość I_Will_Never_Forget

Dziś jest wprowadzanych sporo kosmetycznych, lekkich do wprowadzenia poprawek o których była mowa wcześniej. Temat trytu również będzie niebawem poruszany ale jest jeszcze na poziomie omawiania także proszę o cierpliwość.

Dziś/jutro powinniście zobaczyć kilka innych zmian w grze.

Gość I_Will_Never_Forget

Ktoś Wam musi dodawać otuchy ;)

Obecnie pracuje nad nowymi grafikami plus zmieni się kilka mniejszych rzeczy o których wspominaliście w innych tematach by grało się łatwiej. Na razie praca wre, trzymajcie kciuki.

Tak na marginesie, mając 14 lvl szpiega, i wysyłając 99 sond na gracza z 23 lvl szpiega widzi się wszystko.

Więc baaardzo wysoki poziom technologii szpiegowskiej nic nie da, biorąc pod uwagę, że 30 poziom to każdy łatwo może zdobyć, to 40 i wyższe poziomy (czyli te, gdzie z uzyskaniem pełnego skanu MOŻE być problem), są w praktyce nieosiągalne.

• 2 tygodnie później...

Ja mam jeszcze jeden pomysł ale chyba do osobnego tematu, 

Mianowicie, wiele osób pisało, ze wprowadzenie braku ograniczeń w skracaniu badań trytem pomoże tylko astatowcą bo będą mogli za kasę skrócić do zera. Można by wprowadzić w handlarzu dodatkową opcje "skup trytu" Czyli coś w rodzaju sklepu gdzie była by ustalona jakaś cena powiedzmy tak jak na u8 400 mln za jednostkę cena była by niższa od średniej ceny jaką gracze wystawiają. I osoby co chciały by sprzedać na szybko albo nie dawać astatowcą trytu by sprzedawały do sklepu systemowego ten tryt

"astatowcą" a co to jest?

problem który opisał satriani nie istnieje i został kilka razy już opisany w poprzednich postach przeze mnie i inne osoby.

choćby ktoś miał biliardy deuteru, to nie kupi trytu jeśli nikt go nie będzie chciał sprzedawać. Sporo osób by zaczęło gromadzić tryt dla siebie aby swoje badania skrócić, zamiast sprzedawać. I nie podoba mi się pomysł z systemowym skupem, jedynie by zredukował ilość trytu na uni i obrót nim.

Gość I_Will_Never_Forget

Obecnie tryt zalega mi w ilosci 1,6kk i nie mam co z nim zrobic... chcialem sprzedac za grosze to SGO odrzucił oferte... a tryt dalej zalega i zbiera sie do niewiadomych celów. Sprzedać tanio nie mogę, drożej nikt kupić nie chce... świetne rozwiązanie sytuacji.
Gdyby znieść ograniczenia w skracaniu to pewnie więcej osób by kupiło żeby np skrócić PTE na 30lvl niż czekać rok, Ci co już mają 30PTE tryt pewnie by sprzedawali. Jakoś by się to kręciło, na pewno lepiej niż teraz...

Deus gdzie jesteś od 3tygodni? :mellow2:

Z jakiej okazji SGO odrzucił ofertę?

Z tego co mi wiadomo to akceptacja przez SGO zrobiona po to, aby zapobiec pushowi itd, a nie żeby sobie odrzucać oferty które mi się nie podobają.

Jest cena minimalna 80kk (zbędna moim zdaniem, i tak nikt taniej nie sprzeda), więc po co jeszcze blokowanie handlu przez SGO? Tylko hamuje to rozwój.

Gość I_Will_Never_Forget

spieriz to źle Ci wiadomo ;) za 80kk nie sprzedasz, więc tak samo pytam po co ta minimalna cena skoro nie można handlować wedle niej, bo później się okazuje, że minimalna jest inna niż podana w grze.

minimalna jest skryptowo 80kk i tyle.

nie ma nigdzie indziej napisanej o innych ograniczeniach, więc jeśli nie jest to ewidentny push, to ma to być akceptowanie i tyle. bo po co komu ta giełda skoro nie można z niej normalnie korzystać?

eh, bez sensu to wszystko jest.

Gość I_Will_Never_Forget

Deus zróbmy coś z tym wykorzystaniem trytu bo opcja jego pozyskiwania jest na prawde świetna...giełda to też świetny pomysła... ale z wykorzystaniem gorzej ;)

I ustal normalną cene minimalną i maxymalną w skrypcie i automaczyczną akceptacje bez udziału SGO. Powiedzmy 600kk-200kk i każdy znajdzie coś dla siebie bez podstaw o pushe i babrania się SGO.

Gość I_Will_Never_Forget

a czemu robic jakies widełki jezeli jest giełda i ktos chce sie pozbyc trytu to juz jego wola za ile go wystawi na owej giełdzie

Astek z tego powodu, że jedną jednostke trytu mógłbyś sprzedać za 1kkkk. Czysty push ;) Także widełki powinny być ale nie takie jakie są.

Astek z tego powodu, że jedną jednostke trytu mógłbyś sprzedać za 1kkkk. Czysty push ;) Także widełki powinny być ale nie takie jakie są.

I właśnie po to miał być SGO!

Aby zapobiec pushowi, a nie blokować zwykły handel.

Nie trzeba żadnych limitów, jest dobrze jak jest teraz, zmienić tylko to, aby SGO akceptowali wszystko co nie jest pushem, a nie tylko to co im się podoba.

Gość karaluch

Napiszę tu, by nowego tematu nie zakładać ;)

A może za ten tryt, który nam zalega, można było kupić poziom(y) technologii ochronnej/bojowej/opancerzenie ?

Zakupiony poziom  byłby  oczywiście tylko na moment - do ataku/obrony w danym momencie (np by nie był remis a wygrana/ czy też by zwiększyć swój poziom obrony w celu doprowadzenia do remisu/ wygrania).