kuna Napisano 18 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Witam. W jaki sposób wysłać sondy szpiegowskie, aby doleciały do wszystkich planet wroga, zakładając, że znam wszystkie koordynaty, w odstępach 1-3 sekund każda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 18 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 każdy układ słoneczny ma swój własny odnośnik. Jeśli otworzysz wszystkie jednocześnie w wielu kartach, to jedynym ograniczeniem będzie szybkość Twojego kliknięcia w ikonkę, przełączenia karty i flood session Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuna Napisano 18 Sierpnia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 (edytowane) A jak wytłumaczyć fakt, że sondy dotarły do mnie przykładowo o:xx:xx:32xx:xx:33czyli w odstępie 1 sekundy. Przy czym obie planety są w różnych galaktykach. Od agresora sondy leciały odpowiednio: 4 sekundy i 5 sekund, a to oznacza, że zostały wysłane dokładnie w tym samym momencie. Przełączenie się pomiędzy tabami, znalezienie planety w ukladzie (nie wspominając o dodatkowym ruchu myszą i rozwinięciu menu moona) oraz kliknięcie przycisku w ciągu 0s jest niemożliwe. Musi być inny sposób. Edytowane 18 Sierpnia 2014 przez kuna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 18 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 w ciągu 0s nie, ale w ciągu 0,5s już tak może i jest inny sposób, ale nie jest mi znany (linki do skanowania już nie działają długi czas)weź też pod uwagę, że mógł wcześniej wysłać do tej kolonii gdzie było 5s, a później do tej gdzie było 4s, więc sondy mogą dotrzeć nawet jednocześnie do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuna Napisano 18 Sierpnia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 (edytowane) Problem w tym, że dotarły dokładnie tak jak napisałem, dokładnie w takiej kolejności. Czyli były wysłane w tym samym momencie. Jeśli w 0,5 sekundy według Ciebie wykonanie opisanych przezemnie czynności jest wykonalne , to pierwsza sonda dotarłaby w xx:xx:32, a druga w xx:xx:33,5, czyli zaokrąglając pewnie w xx:xx:34, zalezy jak czasy są zaokrąglane. Lecz i tak twierdzę, ze nie da się wykonać tych czynności w czasie szybszym niż pół sekundy. Bez przesady. Jeśli zajeloby to chociaż jedna sekunde, co i tak nadal jest wynikiem wątpliwym, to druga sonda dotarłaby w xx:xx:34. Edytowane 18 Sierpnia 2014 przez kuna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 18 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 hm, to nie wiem, zawsze mógł być jeszcze jakiś lag, Twoje kliknięcie w guzik musi jeszcze dotrzeć do serwera zanim sonda się wyśle, a na u8 ostatnio często lagi były. innych pomysłów nie mam poćwicz sobie skanowanie z kartami to sam bedziesz tak robił za jakiś czas nie jest to trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuna Napisano 18 Sierpnia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Lag tylko opóżniłby lot, argument jest inwalidą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 18 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 no właśnie, opóźniłby - więc loty by mogły dochodzić w różnych czasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi