Emins Napisano 22 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 witam chciałbym o wprowadzenie zmianiy w zadaniach niszczenia moonów największy moon jaki widziałem to niecałe 9k gram na u3 więc chyba tam można się spodziewać największych moonów więc jak ja mam wykonać zadania których nie da się wykonać to raz a 2że na takiego moona trzeba by ~ 1.000.000.000 gs-ów i i tak mamy 93% szans na suksec ale i 18% na także gs-y znikną więc może wprowadzić by zniamy i operować na ilości a nie wielkości niszczonych moonów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 22 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 I tak dojdziesz do poziomu, gdzie będziesz musiał zniszczyć np. 10.000 moonów, przy tych samych nagrodach, więc tak czy inaczej będzie to prawie niewykonalne i oto w końcowych zadaniach chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wariatek Napisano 22 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Ja mam na u6 monna 9809km więc nie wiem gdzie widzisz problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeRnI Napisano 22 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Nie wiem kiedy były tworzone te zadania ale chyba na początku gry kiedy najlepsi flociarze mieli po 2 500 000 000 gs. Teraz najwięcej na serwerze ma chyba NoName ok. 800 000 000. Więc ciężko będzie wykonać to zadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOCZAR Napisano 22 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Ja mam na u6 dwa mony 9900 strącone a i tak pare zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwego Napisano 22 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 przecież na moony 9900 wysyła się po 20-30 mln GS i za max. 5 podejściem powinny paść. Jedyny problem to dostępność moonów, nie każdy ma szansę go zniszczyć, a tu w zadaniu jeszcze 5 takich jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrWhite Napisano 22 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 (edytowane) zadania z moonami 9.9 akurat jest w porządku, nieporozumieniem jest natomiast "Zniszcz 100 księżyców o średnicy co najmniej 5.000" to zadanie było chyba wprowadzone jak powstawały moony 5k zamiast 3k- jak jest teraz. Już prawie rok od czasu powstania uni, tutaj macie moje staty, coś tam grałem, parę moonow zdjąłem a z prostego rachunku wychodzi ze gdyby tendencja sie utrzymała to zrobię to zadanie za 5 lat:Flota zniszcz: 8Ilość zniszczonych księżyców ogólem: 574Ilość zniszczonych księżyców o średnicy co najmniej 4.500: 23Ilość zniszczonych księżyców o średnicy co najmniej 5.000: 23Ilość zniszczonych księżyców o średnicy co najmniej 6.000: 22Ilość zniszczonych księżyców o średnicy co najmniej 8.000: 2Ilość zniszczonych księżyców o średnicy co najmniej 9.000: 1Ilość zniszczonych księżyców o średnicy co najmniej 9.900: 1 moze faktycznie zamiast 5 mogły by być 2-3 bo coś mało ich jest na uni Edytowane 22 Maja 2014 przez MrWhite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwego Napisano 22 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 LIpa z tymi zadaniami na 5k, zależnie od uni. Na u5 chyba większość moonów to 5k, z tego co kojarzę, to na u6 jest ich mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 22 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 (edytowane) Szczerze mówiąc nie spodziewałem się, że ludzie oleją kwestię wielkości moonów i będą robić same 3.000.Moon 5k kosztuje grosze, a już takie 10kk GŚ się w niego bez ryzyka nie wbije. 6k moon i 50kk ma 10% na stratę. Także przecież warto je robić.Może po prostu jest tak mało flociarzy, że i moonów mało. A moona 9.863 na samym początku sam sobie zrobiłem mimo, że floty nie mam. Tak żeby nie było, że nikogo na to nie stać.Taki księżyc wydaje się drogi do zniszczenia, ale stworzenie go jest znacznie droższe.A to, że potrzeba 15 kkk GŚ by go zniszczyć bez ryzyka jest celowym zabiegiem, aby zbyt bogaci nie mogli sobie śmigać po wszystkich moonach na całym uni bez szans na utratę GŚ.Takich moonów zwyczajnie nie można niszczyć niczym nie ryzykując. Edytowane 22 Maja 2014 przez Neriel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 23 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Dlatego zrobione są gałęzie. Jeżeli dane zadanie jest aktualnie niemożliwe do zrobienia - trudno, nie blokuje nam to reszty zadań, a gałąź. Mamy ich wiele, więc możemy robić inne zadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
q4l Napisano 30 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 ja bym dal pomysla ze jak nac smiecie jak wtopisz w misji atakj to masz szanse pozbierac a jak lecisz na niszcz to jak stracisz gsy to nawet zlom nie ma lecisz niszczyc to niech bedzie 50% zlomy jak ci gs spadnie SZEFIE ZMIE TO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 30 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Straty są tak obliczone by stracić właśnie 100%. Jeśli chcesz złomu z niszczenia moonów musiałbyś się liczyć ze zwiększeniem liczby GŚ potrzebnych do niszczenia.Ale to by było bez sensu - rezultat taki sam tylko PZ trzeba zbierać. Innymi słowy prosisz o zmniejszenie kosztów niszczenia moonów, co raczej nie nastąpi. Prędzej zostanie to utrudnione przez min. próg 15% czy coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 22 Czerwca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Gałąź ta zostanie na uniwersum 8 całkowicie zmodyfikowana, niektóre zadania również z innych gałęzi. Lepiej nie dawać zadania w ogóle, niż ma one czekać na wykonanie z dużą nagrodą.W zamian tego dać kilka wykonalnych z mniejszą. Po tamtejszych zamianach wejdzie wszystko na pozostałe uniwersa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi