Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam nie wiem czy tylko ja mam tak czy inni tez to zauwazyli... ale...

Raporty wojenne, skany i wiadomosci od soja pokazuje mi z godzina -2h (dodam jeszcze ze zegar w grze działa prawidłowo)

a mianowicie :

Raport wojenny zrobilem o 17:30 a w wiadomosciach pokazuje mi 15:30

po 2 

po zniszczeniu floty przeciwnikowi i po podliczeniu statystyk zawsze pokazywało +1 na innych graczach teraz jest bez zmian po prostu znika z statystyk

mam nadzieje ze jasne jest o co mi tu chodzi... :D bo sam nie wiem jak to ująć :)

Edytowane przez Avenger
Napisano

Flota ekspedycji pędząc w kosmosie natrafiła na kometę. 30% floty nie zdołało jej ominąć. Załoga wspólnie postanowiła zakończyć misję.
Z 90.000.000 pozostało Ci 62.999.999 szperaczy.

Napisano

Rozpoczęcie budowy budynku: 8:50

Czas budowy: 1h 30m

Czas zakończenia budowy: 8:20

Powinno być 10:20.... tak jak wyżej czas przesunięty o 2h

Napisano

Wszystko działa już jak należy, gierka śmiga aż miło czasy są ok. Ściągnięcie sobie OTL i sprzątanie systemu uruchomcie. Trwa to 30s restart kompa i wszystko działa. Jakieś śmieci muszą być w systemie albo wirus. Na początku tylko ja i seta mieliśmy problem z czasem w grze

Napisano

Dokładnie. U mnie na 4 róznych komputerach jest tak samo więc na bank nie jest to wirus. Poza tym komputer regularnie czyszczony jest ze śmieci

Napisano (edytowane)

Wyszpiegowane surowce Kolo odzina: 19:06:01 Metal 202.009.346.352   Kryształ 107.838.249.140 Deuter 85.804.750.017   Energia 38.851 Flota Obrona Lekkie działo laserowe 3   Mała powłoka ochronna

1

Wtorek 13 Maja

19:07:00

czyli wszystko ok, mowcie co chcecie u mnie jest ok, niestety dziś znow prędkość serwera spadla znacząco i znow musiałem przeczyscic OTL
Edytowane przez MrWhite
Napisano

niestety dziś znow prędkość serwera spadla znacząco i znow musiałem przeczyscic OTL

A możesz wyjaśnic co ma wspólnego prędkość serwera z Twoim systemem?

Napisano

nie wiem o co chodzi, nie znam sie na kompach na tyle aby analizować logi itd. Natomiast proszę sobie wyobrazić iż bez użycia OTL czas przełączenia układu 1:1:1 na uklad 1:1:2 zajmuje mi od 2s do 6s !!  sytuacja uniemożliwia zatem normalną gre, po użyciu OTL czas wraca do normy i wynosi poniżej 1s   na układ.

Problem z czasem miałem już dawno i po użyciu OTL również ustąpił – tyle że na stałe.

Napisano

To co opisałeś jest TYLKO ! dowodem na zaśmiecenie Twojego kompa a nie problemów z serwerem.

Nie wprowadzaj zamieszania i ludzi w błąd wypisując takie niedorzeczności.

Napisano

może tak, może nie, ja mam wszystko ok, oni mają błędy więc staram się pomóc, komputer służy mi również do pracy, a ta wymusza na mnie ciągłą wymianę i modyfikację danych, co powoduje jak to określiłeś „zaśmiecenie kompa” tylko czy to może być powodem zmiany prędkości otwierania stron wwww przy jednoczesnym zachowaniu prędkości ściągania i wysyłania danych ?

Napisano

Najwyraźniej może. Swój problem rozwiązałeś, jednak wygląda na to, ze są jakieś inne.

U mnie też raporty 2h wstecz.

Napisano

Na serwertach za bardzo się nie znam i może wydawać się to absurdalne co napiszę ale skoro deusx pisał, że nowy serwer jest za oceanem to ta róznica w raportach i innych tego typu rzeczach wynika ze strefy czasowej.... sam nie wierzę, że to napisałem :cojest:

Napisano

Na serwertach za bardzo się nie znam i może wydawać się to absurdalne co napiszę ale skoro deusx pisał, że nowy serwer jest za oceanem to ta róznica w raportach i innych tego typu rzeczach wynika ze strefy czasowej.... sam nie wierzę, że to napisałem :cojest:

Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Serwer może stać w strefie czasowej różniącej się nawet o 12h a to co widzisz na stronie można dowolnie konfigurować czy to w samych skryptach czy w bazie SQL czy innej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.