banawr Napisano 4 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Od kilku dni wysyłam ekspedycje z załogą po 4-8 milionów szperaczy i już dwa razy wylosowałem tryt i astat.Zgodnie z poradnikiem (link poniżej) przy tak małej ilości szperaczy nie powinno być możliwości wylosowania tych nagród.Smuteczek, bo jednocześnie mam szczęście do nagód ale za mało statków żeby przywieźć je do domu i ekspedycja wraca z pustymi rękoma (załącznik) Podejżewam, że przy losowaniu nagrody sprawdzana jest sumarczyna ilość szperaczy na wszystkich ekspedycjach, zamiast ilości szperaczy wyłącznie na tej konkretnej ekspedycji. http://forum.ogam.online/topic/7118-poradnik-do-ekspedycji/ Tryt, astaty oraz oficerowie występują w losowaniu jedynie, gdy ilość Szperaczy na ekspedycji wynosi co najmniej 20.000.000. Ilość statków to maksymalnie 150.000.000 i przy takiej ilości są największe zyski. Są one proporcjonalne do ilości wysyłanych Szperaczy. 3x mniej statków = 3x mniejsze zyski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 4 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Po prostu jak masz poniżej 20kk szperek to nie dostaniesz tych bonusów mimo wylosowania ich.Nic nie jest źle liczone tylko tak to już deus tak zmajstrował, a ja to zdanie albo spartoliłem albo napisałem zanim deus napisał skrypt do ekspedycji To już deusowi niech zdecyduje czy tam w poradniku zmienić zdanie czy sposób losowania w grze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banawr Napisano 4 Maja 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Dopóki wysyłałem dokładnie 4 x 4 = 16M szp to w ogóle nie losowało mi tych nagród, jak zacząłem wysyłać po 8/8/4/4 = 22M to zaczęły się pojawiać.Ale może to być czysty przypadek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 4 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Przypadek - jaki byłby sens pisać, że wylosowałeś 0 trytu skoro nie powinieneś wylosować nic Poza tym losowarka nie może wiedzieć ile wysłałeś szperek ogółem w ilu falach i na jakie kordy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 18 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Można zmienić te komunikaty na ogólny, odpowiedzialny za "nic", jednak uważam, że tak przynajmniej wiesz, co tracisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi