Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

taka mała modyfikacja przyszła mi właśnie do głowy , 

czy nie dało by się w profilu użytkownika zamienić koordynaty planety matki na link odsyłający do układu gracza tak samo jak ma to miejsce w przypadku wyszukiwania graczy ?

Zrobione

Gość imperator61
Napisano

W wiadomości od Gracza klikamy ikonkę powyżej i piszemy odpowiedź

Czy można by tak w wiadomościach od sojuszu ?

Gość imperator61
Napisano (edytowane)

I o to mi właśnie chodziło

Wielkie dzięki

Można by jeszcze jedną wysyłającą też do całego sojuszu?

Edytowane przez imperator61
Gość imperator61
Napisano

A nie można że przy wiadomości od sojuszu słać do całego sojuszu?

A nie tyle klikania

Napisano

Normalnie korzystałem z telefonu grając, ale dzisiaj zaczęły się male problemy... nie jestem specjalistą, ale w zakładce floty i podglądzie wszystko jest ściskane do rozmiarów ekranu telefonu ( ilości surowców eis nachodzą z kordami a w zakładce flota mam tabelki poprzecinane i ustawione na innych wysokościach)

Może ktoś coś o tym wie?

PS: Nie wydaje mi się żeby to był poprawny dział na to ale bug to to tez nie jest więc z góry przepraszam XD

Napisano

zbiera, tylko ze z każdego moona trzeba osobno bo nie ma na nich wydobycia :)

Widać, że kolega nowy, bo o tym to doskonale każdy wie - chcemy tylko żeby przycisk za jednym zamachem zbierał z planet i z moonów.

Napisano

chcemy tylko żeby przycisk za jednym zamachem zbierał z planet i z moonów.

no może jednym ale aby nadal był wybór, z planet, moonów, z planet i moonów, nie bedę zbierał z moona 5kk dexu żeby zaraz tam go wysyłac i pofalować :)

• 2 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

Mówicie o tym przycisku zbierania ze wszystkich moonów ! Mało kto pamięta, że 3 lata temu był problem żeby zrobić tak aby nie zbierać z moonów surki !

I osobiście byłem za tym bo na moonie mam po 2 mil na budowe albo na falange i nie chce mi sie wydawać co chwile z banku bo mi pozbiera za zamachem jednym, wiec jak chcecie takie coś to tylko pod warunkiem że bedziecie mieli swój guzik zbieraj z moonów i bedzie daleko od zbieraj z planet zebym nie musiał celować.

Deusx:

To co napisze to może śmieszne ale też poważny problem

Robię skan 50 układów około 300 skanów, potem wybieram z nich farmy ( około 180 ) i rozpoczyna sie farmienie na kazda planete po 5 flot, wchodze w wiadomości kasuj i następna itd.

Co 15 flot wylatuje mi antybot ! z głupimi zadaniami 153-5 nie chce mi sie wpisywać takich zadań, bot i tak sobie nie poradzi z zadaniami, to nie może to być 1-1 albo 0*1 zeby zawsze było 0 albo przynajmniej widoczna odpowidz odraz  jak np. 2+2 i 4*1 ?

Ale nie do końca o to chodzi, wczoraj farmiłem sobie spokojnie, antybot sie co chwile włączał trudno... Ale nagle atakuje mnie gość i leci na 600 kk DT i 1,8 kkk OW to ja chop łapie wszystko wyślij na moon a tu nagle antybot bo sie tak złożyło ze była akurat jego kolej teraz.. szybko wpisuje głupieeee zadanie i wysyłam ale z nerwów nie było deuteru wiec suma sumaru i tak nie uciekłem, i wyszło ładne 1 200 000 000 % z floty,

Starcie flot z:  23-03-2014 23:12:46.

Agresor MELCHIOR

Lekki myśliwiec - 35.245.494.863
     Ciężki myśliwiec - 21.398.317.551
     Krążownik - 45.798.243.950
     Okręt wojenny - 209.237.739.509
     Niszczyciel - 15.000.000.000

Obrońca Tryt

Duży transporter - 600.000.000
     Okręt wojenny - 1.870.083.243
     Recykler - 50.000.000
     Sonda szpiegowska - 5.000
     Satelita słoneczny - 106.000
     Fleet Slov - 3
     Wyrzutnia rakiet - 455.000.000.000
     Lekkie działo laserowe - 37.800.000.000
     Ciężkie działo laserowe - 1.050.000.000
     Działo Gaussa - 180.000.000
     Działo jonowe - 2.000.000.000
     Wyrzutnia plazmy - 212.000.000
     Mała powłoka ochronna - 1
     Duża powłoka ochronna - 1

po 2 rundach

Agresor MELCHIOR

Lekki myśliwiec - 24.929.364.553
     Ciężki myśliwiec - 19.214.032.188
     Krążownik - 44.490.832.410
     Okręt wojenny - 209.237.739.509
     Niszczyciel - 15.000.000.000

Obrońca Tryt
Zniszczony!

Agresor wygrał bitwę!

Agresor stracił  101.022.309.530.000 jednostek.
Obrońca stracił  1.164.825.264.728.800 jednostek.
Na tych współrzędnych znajduje się teraz 95.133.647.910.300 Metal i 36.213.970.924.800 Kryształ.
Prawdopodobienstwo powstania ksiezyca: 20% (1.313.476.188%)Utworzył się księżyc dookoła planety !

no troche nie fajnie ale nie o to chodzi ciul z nia wyobraźmy sobie sytuacje jak farmie i mam naprawdę poważną flote czyli moje 90 kk GS którą uciekam. .. a tu nagle antybot... Czy ja robie jakieś ruchy jak bot ze mi sie to wyświetla ?

poprawmy to jakoś !

Edytowane przez Pocikola
Napisano

Popieram Pocikola, mnie też strasznie to denerwuje , antybot wyskakuje średnio co 10 ataków....

Jak robię 1000 ataków dziennie to oszaleć idzie. ( Jak juz pisze o tym antybocie to nie wiem czy tam niema czasami błędu z liczeniem , kiedyś wyskoczyło mi 1-2=?, na - też moze wyjść? ;P)

Napisano

jest to wku**iajace  ale nic nie zrobisz  jedynie sie  przyzwyczisz tez tak mialem jak lecialem na pewniaka a tu niespodzianka

Napisano

Ale tu nie chodzi o przyzwyczajenie tylko bede miał 20 sek na uciekczke i jestem w stanie to zrobić, ale jak wyskoczy mi antybot wtedy akurat to juz nie, kto wie czy bym zamiast wpisywać antybota wypłacił surke z banku i uciekł ? może bym wyrobił może nie teraz nie wiem, wiem tylko że antybot w tym momecie był nie potrzebny...

Napisano

Kolejny pkt do harmonogramu. Uaktywnić ligę typera bo Rev raczej po banie nie będzie tutaj zaglądał chętnie.

Liga jest omawiana od jakiegoś czasu i od 1 kwietnia ruszamy od nowa pełną parą ;)

Przycisk do moona zrobię jutro - obiecuję na 100% (zapisałem już sobie).

Natomiast antybot jest ciągle udoskonalany, czytam i korzystam z już gotowych rozwiązań innych ludzi, jednak potrzebujemy zabezpieczenia tak nietypowego, że aż niemożliwego - staram się jednak i obiecuję, że w najbliższym czasie zostanie on zmieniony.

Napisano

Mówicie o tym przycisku zbierania ze wszystkich moonów ! Mało kto pamięta, że 3 lata temu był problem żeby zrobić tak aby nie zbierać z moonów surki !

I osobiście byłem za tym bo na moonie mam po 2 mil na budowe albo na falange i nie chce mi sie wydawać co chwile z banku bo mi pozbiera za zamachem jednym, wiec jak chcecie takie coś to tylko pod warunkiem że bedziecie mieli swój guzik zbieraj z moonów i bedzie daleko od zbieraj z planet zebym nie musiał celować.

Popieram jak chcą inni to proszę wprowadzić przycisk czy coś takiego

Napisano

Liga jest omawiana od jakiegoś czasu i od 1 kwietnia ruszamy od nowa pełną parą ;)

Przycisk do moona zrobię jutro - obiecuję na 100% (zapisałem już sobie).

Natomiast antybot jest ciągle udoskonalany, czytam i korzystam z już gotowych rozwiązań innych ludzi, jednak potrzebujemy zabezpieczenia tak nietypowego, że aż niemożliwego - staram się jednak i obiecuję, że w najbliższym czasie zostanie on zmieniony.

W chwili obecnej wyskoczenie antybota przerywa opcję włączoną przez gracza, a po wpisaniu kodu, lądujemy w zakładce flota. Może po prostu antybot niech włącza się chwilę później, po wysłaniu floty? Wtedy unikniemy sytuacji, że system bezpieczeństwa powoduje stratę floty,

• 3 tygodnie później...
Napisano

Skoro już nastąpiła mała zmiana w Banku to proponuje kolejną, tym razem przy wypłacaniu. Aktualnie po kliknięciu "wypłata z banku" mamy już wpisaną maksymalną kwotę wypłaty (wszystko co mamy), proponuję wpisać tylko zera i po prawej wstawić "max". Mam nadzieję że wiadomo o co chodzi.

Pomysł wziął się z tąd że chcąc wypłacić pewną kwotę deu, wpisałem ile go chciałem ale zapomniałem wyzerować metal i kris...

Napisano

Skoro już nastąpiła mała zmiana w Banku to proponuje kolejną, tym razem przy wypłacaniu. Aktualnie po kliknięciu "wypłata z banku" mamy już wpisaną maksymalną kwotę wypłaty (wszystko co mamy), proponuję wpisać tylko zera i po prawej wstawić "max". Mam nadzieję że wiadomo o co chodzi.

Pomysł wziął się z tąd że chcąc wypłacić pewną kwotę deu, wpisałem ile go chciałem ale zapomniałem wyzerować metal i kris...

Popieram, bardzo dobry pomysł, sam miałem kilka wtop przy wypłatach i straciłem masę surki.

Napisano

Popieram, bardzo dobry pomysł, sam miałem kilka wtop przy wypłatach i straciłem masę surki.

Bo się myśli, a nie tylko klika,

Kiedyś było gadane zeby od razu wypisywał max, a nie 0, teraz tooo za 2 lata inna opcja. Zbędne, na nie,