-Boski- Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 (edited) Jestem graczem uni7 - przed kilkoma dniami zostałem zaatakowany przez gracza, który miał dla mnie literę D, więc zakładam, że ja dla niego miałem literę S.Ten gracz mnie zezłomował. Wartość mojej floty i obrony nie stanowiła 5 % jego wartości. Więc ataku zupełnie z jego strony się nie spodziewałem. Napisałem do admina z pytaniem jak to jest możliwe?Otrzymałem odpowiedź, że "te" literki nie dotyczą graczy z top 120 (zakładam,że takie "top" jest dopasowane do każdego uniwersum indywidualnie) Moje pytanie brzmi skąd ja niby o tym miałem wiedzieć? Skąd Nowy Gracz na Uniwersum ma to wiedzieć ?Pytając admina o miejsce gdzie te zasada się znajduję dostałem następującą odpowiedź, cytuje : " (...) ochrona ulega zmianom ciągłym, dlatego jeszcze nie ma żadnych oficjalnych informacji. "Skoro jestem w top 120 i nie obowiązuje mnie zasada D i S to uważam, że w tym wypadku te litery nie powinny mi się wyświetlać. Jest to ewidentne wprowadzanie gracza w błąd.Nie chce słuchać o tym, że nie zrobiłem Fs czy coś w stylu 'pilnuj swojej floty' bo to nie o to w tym chodzi.Pytam jeszcze raz SKĄD NOWY GRACZ MOŻE WIEDZIEĆ O JAKIEJŚ ZASADZIE TOP 120 - skoro ja przez 40 minut szukałem na forum i w regulaminie i nigdzie tego nie znalazłem.Proszę o ustosunkowanie się. Edited January 4, 2014 by -Boski- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarius Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Nowy gracz raczej w top 120 szybko sie nie znajdzie, Ma czas żeby ogarnąc podstawowe zasady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Boski- Posted January 4, 2014 Author Report Share Posted January 4, 2014 gram ponad 2 miesiące - gdzie te podstawowe zasady są ? ( patrz - top 120 ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
paciorkowiec Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Bywa też całkiem inaczej , ja mam graczy co maja dla mnie D a są niżej w statystykach niż ja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiosna Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Bywa też całkiem inaczej , ja mam graczy co maja dla mnie D a są niżej w statystykach niż ja.bo oni mają łączną wartość floty i obrony większą niż Ty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deusx Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Niedoinformowanie dokładnie gracza w zakresie gry nie zwalnia go, do przestrzegania podstawowych zasad ochrony swojej floty. Zostawienie floty samopas wiąże się z ryzykiem ataku każdego innego gracza, nie tylko tych w obrębie. I ochrona jak i jej zasady nie mają z tym nic wspólnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Boski- Posted January 4, 2014 Author Report Share Posted January 4, 2014 (edited) Niedoinformowanie dokładnie gracza w zakresie gry nie zwalnia go, do przestrzegania podstawowych zasad ochrony swojej floty. Zostawienie floty samopas wiąże się z ryzykiem ataku każdego innego gracza, nie tylko tych w obrębie. I ochrona jak i jej zasady nie mają z tym nic wspólnego.Nie zaatakował mnie gracz jakiś tam tylko gracz, który miał literkę D - JESZCZE RAZ POWTARZAM NAPISZĘ TO DUŻYMI LITERAMI NIE CHODZI O FS'a CZY JEGO BRAK. Ciężko mówić o jakimś niedoinformowaniu jak tego NIGDZIE NIE MA - podkreślam NIE MA. Nie ma żadnej wzmianki w grze o TOP 120 Edited January 4, 2014 by -Boski- Link to comment Share on other sites More sharing options...
deusx Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Rozumiem, w przeciągu 3 dni roboczych zrobimy ochronę nowego gracza wg. innego typu.30 dni ochrony lub dojście do top 100, wtedy ochrona całkowicie znika i będą o tym informacje w grze (podgląd). Link to comment Share on other sites More sharing options...
oremi Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 o tym top 120 to ja też nie wiedziałem, a w sumie jakoś tematy forum mnie nie mijajątrzeba przyznać deu że ty po za informowaniem ludzi o promocjach to masz poważny problem z informowaniem ludzi o tym jakie tu zasady panują (tą powyższą propozycje też pewnie zastosujesz i cisza nikomu nic nie powiesz może idąc drogą kierunkowego myślenia utwórz temat w informacjach o aktualnościach i tam wszystkie wprowadzone zmiany wpisuj - bo trzeba naprawdę czasu i chęci oraz wyczucia aby doszukać się waszych ....innowacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zybi Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Ja bym proponował dodać jeszcze zakładkę "regulamin" aby każdy gracz z konta mógł sobie w danej chwili popatrzeć i przeczytać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fenrir Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Ja bym proponował dodać jeszcze zakładkę "regulamin" aby każdy gracz z konta mógł sobie w danej chwili popatrzeć i przeczytać. Przydałoby się, bo "Regulamin" jest, ale skrzętnie ukryty w... sklepie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts