Bonkers Posted October 24, 2013 Report Posted October 24, 2013 kupiłem sobie dzisiaj 110 astatów, żeby wykupić pakiet surowców po 60.000.000.000.000, zapłaciłem za to 30zł, a co dostałem? po 4.000.000.000.000... i tu się rodzi pytanie, czy to jakiś żart? Jeżeli tak to kiepski. Proszę o dodanie surowców lub o zwrot wpłaconej przeze mnie kwoty w ramach reklamacji usługi.
Revenge ツ Posted October 24, 2013 Report Posted October 24, 2013 To nie żart Skonczyła się Mega promocja wkoncu Była do dziś chyba PISAŁA INFORMACJA na przeglądzie ; )
Bonkers Posted October 24, 2013 Author Report Posted October 24, 2013 (edited) W takim razie składam reklamację usługi, z której jestem niezadowolony i proszę o zwrot poniesionych kosztów Według informacji, które były podawane wcześniej można było wywnioskować, że kończy się promocja +15% gratis do każdego zamówienia sms/ przelew Edited October 24, 2013 by Bonkers
Revenge ツ Posted October 24, 2013 Report Posted October 24, 2013 Promocja jest promocją , Było napisane ze konczy się promocja a nie +15 % do promocji . Trzeba czytac uważnie , nie ma podstaw do uznania owej reklamacji
Bonkers Posted October 24, 2013 Author Report Posted October 24, 2013 Polskie prawo daje nam możliwość zgłoszenia reklamacji usługi z tytułu niezadowolenia z otrzymanej usługi. Zdarzenie miało miejsce dzisiaj i nie mam zamiaru odstępować od tej sprawy. Dla potwierdzenia mam zapisane 2 wysłane wiadomości i 2 otrzymane z kodami usługi.
Revenge ツ Posted October 24, 2013 Report Posted October 24, 2013 Kolego jesli wchodzisz na allegro i kupujesz przedmiot to czytasz opis ? Powinieneś Tutaj jest tylko i wyłącznie Twoja wina iż kupując surowce nie sprawdziłeś ile ich jest i za ile , zresztą jeśli była promocja to był żółty napis MEGA PROMOCJA . Tak więc to tylko i wyłącznie Twoj błąd i nie masz tutaj prawa do zwrotu
deusx Posted October 24, 2013 Report Posted October 24, 2013 Oczywiście rozpatrzymy tę reklamację, ale tylko i wyłącznie w odpowiednim miejscu. Kupujący winien przeczytać regulamin, który określa miejsce reklamacji (powinien też czytać, co kupuje).
Bonkers Posted October 24, 2013 Author Report Posted October 24, 2013 Kolego REVENGE, oto informacja z serwisu Allego "Większość przedmiotów kupionych od Firm na Allegro możesz zwrócić. Poinformuj sprzedającego, o odstąpieniu od umowy (nie musisz podawać powodu odstąpienia). Masz na to 10 dni kalendarzowych od otrzymania towaru, chyba że sprzedający wyznacza na to dłuższy termin.Od daty oświadczenia o odstąpieniu od umowy masz kolejne 14 dni kalendarzowych na odesłanie towaru. Sprzedawca powinien wypłacić Ci pieniądze w ciągu 14 dni od otrzymania przez niego towaru."
Revenge ツ Posted October 24, 2013 Report Posted October 24, 2013 Regulamin Sklepu § 5 Reklamacje2. Warunkiem reklamacji jest nieprawidłowe świadczenie usług przez Właściciela § 6 Zastrzeżenia2. Właściciel nie ponosi odpowiedzialności ze nienależyte korzystanie z usług przez Użytkownika lub nieprzestrzegania niniejszego regulaminu wraz z załącznikami.
deusx Posted October 24, 2013 Report Posted October 24, 2013 Kolego REVENGE, oto informacja z serwisu Allego "Większość przedmiotów kupionych od Firm na Allegro możesz zwrócić. Poinformuj sprzedającego, o odstąpieniu od umowy (nie musisz podawać powodu odstąpienia). Masz na to 10 dni kalendarzowych od otrzymania towaru, chyba że sprzedający wyznacza na to dłuższy termin.Od daty oświadczenia o odstąpieniu od umowy masz kolejne 14 dni kalendarzowych na odesłanie towaru. Sprzedawca powinien wypłacić Ci pieniądze w ciągu 14 dni od otrzymania przez niego towaru." A jak chcesz zwrócić "wypity napój" ? Proszę składać reklamację w stosownym miejscu, temat zamykam. Matura 1
Recommended Posts