Viher Napisano 8 Października 2013 Zgłoszenie Napisano 8 Października 2013 (edytowane) Siema. Przeczytałem temat, w którym BlackHawk dostał bana za omijanie blokady ataku na słabszych graczy. Ciekawi mnie bowiem, co by się stało w hipotetycznej sytuacji: Mam flotę top150, do farmingu.Skanując galaktyki, znalazłem fajną flotę do zezłomowania, ale sam jestem za słaby.Mam w sojuszu gracza top1 flot (dla którego znaleziony przeze mnie cel jest za słaby) a chcę, żeby surka ze złomu została w sojuszu (wiadomo, sojusz gra zespołowa).Wysyłam graczowi z mojego sojuszu skan, piszę że posłałem atak TYLKO jednym statkiem żeby się dołączył (jeden statek, wiedząc, że moja flota w tym statku miałaby marginalne znaczenie). Gracz top1 dołącza się do ataku, co dalej wiadomo. Co w takiej sytuacji się dzieje? Gracz z mojego sojuszu w zasadzie działał na moją prośbę - czy hipotetycznie, też dostałby bana? Edytowane 8 Października 2013 przez Viher
Skuzi Napisano 8 Października 2013 Zgłoszenie Napisano 8 Października 2013 Konsekwentnie powinien dostać bana, jednak lepiej poczekaj na odpowiedź administratora. Człowiek zmiennym jest.
paciorkowiec Napisano 8 Października 2013 Zgłoszenie Napisano 8 Października 2013 Wprowdzono S dla rozwoju flociaży , i widać co z tego powstało ... nic. I teraz będziemy karać każdego co chce zezłomować chociaż coś na tych uniach , bo jak jesteś za dobry to źle , bo jak kupujesz astaty to źle , jak coś nie dopracowano w systemie gry to nie wina tych coś grę tworzyli i tworzą .... opanujcie się i zróbcie tak by każdy grał na równych zasadach ... a nie Ci co są pro czy Astatowcy to grają juz teraz aby aby ... grać , aby wpłacać do banku , aby wejść na konto ..moim zdaniem cały cens "S" padły już dawno na pysk , ale widać że po wielu dyskusjach nic sie nie zmienia i nic nie ma zamiaru się zmienić ...to identycznie jak w polskim prawie .....ogólnie masacra...
kOtello Napisano 8 Października 2013 Zgłoszenie Napisano 8 Października 2013 (edytowane) Siema. Przeczytałem temat, w którym BlackHawk dostał bana za omijanie blokady ataku na słabszych graczy. Ciekawi mnie bowiem, co by się stało w hipotetycznej sytuacji: Mam flotę top150, do farmingu.Skanując galaktyki, znalazłem fajną flotę do zezłomowania, ale sam jestem za słaby.Mam w sojuszu gracza top1 flot (dla którego znaleziony przeze mnie cel jest za słaby) a chcę, żeby surka ze złomu została w sojuszu (wiadomo, sojusz gra zespołowa).Wysyłam graczowi z mojego sojuszu skan, piszę że posłałem atak TYLKO jednym statkiem żeby się dołączył (jeden statek, wiedząc, że moja flota w tym statku miałaby marginalne znaczenie). Gracz top1 dołącza się do ataku, co dalej wiadomo. Co w takiej sytuacji się dzieje? Gracz z mojego sojuszu w zasadzie działał na moją prośbę - czy hipotetycznie, też dostałby bana? Przytoczony przez Ciebie przypadek zakończył by się albo zazłomowaniem Twojej floty gdybyś leciał na przeciwnika albo mógłbyś wysłać flotę atakującą tylko zgodnie z założeniami ochrony "s" otrzymałbyś komunikat;"UWAGA !Próbujesz zaatakować gracza silnego, może on odpowiedzieć ogniem na twój atak przez 24 godziny momentu od wysłania floty.Twoja suma punktów za flotę i obronę (xxxxx) jest mniejsza niż 5% punktów floty i obrony atakowanego gracza (xxxxxxxxxxxxxx)." Gdybyście natomiast lecieli ACS'em to zależy czy dla TOP1 atakowany byłby "s", jeśli nie to nie ma o czym mówić, jeśli natomiast byłby słabym graczem, byłoby to złamaniem regulaminu poprzez bugusing o ile jeszcze będzie to możliwe po wprowadzeniu poprawek przez Deusx'a. Koniec opowieści Edytowane 8 Października 2013 przez kOtello
MiG Napisano 9 Października 2013 Zgłoszenie Napisano 9 Października 2013 Po ostatnich poprawkach nie jest możliwym wysłanie floty w ACS, jeżeli gracz jest dla nas słaby.
Rekomendowane odpowiedzi