bloodp3t Napisano 18 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 witam kilka dni temu zakupiłem laptopa z systemem windows 8, jak niektorym wiadomo kwestie techniczne są mi całkiem obce, raz, że za bardzo nie potrafie się w nim poruszac a dwa ze mam problem z portem USB Sprawa wygląda następująco gdy włączam komputer wszystko jest okej lecz po chwili uzytkowania, moze to byc 20 min 50 min albo i dwie godzinki odłącza mi mysz z usb samoczynnie, gdy wyciągam wtyczke i próbuje podłączyć pod ten sam port dalej jest nieaktywna gdy zmieniam port jest to samo, mysz zaczyna działać dopiero po ponownym uruchomieniu systemu niewiem dlaczego w kilkudniowym sprzęcie pojawia sie taka usterka bardzo prosze o porady, dodam iż mysz jest optyczna firmy dell a lapek acer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 18 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 może po prostu myszkę, albo kabel od niej masz zepsuty? czasami jest takie coś, że jeśli się coś odłączy, to żeby działało, potrzeba podłączyć i znowu system uruchomić od nowa (z myszką nie powinno tak być, no ale jak widać jest). Spróbuj z inną myszką, i powiedz czy jest tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolRadom Napisano 18 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 (edytowane) Klikasz w PPM lewym dolnym rogu "klasycznego pulpitu" (tam gdzie dawniej był przycisk start) LPM Menedzer urządzeń Wyszukujesz porty usb oraz mysz PPM na port usb i LPM "właściwości" Wchodzimy z zakładke "zarządzanie energią" i odznaczamy opcje odłączania urządzenia w celu oszczędzania energii (screen poniżej) http://screenshooter.net/data/uploads/kg/us/orqa.jpg Edytowane 18 Czerwca 2013 przez KarolRadom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 18 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 odłącza myszkę w celu oszczędzania energii? (tam gdzie dawniej był przycisk start) http://www.dobreprogramy.pl/Classic-Shell,Program,Windows,35757.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodp3t Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 (edytowane) dziekuje panowie za porady, przetarty kabel prawdopodobnie byl przyczyna lecz dla pewnosci ustawilem takze według zaleceń karola dziękuje bardzo :* :* juz zainstalowalem twoje wtyczki spierdiz wielkie dzieki Edytowane 18 Czerwca 2013 przez bloodp3t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolRadom Napisano 18 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Polecamy się na przyszłość @Spieriz:Akurat nie potrzebuje tej wtyczki, gdyż bardziej użyteczne dla mnie jest modern ui n iż dawne menu "start" (Pracuje na ósemce od stycznia 2013). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodp3t Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 to znowu ja po chwili poprawnego działania problem znowu sie pojawia tym razem o wiele czesciej i szybciej np teraz po 5 minutach myszka przestała działać dodam że wymieniłem ją na nowo i zmieniłem ustawienia portow usb według zaleceń @karolradom niewiem co maam juz o tym myśleć laptop to świeżynka ledwo co ma 7 dni mam na niego gwarancje itp podobno od razu dadzą mi nówke ale poczekam na wasze porady pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolRadom Napisano 20 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Jeżeli inne urządzenia podpinane pod te porty działają inaczej niż powinny to proponuje zareklamować komputer u sprzedawcy/producenta. Ewentualnie poprzeglądać fora internetowe, może ktoś już miał ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 20 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 a próbowałeś podłączyć do innego portu? może port usb jest zepsuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodp3t Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 tak sprawdzalem jest to samo, np jezeli podlaczam internet cyfrowego polsatu ten przenosny rozłącza i połącza stosunkowo dziala normalnie lecz i tak po chwili zostanie rozlaczony ale wykrywa normalnie i w tym przypadku nie potrzeba restartowac komputera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolRadom Napisano 20 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Reklamacja będzie najlepszą opcją, przynajmniej tak mi się wydaje. Spróbuj jeszcze odpalić jakąkolwiek dystrybucje linux'a w trybie livecd lub liveusb. Jeżeli na linuchu będzie ten sam problem to w 100% wina sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodp3t Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 huhu o linuxie nic niewiem jutro ide zlozyc reklamacje na forach jest jedynie dostepna opcja z podanym wczesniej przez ciebie rozwiązaniem sproboje zaznaczyc to na wszystkich portach uruchomic ponownie kompa jesli to nie poskutkuje zostaje tylko jedna opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi