Alwego Posted May 31, 2013 Report Posted May 31, 2013 W telegraficznym skrócie: 1) W przypadku budynków czy badań można by było dodać opcję "wypłać brakujące". Aby z banku zostało wypłacone tylko tyle surowców, ile brakuje do potrzebnego budynku/badania. 2) W górnej części menu mamy pokazane ile mamy surowców. Po najechaniu na ikonkę widzimy ile brakuje surowca do zapełnienia magazynu. Zamiast surowca, można by było podać czas. Np. do zapelnianie magazynu: 17h 50m. A jakby taka opcja była w zakładce surowce to już w ogóle była by bomba. 3) Możliwośc budowania z zakladki Imperium. O ile pamiętam na ogame można było w tej zakladce kliknąć na poziom budynku i w ten sposób rozpocząć jego budowę (pokazywało nawet jakie budynki są w kolejce). Było by to miłym udogodnieniem Pytanie bonusowe: Ceny kolejnych poziomów badań rosną x2 / x3 czy mogą tez rosnąś o np. x1,2?
Revenge ツ Posted May 31, 2013 Report Posted May 31, 2013 Pomysły trafne bardzo , choc do zrealizowania na samym koncu , najpierw naprawił bym wszystko co jest źle a później zajął się kosmetyką . Pomyślał bym nad zadaniami iż już wiekszosc graczy je wykonala i nie mają motywacji do dalszej gry moim zdaniem . Ale podobają mi się Twoje pomysły
Darth Misiek Posted June 1, 2013 Report Posted June 1, 2013 (edited) Ehh nie doczytałem, badania rosną x2, jedynie grawitony x3 Edited June 1, 2013 by Darth Misiek
Vander Posted June 1, 2013 Report Posted June 1, 2013 Bardzo fajne pomysły, trochę roboty i zawsze by to ułatwiło nam rozgrywkę.
Alwego Posted June 2, 2013 Author Report Posted June 2, 2013 Ehh nie doczytałem, badania rosną x2, jedynie grawitony x3Właśnie chodzi mi tutaj możliwości silnika, czy w przypadku nowych badan, mnożnik musi być liczbą calkowitą, czy może to być ułamek jak w przypadku budynków.
kOtello Posted June 2, 2013 Report Posted June 2, 2013 Przyznam szczerze że nie pojmuję jaki byłby cel takiej zmiany Alwego. Możesz to uzasadnić?
Alwego Posted June 2, 2013 Author Report Posted June 2, 2013 Przyznam szczerze że nie pojmuję jaki byłby cel takiej zmiany Alwego. Możesz to uzasadnić?wygoda?
kOtello Posted June 2, 2013 Report Posted June 2, 2013 A co jest "Niewygodnego" w obecnym układzie? (Zaczyna mnie to bawić)
deusx Posted June 2, 2013 Report Posted June 2, 2013 Kiedyś pojawił się już pomysł nr 1, nad drugim sam myślałem - nad trzecim można się zastanowić.
Zgred Posted June 15, 2013 Report Posted June 15, 2013 i co dalej z tym myśleniem Dexu ?bo pomysły dobre i są dostępne na normalnym Og; )
Recommended Posts