abramus Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 (edited) Witam. Jestem elektronikiem amatorem i mam spory problem. Mam wykonać Płytkę PCB do testowania trzech tranzystorów. I właśnie z tranzystorami jest problem. Otóż nauczycielka podała takie oto tranzystory. 1 Zlaczowy (JFET N) 2 MOSFET N wzbogacany ( indukowany) 3 MOSFET N zubożany (wbudowany) Układ będzie pracował przy zasilaczach laboratoryjnych o napięciu do 20 Volt. Może ktoś wie jakie konkretnie (model) tranzystory mam kupić bo gość w sklepie mnie oczywiście wyśmiał jak zacząłem mu dyktować te rodzaje. Błagam pomocy bo jutro rano jeszcze mogę je kupić. Edited April 29, 2013 by abramus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiG Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Tranzystor polowy złączowy JFET na mała moc BF245BMOSFET duża moc IRF530 (wzbogacany czy zubożany, tego nie wiem ) Wpisz sobie np MOSFET przykłady tranzystorów i wyskoczy Ci parę przykładów Ew wejdź w jakąś stronkę aukcyjną, bądź sklep internetowy i wpisz sobie hasło tranzystory dipolarne / unipolarne. Na pewno znajdziesz coś dla siebie jednak nie wiem czy podane przezemnie przykłady są prawidłowe (google). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts