abramus Napisano 29 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam. Jestem elektronikiem amatorem i mam spory problem. Mam wykonać Płytkę PCB do testowania trzech tranzystorów. I właśnie z tranzystorami jest problem. Otóż nauczycielka podała takie oto tranzystory. 1 Zlaczowy (JFET N) 2 MOSFET N wzbogacany ( indukowany) 3 MOSFET N zubożany (wbudowany) Układ będzie pracował przy zasilaczach laboratoryjnych o napięciu do 20 Volt. Może ktoś wie jakie konkretnie (model) tranzystory mam kupić bo gość w sklepie mnie oczywiście wyśmiał jak zacząłem mu dyktować te rodzaje. Błagam pomocy bo jutro rano jeszcze mogę je kupić. Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez abramus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiG Napisano 30 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Tranzystor polowy złączowy JFET na mała moc BF245BMOSFET duża moc IRF530 (wzbogacany czy zubożany, tego nie wiem ) Wpisz sobie np MOSFET przykłady tranzystorów i wyskoczy Ci parę przykładów Ew wejdź w jakąś stronkę aukcyjną, bądź sklep internetowy i wpisz sobie hasło tranzystory dipolarne / unipolarne. Na pewno znajdziesz coś dla siebie jednak nie wiem czy podane przezemnie przykłady są prawidłowe (google). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi