M a t h a r - Warning^.-^ Napisano 7 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Co raz częściej powstają lagi na u6 które trwają nawet po 15 sec. Podczas lotu na kogoś nie można nawet przeskanować co dopiero opóźnić floty. ARAB dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PhantomL0rd Napisano 7 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Mam to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASTEK Napisano 7 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 to sie zgadza z falanga tez do konca dobrze nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaniel Napisano 7 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 popieram mam to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodp3t Napisano 7 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 dokladnie... a juz myslalem ze tylko u mnie jest cos nie tak...ostatnio podczas akcji z falangi jak zlapal mnie lag obronca dostal nie 1s a 13s na szczescie byl nieobecny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARAB Napisano 7 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Masakra koszmar ...... nie wiem jak to nazwac......ale jest tragcznie..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 7 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Zastaną dzisiaj przeprowadzone kolejne prace konserwacyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revenge ツ Napisano 7 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Wczoraj miałem pisac , fakt , na Uni 4 tez laguje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PhantomL0rd Napisano 7 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 deusx chyba nie wylałes kawy na server? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PhantomL0rd Napisano 15 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 nic sie nie zmieniło dalej sa lagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodp3t Napisano 16 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 (edytowane) pomysl ileeee stracil bym, oczekujac zmiantutaj niiic sie nie zmienia, jesli nie zmienisz sie sampisze post te litery to moj krzyk !jesli nie naprawisz serwa, nie zrobi tego nikt.... Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez bloodp3t Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 16 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Dzisiaj wykonam kolejne prace i oczyszczę bazę danych ze zbędnych rzeczy. Powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość -LEON- Napisano 18 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) Laguje na ponad 30s co przeliczenie, ponadto laguje dokładnie 15 minut po każdej pełnej godzinie. Lag jest krótszy, ale znacząxy, około15-20c. Przy tym speed, to takie lagi nie mają prawa istnieć ld Nie wiem czego tu nie można zrozumieć Deusx ............edit dla nycza.Lagi mają wszyscy, tylko nie każdy je wyłapuje. Są niestety systematyczne, dokładnie co przeliczenie coś koła 1 minuta, natomiast 15 minut po pełnej godzinei około 20s. Sprawdź sobie ...............mój zegarek późni się względem czasu OGam o około 3 minuty. Jak sobie farmię i mi się zaczyna kręcić kółoeczko przy wskaźniku, to lukam na czas i mam x;57. Wtedy sobie spokojnie idę siku zrobić, wracam i kółeczko jeszcze się kręci. Kolejny przypadek jwst, jak mam x;12. To samo ale krócej I tak jest dokładnie co 1h od chyba już 2 tygodnie Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez DropShot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość -LEON- Napisano 18 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 sory za post pod post, ale konieczność.. Przeliczenie z pełnej godziny złamiłemGodzina 21;15 - lag około 20s o 21;00 (przeliczenie) też był pewno lag Deus tam szukaj powodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NOVATOREK Napisano 19 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 deusx przeliczenie dziś o H 13:00 lag od 13:00:25 do 13:00:50 akurat co to jest 25 sek prawie tyle co lot w układzie.Zaznaczam tylko ze to było w przypadku gdzie było zalogowanych 58 graczy a co z sytuacjami kiedy loguje się grubo ponad 100. wydaje mi się ze to nie jest wina po stronie fizycznej servera ale skryptem przeliczania statystyk może za długo zbiera i analizuje dane statystyczne,przecież to nie jest kilka pozycji tylko kilka tysięcy do przeliczenia a może by tak wprowadzić np. przeliczenie flot od np 1 mld pkt floty w statystykach te kilka stówek by wtedy odpadło bo i tak w dół to 80% idlerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nyczu99 Napisano 19 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Ja tam lagów nie miewam na przeliczeniu statystyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kOtello Napisano 19 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 deusx przeliczenie dziś o H 13:00 lag od 13:00:25 do 13:00:50 akurat co to jest 25 sek prawie tyle co lot w układzie.Zaznaczam tylko ze to było w przypadku gdzie było zalogowanych 58 graczy a co z sytuacjami kiedy loguje się grubo ponad 100. wydaje mi się ze to nie jest wina po stronie fizycznej servera ale skryptem przeliczania statystyk może za długo zbiera i analizuje dane statystyczne,przecież to nie jest kilka pozycji tylko kilka tysięcy do przeliczenia a może by tak wprowadzić np. przeliczenie flot od np 1 mld pkt floty w statystykach te kilka stówek by wtedy odpadło bo i tak w dół to 80% idlerów Jeśli Deusx nie planuje zmiany serwera to chyba warto pomyśleć nad podobnym rozwiązaniem. Twórcy ogame (przynajmniej kiedy tam grałem) zdawali sobie sprawę z podobnych niedogodności i o ile dobrze pamiętam aktualizowanie następowało o 00:00, 8:00 oraz 16:00 a także restart całości o 3:00 i może dlatego nawet przy tysiącach graczy online problem nie był odczuwalny a i każdy wiedział o której nie złomować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi