paciorkowiec Napisano 4 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Tak pomyślałem może udostępnić grającym możliwość przenoszenia planet . Grałem keidyś na jedej podobnej grze gdzie była opcja przenoszenia kordów swoich planet. Oczywiście możliwość wiązała by się z jakims kosztami .NP jedno przeniesienie planety z całym inwentarzem 100.000 trytu lub 25 astatów.Akt ten byłby ograniczony 10 krotnym przenoszeniem na jedno konto. Czemu taki pomysł. Często i gęsto dziedziczymy konta od innych graczy . I często układ planet nam sie nie podoba, gdyż poprzedni właściciel był typowym ekowcem i nie zależało mu na dobrej lokalizaji planet. I to na tyle .. sprawa do komentowania i wprowadzenia jk sie spodoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kOtello Napisano 4 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Wiem o czym piszesz prawdopodobnie graliśmy na tym samym serwerze, pomysł był świetny ale ja bym go ograniczył do jednokrotnej możliwości przeniesienia 1 planety a nie do 10 razy na konto. Druga sprawa to koszt, jeśli ktoś ma planetę na współrzędnych x:x:4 to zapewne jest ona bardzo gorąca a co za tym idzie czy przeniesienie na współrzędne x:x:15 powodowałoby zmianę temperatury czy tylko koordynatów? W wersji o której mówisz przeniesienie powodowało zmianę temperatury na planecie, w takim przypadku koszt przeniesienia powinien być wyższy z uwagi na bonus który otrzymujesz oszczędzając tryt konieczny do oziębienia planety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shinobi Napisano 4 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Myślę że pomysł bardzo dobry ,można było by przenieś tylko raz kolonie ,ale myślę że pomysł ze zmianą temperatury nie przejdzie bo jaki sens by miało ochładzanie planet jak byś przeniósł planetę i zarazem ochłodził ją np. o 150st.A doliczając koszt ochłodzenia planety do przeniesienia koloni byłby ogromny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 4 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Było, aby opcja ta miała sens i nie była nadużywana koszt przeniesienia planety oscylowałby w okolicach 20-50 zł jednorazowo, dlatego zrezygnowaliśmy z niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 4 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 A w jaki sposób może być ona nadużywana stosując zaproponowane ograniczenie do 1 użycia? Zgred dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kOtello Napisano 4 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Było, aby opcja ta miała sens i nie była nadużywana koszt przeniesienia planety oscylowałby w okolicach 20-50 zł jednorazowo, dlatego zrezygnowaliśmy z niego. To dlaczego nie wprowadzić przeniesienia za np. 1.000.000 trytu (bez ochłodzenia) tak jak wiele innych opcji za tryt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paciorkowiec Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Oczywiscie mozna postawic rózne warunki , by miało to sens , i by nikogo nie krzywdzić. NP : 10 razy na konto 1 raz na planete . A temperatura zostaała by taka jaka była ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 4 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Przejmowanie kont jest płatne i chyba bez podglądu kordów planet. Potem się okazuje, że lipnie są planety rozłożone i ani surowców za ich usunięcie ani możliwości ich przeniesienia. Chociaż jeden dobry wybór by się przydał. Jeśliby ograniczyć każdą planetę jednym przeniesieniem to nie uważam by występowały jakiekolwiek nadużycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke20 Napisano 13 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 A przed zakupem konta nie można było by ustawić opcji podglądu na konto czy cus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 14 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 A przed zakupem konta nie można było by ustawić opcji podglądu na konto czy cus? Zakup konta "używanego" będzie zupełnie zmieniony, pisze o tym w innym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi