shinobi Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Nie wiem czy był poruszany taki temat?Mam pomysł który by uprościł wysyłanie max. liczby szperaczy,chodzi o to aby w karcie flotaNowa misja: Wybierz flotę do misji ,klikając na max liczbę szperaczy wybierało automatycznie 150kkByło by to nie jako ułatwienie. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
do_usunięcia Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 a w momencie gdy jesteś na koncie i widzisz, że ktoś za 10s wleci Ci na moona ze szperkami ? jak wtedy uciekniesz? do rozwagi, ale nie w ten sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shinobi Napisano 19 Lutego 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Masz racje ale jak klikniesz komendę wszystkie statki, wtedy zaznaczy wszystkie szperacze a nie 150kkWysyłając szperacze na expedycje wysyłasz je z podglądu galaktyki i wtedy przy kliknięciu max wybierało by 150kk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
do_usunięcia Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) wszystkie statki - jeśli jesteś na planecie, możesz zabrać tez fleet slov, co uniemożliwi Ci sprawną ucieczkę, ba przy rozgarniętym agresorze uniemożliwi ją. będąc osobą nieco zorientowaną w sposobie zabezpieczeń ogam przed botami i innymi 'ułatwieniami', powiem, że sposób z kliknięciem w gali na 16 pozycję, po czym automatycznie wpisywałoby 150.000.000 w okienku szperaczy byłby rozwiązaniem pracochłonnym dla programisty i osłabiającym zabezpieczenia, dlatego proponuję, żeby w przypadku szperaczy, gdy okienko jest puste lub wpisane jest 0 następowało sprawdzenie maksymalnej dostępnej ilości szperaczy: a) jeśli x(dostępna ilośc szperaczy) jest większa/równa 150.000.000 - po kliknięciu w "kontynuuj" strona bierze domyślną wartość 150.000.000 szperaczy.b) w innym wypadku po kliknięciu w "kontynuuj" formularz automatycznie zosyanie uzupełniony maksymalną dostępną ilością szperaczy EDIT:oczywiśćie w/w przeze mnie sposób działałby tylko, jeśli na planecie/moonie nie mamy innych 'lotnych' statków. Edytowane 19 Lutego 2013 przez to_nie_ja_bylam_ewa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shinobi Napisano 19 Lutego 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Widzę że bardziej fachowo opisałeś o co mi chodziło,a jeśli to jest duży problem to nie było tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
do_usunięcia Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) myślę, że rozwiązanie zaprezentowane przeze mnie, byłoby bezproblemowe i łatwe do wprowadzenia. Edytowane 19 Lutego 2013 przez to_nie_ja_bylam_ewa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Albo dodać guzik programowalny przez użytkownika (chociażby obok max'a). Ustawiłby sobie nawet 30kk jak będzie chciał.I był taki pomysł bardzo dawno ale jakoś jak widać nie znalazło się na to czasu. Coś mi się obiło o uszy, że teraz się nieco czasu znajdzie ale nie wiadomo czy akurat na to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
do_usunięcia Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 sądzę, że zrobienie czegoś akiego to kwestia 'chwili' Jeśli administrator będzie przeglądał ten temat, prrzypominam również, o tym, że sojusz miał być napisany od nowa już bardzo dawno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oremi Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 ta gra to już dawno jedynie pytania deuxsa: "a co na to inni gracze" i po tym salomonowym zapytaniu kwestia dalszych odpowiedzi nie jest już oczywista, a właściwie jest żadna... na zasadzie ....pisz sobie a ja i tak "mam cie w d****" no ale sam pomysł oczywiście git Nyczu99 dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Mogę dodać przycisk obok "wszystkie statki", który będzie wpisywał ustaloną przez użytkownika ilość szperaczy, żaden problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Jeśli nie problem to poprosimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi