Jump to content

Ilość wysyłanych szperaczy

shinobi

Recommended Posts

Nie wiem czy był poruszany taki temat?

Mam pomysł który by uprościł wysyłanie max. liczby szperaczy,chodzi o to aby  w karcie flota

Nowa misja: Wybierz flotę do misji ,klikając na max liczbę szperaczy wybierało automatycznie 150kk

Było by to nie jako ułatwienie.

Pozdro.

Masz racje ale jak klikniesz komendę wszystkie statki, wtedy zaznaczy wszystkie szperacze a nie 150kk

Wysyłając szperacze na expedycje wysyłasz je z podglądu galaktyki i wtedy przy kliknięciu max wybierało by 150kk

wszystkie statki - jeśli jesteś na planecie, możesz zabrać tez fleet slov, co uniemożliwi Ci sprawną ucieczkę, ba przy rozgarniętym agresorze uniemożliwi ją.

będąc osobą nieco zorientowaną w sposobie zabezpieczeń ogam przed botami i innymi 'ułatwieniami', powiem, że sposób z kliknięciem w gali na 16 pozycję, po czym automatycznie wpisywałoby 150.000.000 w okienku szperaczy byłby rozwiązaniem pracochłonnym dla programisty i osłabiającym zabezpieczenia, dlatego proponuję, żeby w przypadku szperaczy, gdy okienko jest puste lub wpisane jest 0 następowało sprawdzenie maksymalnej dostępnej ilości szperaczy:

a) jeśli x(dostępna ilośc szperaczy) jest większa/równa 150.000.000 - po kliknięciu w "kontynuuj" strona bierze domyślną wartość 150.000.000 szperaczy.

b) w innym wypadku po kliknięciu w "kontynuuj" formularz automatycznie zosyanie uzupełniony maksymalną dostępną ilością szperaczy

EDIT:

oczywiśćie w/w przeze mnie sposób działałby tylko, jeśli na planecie/moonie nie mamy innych 'lotnych' statków.

Edited by to_nie_ja_bylam_ewa

Albo dodać guzik programowalny przez użytkownika (chociażby obok max'a). Ustawiłby sobie nawet 30kk jak będzie chciał.

I był taki pomysł bardzo dawno ale jakoś jak widać nie znalazło się na to czasu. Coś mi się obiło o uszy, że teraz się nieco czasu znajdzie ale nie wiadomo czy akurat na to.

ta gra to już dawno jedynie pytania deuxsa: "a co na to inni gracze" i po tym salomonowym zapytaniu kwestia dalszych odpowiedzi nie jest już oczywista, a właściwie jest żadna... na zasadzie ....pisz sobie a ja i tak "mam cie w d****" :D

no ale sam pomysł oczywiście git :D

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.