kubulus Napisano 25 Lipca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Chciałbym przedstawić pomysł aby doliczać % nie tylko z wygranych walk. Moim skromnym zdaniem walka jest wygrana już wtedy gdy przeciwnik ponosi więcej strat w jednostkach niż obrońca, dlatego też czemu mamy niedoliczane procenty jak walka zakończy się remisem a nasza ofiara ma 20 czy 30 krotnie większe straty od nas, a my jesteśmy na +? Aby trochę wypoziomować rację "wygranej walki" proponuję by każde starcie w której ofiara ma straty większe o 20% i więcej była doliczana do naszej sumy % w profilu. Przykładowo agresor ponosi 10kk jednostek strat a obrońca 40kk, walka kończy się remisem bo obrońcy zostało 100k gś, a agresorowi 5/6 floty więc chyba każdy się zgodzi, ze agresor jest zwycięscą tego starcia a co za tym idzie % z walki powinien zostać mu doliczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Misiek Napisano 25 Lipca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Często widzę, życiowe przykłady, więc i ja jeden napisze Nacierasz na zamek, jednostek bojowych obrońców zamka jest o połowę mniej, jednak pomimo tego, że po 6 dniach walki obrońca stracił ponad połowę swoich jednostek, ty zaledwie 1/4, widzisz po 6 dniach nieustannej walki podupadające morale żołnierzy, więc podejmujesz decyzje o chwilowym wycofaniu się, zabraniu rannych (PZ), i reorganizację po czym po wypoczęciu żołnierzy nastąpi kolejne natarcie. Więc jeśli chcesz mi powiedzieć względem tego przykładu, że pomimo tego uważasz się za wygranego, to sory bardzo Reasumując jestem na Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Lipca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Bez przesady, albo wygrywasz, albo jest remis już bez przegięć że aż tak kogoś ciśnie na te procenty w statystyce że chce remisy na swoją korzyść przeciągać hehe. Jak wyżej, nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi