Winiu Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Witam , wpadłem na pomysł żeby serwer sam blokował nam atak jeśli przekroczyliśmy jego limit. np: Atakowaliśmy planete gracza 3x wczoraj i następnego dnia (po nie upłynieciu 24h) znowu z 3x i mamy odrazu bana , jak by wprowadzić żeby system blokował nam atakowanie po 6 atakach nie było by problemów z bashem.zaatakujemy 6x a za 7 razem wyskakiwało by coś że Limit ataków na tego gracza wykorzystany czy coś w tym stylu. I tak samo jest z tymi 20 atakami na 1 gracza , ja np nie pamiętam kogo farmiłem wczoraj i czy moge lecieć czy nie moge... w Historii lotów zanim znajde o której i ile razy leciałem ja jakiegoś gracza to już mi sie odechciewa lecieć , a tak to po 20 atakach na gracza te system by sie sam blokował. Przejdzie to ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spieriz Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 jestem za, ale może nie tyle, żeby blokował, co ostrzegał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu Posted July 5, 2012 Author Report Share Posted July 5, 2012 albo chociaż żeby pokazywał który to atak np 4/6 albo 15/20 :]] Link to comment Share on other sites More sharing options...
spieriz Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 można by we floten3 (wybór misji) dodać dwa liczniki, jeden by pokazywał ilość ataków na daną planete/moona a obok ilość ogólnych ataków na tego gracza. proponuję umieścić go w wolnej przestrzeni tutaj:http://scr.hu/59l/j8us4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agakir Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Pomysł popieram, ale ten spieriz'a, bo jeśli wprowadzimy blokadę, to reguła BASH'u nie będzie już potrzebna w regulaminie, a myslę, że ta zasada to jednak nieodzowna część tej gry i nie można jest znieść. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neriel Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 (edited) Proponuję kliknąć zakładkę "Flota" i popatrzeć na samym dole co jest..Ten pomysł już dość dawno dałem i jest w trakcie prac. Obecnie wersja BETA. Deus coś mówił, że będą ostrzeżenia przed przekroczeniem limitu, więc chyba też to będzie.Blokady nie może być, bo czasami opłaca się komuś zrobić bash. Edited July 5, 2012 by Neriel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helweter Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 A jak taka blokada bash będzie działała w trakcie wojny sojuszów ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neriel Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Psiałem, że nie będzie żadnej blokady tylko ostrzeżenie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deusx Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Blokady nie będzie, będzie ostrzeżenie o limicie ataków, transportów itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts