WhoIam Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Siemka, przyszło mi właśnie do głowy, że bardzo dobrym udogodnieniem byłaby możliwość ustawianie kolejności planet oraz moonów Albo chociaż żeby moony były zawsze pod planetaminp: matka [1:1:1] kolonia [2:2:2] kolonia [3:3:3] ... Księżyc [1:1:1] Księżyc [2:2:2] ... Zdjęcia o to chodzi jbc Prawdopodobnie znajdą się przeciwnicy tego pomysłu ponieważ są przyzwyczajeni do ustawienia swoich planet/moonów więc aktywacja czegoś takiego powinna się znajdować w ustawieniach i to byłaby opcja dla chętnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spieriz Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 ustawienia -> Sortowanie planet w następującej kolejności -> współrzędne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neriel Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Lub nazywasz je tak samo jak koordy na których się znajdują i alfabetycznie sortujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagger157 Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Takie coś już jest. Wchodzisz w "Ustawienia", potem szukasz pola "Sortowanie planet w następującej kolejności" i masz 4 opcje do wyboru:Data kolonizacjiWspółrzędneAlfabetycznieTypnp: matka [1:1:1] kolonia [2:2:2] kolonia [3:3:3] ... Księżyc [1:1:1] Księżyc [2:2:2] ... To co opisałeś wyżej, to jest nic innego jak sortowanie według Typu. Ja polecam sortowanie alfabetyczne, bo wszystko jest pod sobą i nie wiele szukać. Podsumowując, takie coś już jest. WhoIam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WhoIam Posted June 5, 2012 Author Report Share Posted June 5, 2012 o to do zamknięcia bo nawet nie wiedziałem o tym;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts