Dagger157 Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Ocena Teamu OGam Data utworzenia tego tematu nie jest przypadkowa. To właśnie tego dnia, o tej godzinie i minucie zarejestrowałem się w grze. Więc dzisiaj mija moja rocznica z OGam. Chcę ocenić i napisać opinię o TEAM’ie OGam, a dokładnie o tych, z którymi miałem styczność i są w nim aktualnie. DeusxZacznę od Deusx’a. Admina, który wciąż udoskonala OGama. Zrobił wiele zabezpieczeń i wiele ulepszeń. Dziwię się mu, że dalej ma chęci do tego. Z jego pracy widzę więcej plusów niż minusów. W ciągu tego roku zostały stworzone m.in. sygnatury użytkowników w podglądzie. Forum przeszło kilka aktualizacji, dzięki którym jest bardziej wydajne. Można przejmować nieaktywne konta w grze, a także idlerzy wydobywają surowce, dzięki czemu można dużo zyskać podczas farmienia. Jedną z największych zmian, jakie wprowadził, była zmiana kosztów spalania statków. Większość potaniała. Była cała masa sporów, ale jest jak jest. Wiele osób znajdzie dużo minusów na Deusa i być może mi to wypomni, ale to jest moja ocena. Można byłoby do nich dodać surowce za astaty w sklepie, ale na uni6 jak na razie ich nie ma. Zobaczymy jak to będzie.Według mnie OGam idzie w dobrą stronę. Gra nie może stać w miejscu, czasem trudne zmiany wychodzą na lepsze. Dużo zależy właśnie od naszego admina. Dzięki temu, że jest stanowczy i nieugięty, OGam jest doskonałą grą. Deusa nie da się porównać do innych adminów. Jest jedyny w swoim rodzaju. Tak trzymaj deusx. NerielProgramista z klasą. Ma ogromną wiedzę o OGam. Jest znakomitym matematykiem. Większość wzorów do gry sam układał. Podziwiam go za to. Stworzył własny kalkulator, który oblicza koszt statków, wydobycie, pola planet, a także czas lotu i wiele, wiele innych (do pobrania z jego sygni ). Dużo swojej pracy włożył w OGama. Jest pracowity i stara się wprowadzić nowe ulepszenia. CatalystNa miejsce Kichy wkroczył Catalyst. Na początku w roli Global Moderatora, a potem dostał awans na Junior Admina. Ma kilka miesięcy stażu. Jego pracę oceniam bardzo dobrze. Stara się jak może. Było kilka sporów z jego udziałem, ale zawsze się ktoś uczepi. Nie były aż tak wielkie i ważne. Jest sumienny i pracowity. Zna się na grze. Pomaga deusowi tworzyć wspaniałą grę, jaką jest OGam. zdzisLGOperator uniwersum 2, 4 i 6. Staranny i odpowiedzialny. Można z nim pogadać. Robi to co lubi (?). Często aktywny. Minusów nie ma. Swoją pracę wykonuje jak należy. Oby tak dalej. -NightGhoust-Gdy jeszcze była Global Moderatorem wypełniała swoje obowiązki tak jak powinna. Operowała na uniwersum 5 i chyba 4. Stanowcza, starała się być bezstronna w sporach. Teraz jest na stanowisku Junior Admina, ale nie prowadzi aktywnej gry. Praca i obowiązki w życiu prywatnym są dla niej ważniejsze. Szkoda, że jej nie ma. Być może kiedyś wróci, bo naprawdę doskonale nadaje się na to stanowisko. PrincessDoskonały z niej grafik. Sygnaturki w jej wykonaniu są przepiękne. Zrobiła większość grafik do sklepu. Kiedyś prowadziła Oscary i Maliny na forum. Także była Junior Global Moderatorem. Poprawiała większość literek na forum, gdyż było to konieczne (niektórzy wiedzą o co chodzi [skrypt forum]). Trochę się napracowała. Minusem jest jej aktywność. Nie jest teraz zbyt często na forum, ale pewnie tak jak u -NG-, cały czas zajmują jej sprawy prywatne. Darth Misiek, spieriz, KarolRadom, MiGOperatorzy od niedawna. Jeszcze nie mogę za wiele o nich powiedzieć. Znać - znam, ale na swoim stanowisku jeszcze nie wyrobili sobie u mnie opinii. ---------------------- Na koniec zostawiam Kichę. Wprawdzie już nie jest w Team'ie, bo odszedł, ale był, gdy grałem, i warto o nim napisać: KichaBył wspaniałym adminem. Już niestety udał się na emeryturę, ale był jednym z niewielu. Bardzo dużo wniósł do gry. Wymyślił zabawę w złomowanie, udoskonalał forum. Trochę go brakuje. Według mnie wad nie miał. W większości sprawiedliwy i sumienny. Wykonywał swoją pracę starannie i z dużą dokładnością. Starych operatorów nie będę oceniał. Mógłbym, ale nie byli jakimś przełomem w OGam. Najważniejsi zostali wymienieni. Pozdrawiam,Dagger157 MiG, Zaqqaz, Turi and 3 others 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaqqaz Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 No pamiętam jak kiedyś grałem. Kicha był świetnym administratorem forum, do tego lubił pożartować. Neriel od bardzo dawna tutaj zapracowany i też go trzeba pochwalić.A opinia o Deusxie powinna być opinią o grze, bo to od podejścia admina zależy ile osób będzie tutaj grało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anonymous Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Brakuje tutaj jednej osoby - Princess. Zacząłeś temat o sygnaturach - ona je robiła. Cała grafika sklepu jej robota, strona główna ogam.online również. Z Twoją opinią w większości się zgadzam. Jedna z nielicznych mądrych. Plusik leci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaqqaz Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Mi tutaj jeszcze brakuje opinii o global moderatorze Dagger157 o nim też zapomniałeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagger157 Posted June 3, 2012 Author Report Share Posted June 3, 2012 Brakuje tutaj jednej osoby - Princess. Zacząłeś temat o sygnaturach - ona je robiła. Cała grafika sklepu jej robota, strona główna ogam.online również.Princess dodana. Rzeczywiście o niej zapomniałem, ale rzadko ją ostatnio widać na forum. Mi tutaj jeszcze brakuje opinii o global moderatorze Dagger157 o nim też zapomniałeś.Przecież o sobie nie będę pisał. Jak chcesz to możesz o mnie napisać, a najlepiej napisz o całej ekipie OGam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiabelTasmanski Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 (edited) Dość konstruktywna opinia. Dobrze, dobrze, że zebrało Ci się na coś takiego, bo niektórzy mogą dostrzec poprzez to co mogą w sobie zmienić. Tylko jedna uwaga. Mało krytyki, małoo! Za mało Edited June 3, 2012 by Tasiek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turi Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 fajna opinia ale też było by fajnie zobaczyć co myślisz o graczach spotkanych na ogam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagger157 Posted June 3, 2012 Author Report Share Posted June 3, 2012 fajna opinia ale też było by fajnie zobaczyć co myślisz o graczach spotkanych na ogamChciałem pisać, ale widząc poprzednie opinie i reakcję deusa, że było więcej o graczach niż o Team'ie, postanowiłem, że o graczach napiszę kiedy indziej. Ten dział służy do opinii teamu. Opinie o graczach lądują w HydeParku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicha Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Dzięki hhsnake0 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turi Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Kicha wielki powrót ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzisLG Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 (edited) Dziękuje za pozytywną opinie która z pewnością zmotywuje mnie do jeszcze cięższej pracy.. A ten znak zapytania (?) możesz zastąpić wykrzyknikiem (!)... Edited June 5, 2012 by zdzisLG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts