Zaqqaz Napisano 3 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Przy opcji pominięcia zadania z planetą ta opcja jest wręcz potrzebna, nie ulega to wątpliwości. Przy zadaniu: Wybuduj 50.000.000 szperaczy i wyślij je na ekspedycję. Na tej misji można znaleźć surowce, Tryt lub też utracić 30% / 100% floty. Ta opcja byłaby bardzo przydatna. Proponuję dodanie opcji pominięcia tego zadania lub przeniesienia go na dalszy plan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiabelTasmanski Napisano 3 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Jestem ZA. W początkowych fazach gry na pewno trudno zdobyć surowce i badania na tego typu statki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 3 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Co inni początkujący o tym sądzą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
livemylife Napisano 3 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 niech zostanie to jest zadanie ktoremu trzeba poswiecic troche wiecej czasu słabsi moga podgonic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaqqaz Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Propozycja dotyczy uni6 a nie pozostałych uni. Tam jest to niewykonalne dla najlepszych w tym momencie. Dodatkowo jest całkowicie nieopłacalne i blokuje inne zadania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARAB Napisano 3 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 tez jestem za ominieciem tego zadania jak wielu innych dac je gdzies przy koncu mowa o uni 6 zeby nie bylo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartez7777777 Napisano 3 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 popieram ominięcie tego zadania.raczej mało kto budoje na początku gry 50kk szperaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 3 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Deus, nie ma co się zastanawiać, zadanie źle wcisnęliśmy, 50kk szperaczy? Zobacz kto tyle ma OW (podobna wartość)Mnie by było na to stać za 3 dni, a jestem w TOP5. Właśnie poprawiam ze spierizem nowe zadania, więc niedługo je zaprezentujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiabelTasmanski Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Deus, kiedy mogę oczekiwać na możliwość pominięcia/zostawienia tego zadania? Przypominam, że uniwersum się dopiero rozwija, a to zadanko blokuje nam kilka innych, za które możemy zgarnąć dość konkretną ilość surowców Liczę, że dziś będę mógł bez nerwów pominąć zadanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Ja tam sobie jakoś poradzę, ale ja jestem w czołówce Proponuje obniżyć wymaganą wartość Szperaczy do minimum - 20.000.000 zamiast 50.000.000To obniży koszt sporo poniżej dziennego wydobycia (tzn mojego, a innych to już nie wiem jak sobie radzą ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiabelTasmanski Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 No właśnie, Twojego wydobycia. Eko top 6. Inni niekoniecznie mają tak łatwo. Dalej apeluję o przesunięcie zadania na dalszy tor - chociażby między 34 i 35 zadanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AisheN Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Za ominięciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 (edytowane) Myślisz, że łatwiej Ci będzie zniszczyć dowolny księżyc?To będzie 3x kosztowniejsze Edytowane 4 Czerwca 2012 przez Neriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiabelTasmanski Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 (edytowane) Tak, ale jest kilka innych zadań między tymi dwoma >, Edytowane 4 Czerwca 2012 przez Tasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Nie tak dużo 50k GŚ zrobisz za to i nie wiem co tym zdziałasz Znowu będzie "Nie stać mnie na 700k GŚ, trzeba przenieść", bo skąd weźmiesz 3 bln deu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiabelTasmanski Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 170 mld deu wbije się w eko. Zawsze coś.Misja ze zniszczeniem moona właściwie też jest bezsensowna, ~10 bln deuteru to ponad 20 dni mojego eko (na dzień dzisiejszy).Mówię to bez wydawania, co jest co najmniej głupie, dlatego to zadanie zostawię sobie na kiedy indziej i będę cisnął eko, żeby zrobić to zadanie w 5 dni Troszkę O/T. Generalnie powiem tak. 'Zmuszanie' do budowania statków jest też nie na miejscu dla ekonoma, mówię teraz o GŚ i o tym zadaniu.3.000.000 GŚ = 10 bln deuNagroda = 2 bln deuDemontaż = 5 bln deu Czyli osoba która nie chce latać, jedynie wykonać to zadanie traci 3 bln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Zadanie to można pominąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
livemylife Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 jak pominiecie jedno zadania to przy kazdym nastepnym zadaniu co bedzie sprawiac trudnosci znowu bedzie marudzenie zeby je przeniesc lub usunac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 No wiadomo.. trzeba załatwić nowe zadania i tyle. A na 3k moona wcale 10 bln deu nie potrzeba. Połowa tego luzem wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiabelTasmanski Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Dawno mnie tu nie było, a ponoć 3kk minimum GŚ trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vitae Napisano 6 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Po zwiększeniu wytrzymałości moonów powinno się dać pominąc zadanie na niszczenie Monna "Zniszcz 1 księżyc dowolnej średnicy. W symulatorach możesz sprawdzić ile potrzebujesz Gwiazd Śmierci (GŚ) do tego zadania." jak dlamnie jest ono bezsensowne (zresztą już ktoś wykonywał obliczenia) więc bezsensowne i nie opłacalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzisLG Napisano 6 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 A najlepiej to żeby wszystkie zadania dało sie zrobić w 1 dzień i mieć mnuuuustwo surki...:/Zadania sa tylko "dodatkiem" do gry muszą one być trudne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 6 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 (edytowane) Na moona minimalnej wielkości wystarczy 700k GŚ. Samo stwierdzenie, że to zadanie jest bezsensowne nie czyni go takim. Ponadto nie jest nieopłacalne - nawet z demontażem GŚ będzie zysk. BTW mówiłem, że tak będzie - jedno daliśmy pominąć i teraz każde trudniejsze będą chcieli -.- Edytowane 6 Czerwca 2012 przez Neriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiabelTasmanski Napisano 6 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 BTW mówiłem, że tak będzie - jedno daliśmy pominąć i teraz każde trudniejsze będą chcieli -.- No a co? Nie powinno być tak? Później, gdy nagrody są większe (nawet dużo, przekraczające biliony) zadania są nieopłacalne do POMINIĘCIA. Tak więc pominięcie oznacza stratę nagrody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DanielDz Napisano 6 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 jedyne zadanie ktore mozna by pominac powinno byc:"Skolonizuj planetę liczącą co najmniej 420 pól o temperaturze minimalnej poniżej -60°C." kazde inne zadania powinny zostac, bez opcji pomijania.Nie stac cie na zadanie, lub wydaje Ci sie ze "za dlugo musialbys na to zbierac/badac/itd"? Poprostu tego nie rob i wrocisz do niego za dzien/tydzien/miesiac. Zadania musza byc trudne i czym dalej tym trudniejsze, o to wlasnie chodzi, a nie ze klikamy tylko dalej, dalej, dalej...trzeba sie tez troche nazbierac/nameczyc a satysfakcja bedzie wieksza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi