Zaqqaz Napisano 3 Czerwca 2012 Zgłoszenie Napisano 3 Czerwca 2012 Przy opcji pominięcia zadania z planetą ta opcja jest wręcz potrzebna, nie ulega to wątpliwości. Przy zadaniu: Cytat Wybuduj 50.000.000 szperaczy i wyślij je na ekspedycję. Na tej misji można znaleźć surowce, Tryt lub też utracić 30% / 100% floty. Ta opcja byłaby bardzo przydatna. Proponuję dodanie opcji pominięcia tego zadania lub przeniesienia go na dalszy plan.
DiabelTasmanski Napisano 3 Czerwca 2012 Zgłoszenie Napisano 3 Czerwca 2012 Jestem ZA. W początkowych fazach gry na pewno trudno zdobyć surowce i badania na tego typu statki.
livemylife Napisano 3 Czerwca 2012 Zgłoszenie Napisano 3 Czerwca 2012 niech zostanie to jest zadanie ktoremu trzeba poswiecic troche wiecej czasu słabsi moga podgonic
Zaqqaz Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoszenie Napisano 3 Czerwca 2012 Propozycja dotyczy uni6 a nie pozostałych uni. Tam jest to niewykonalne dla najlepszych w tym momencie. Dodatkowo jest całkowicie nieopłacalne i blokuje inne zadania.
ARAB Napisano 3 Czerwca 2012 Zgłoszenie Napisano 3 Czerwca 2012 tez jestem za ominieciem tego zadania jak wielu innych dac je gdzies przy koncu mowa o uni 6 zeby nie bylo .
bartez7777777 Napisano 3 Czerwca 2012 Zgłoszenie Napisano 3 Czerwca 2012 popieram ominięcie tego zadania.raczej mało kto budoje na początku gry 50kk szperaczy
Neriel Napisano 3 Czerwca 2012 Zgłoszenie Napisano 3 Czerwca 2012 Deus, nie ma co się zastanawiać, zadanie źle wcisnęliśmy, 50kk szperaczy? Zobacz kto tyle ma OW (podobna wartość)Mnie by było na to stać za 3 dni, a jestem w TOP5. Właśnie poprawiam ze spierizem nowe zadania, więc niedługo je zaprezentujemy.
DiabelTasmanski Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2012 Deus, kiedy mogę oczekiwać na możliwość pominięcia/zostawienia tego zadania? Przypominam, że uniwersum się dopiero rozwija, a to zadanko blokuje nam kilka innych, za które możemy zgarnąć dość konkretną ilość surowców Liczę, że dziś będę mógł bez nerwów pominąć zadanie
Neriel Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2012 Ja tam sobie jakoś poradzę, ale ja jestem w czołówce Proponuje obniżyć wymaganą wartość Szperaczy do minimum - 20.000.000 zamiast 50.000.000To obniży koszt sporo poniżej dziennego wydobycia (tzn mojego, a innych to już nie wiem jak sobie radzą )
DiabelTasmanski Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2012 No właśnie, Twojego wydobycia. Eko top 6. Inni niekoniecznie mają tak łatwo. Dalej apeluję o przesunięcie zadania na dalszy tor - chociażby między 34 i 35 zadanie.
Neriel Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2012 (edytowane) Myślisz, że łatwiej Ci będzie zniszczyć dowolny księżyc?To będzie 3x kosztowniejsze Edytowane 4 Czerwca 2012 przez Neriel
DiabelTasmanski Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2012 (edytowane) Tak, ale jest kilka innych zadań między tymi dwoma >, Edytowane 4 Czerwca 2012 przez Tasiek
Neriel Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2012 Nie tak dużo 50k GŚ zrobisz za to i nie wiem co tym zdziałasz Znowu będzie "Nie stać mnie na 700k GŚ, trzeba przenieść", bo skąd weźmiesz 3 bln deu?
DiabelTasmanski Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2012 170 mld deu wbije się w eko. Zawsze coś.Misja ze zniszczeniem moona właściwie też jest bezsensowna, ~10 bln deuteru to ponad 20 dni mojego eko (na dzień dzisiejszy).Mówię to bez wydawania, co jest co najmniej głupie, dlatego to zadanie zostawię sobie na kiedy indziej i będę cisnął eko, żeby zrobić to zadanie w 5 dni Troszkę O/T. Generalnie powiem tak. 'Zmuszanie' do budowania statków jest też nie na miejscu dla ekonoma, mówię teraz o GŚ i o tym zadaniu.3.000.000 GŚ = 10 bln deuNagroda = 2 bln deuDemontaż = 5 bln deu Czyli osoba która nie chce latać, jedynie wykonać to zadanie traci 3 bln.
livemylife Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2012 jak pominiecie jedno zadania to przy kazdym nastepnym zadaniu co bedzie sprawiac trudnosci znowu bedzie marudzenie zeby je przeniesc lub usunac
Neriel Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2012 No wiadomo.. trzeba załatwić nowe zadania i tyle. A na 3k moona wcale 10 bln deu nie potrzeba. Połowa tego luzem wystarczy.
DiabelTasmanski Napisano 4 Czerwca 2012 Zgłoszenie Napisano 4 Czerwca 2012 Dawno mnie tu nie było, a ponoć 3kk minimum GŚ trzeba
Vitae Napisano 6 Czerwca 2012 Zgłoszenie Napisano 6 Czerwca 2012 Po zwiększeniu wytrzymałości moonów powinno się dać pominąc zadanie na niszczenie Monna "Zniszcz 1 księżyc dowolnej średnicy. W symulatorach możesz sprawdzić ile potrzebujesz Gwiazd Śmierci (GŚ) do tego zadania." jak dlamnie jest ono bezsensowne (zresztą już ktoś wykonywał obliczenia) więc bezsensowne i nie opłacalne
zdzisLG Napisano 6 Czerwca 2012 Zgłoszenie Napisano 6 Czerwca 2012 A najlepiej to żeby wszystkie zadania dało sie zrobić w 1 dzień i mieć mnuuuustwo surki...:/Zadania sa tylko "dodatkiem" do gry muszą one być trudne...
Neriel Napisano 6 Czerwca 2012 Zgłoszenie Napisano 6 Czerwca 2012 (edytowane) Na moona minimalnej wielkości wystarczy 700k GŚ. Samo stwierdzenie, że to zadanie jest bezsensowne nie czyni go takim. Ponadto nie jest nieopłacalne - nawet z demontażem GŚ będzie zysk. BTW mówiłem, że tak będzie - jedno daliśmy pominąć i teraz każde trudniejsze będą chcieli -.- Edytowane 6 Czerwca 2012 przez Neriel
DiabelTasmanski Napisano 6 Czerwca 2012 Zgłoszenie Napisano 6 Czerwca 2012 W dniu 6.06.2012 o 11:36, Neriel napisał: BTW mówiłem, że tak będzie - jedno daliśmy pominąć i teraz każde trudniejsze będą chcieli -.- No a co? Nie powinno być tak? Później, gdy nagrody są większe (nawet dużo, przekraczające biliony) zadania są nieopłacalne do POMINIĘCIA. Tak więc pominięcie oznacza stratę nagrody.
DanielDz Napisano 6 Czerwca 2012 Zgłoszenie Napisano 6 Czerwca 2012 jedyne zadanie ktore mozna by pominac powinno byc:"Skolonizuj planetę liczącą co najmniej 420 pól o temperaturze minimalnej poniżej -60°C." kazde inne zadania powinny zostac, bez opcji pomijania.Nie stac cie na zadanie, lub wydaje Ci sie ze "za dlugo musialbys na to zbierac/badac/itd"? Poprostu tego nie rob i wrocisz do niego za dzien/tydzien/miesiac. Zadania musza byc trudne i czym dalej tym trudniejsze, o to wlasnie chodzi, a nie ze klikamy tylko dalej, dalej, dalej...trzeba sie tez troche nazbierac/nameczyc a satysfakcja bedzie wieksza.
Rekomendowane odpowiedzi