deusx Napisano 6 Listopada 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Paciorkowiec, po wpisaniu twojej odpowiedzi w Google miałem obrazek raczej czegoś, na wzór koparki. Obrazek znalazłem pod hasłem "Chwytak do bel", więc hasło "Tur czołowy do bel" jest bardziej adekwatne, tym bardziej, że po jego wpisaniu mamy obraz tego, co było zagadką. Ja niestety nie wiem wszystkiego, dlatego nie znam wszystkich nazw dla danego przedmiotu, w tym wypadku opieram się już na wynikach Google, które w tym wypadku były niestety na twoją niekorzyść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catalyst Napisano 6 Listopada 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Poprawna nazwa "chwytak do bel". "Turem" nazywamy całą konstrukcję do którego podpinamy przystawki między innymi w/w chwytak do bel. Źródło - Kuzyn ma 200ha gospodarkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paciorkowiec Napisano 6 Listopada 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Moja nazwa wzieła się wiedzy szkolnej.." Technikum Mechanizacji Rolnictwa" , dlatego wpisałem co wpisałem ..a jeśli chodzi o Tura ..to bardziej skłaniam się do Nazwy użytej przez "Catalyst" , ów chwytak nie musi się nazywać TUR...moze sie nazywać ..TUZ http://chwytak.pl/2013/06/17/chwytak-do-bel-do-ladowaczy-czolowych-tuz/ , następnym razem będę pisał długą całkowita nazwę.. Catalyst dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kOtello Napisano 6 Listopada 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Deusx, nie mogę się z Tobą zgodzić. Jeśli już to przyznałbym punkt dla obu Panów a uzasadniłbym to faktem iż w mowie potocznej wiele sformułowań jest niepoprawnych, mało tego wiele informacji niby źródłowych które można znaleźć w necie to totalne bzdury (patrz wikipedia). Dla przykładu kombinerki to niby to samo co szczypce uniwersalne ale jednak druga nazwa jest prawidłowa lub np. wtyczka TV to nazwa potoczna używana na potrzeby marketingowe dla przeciętnego zjadacza chleba któremu nazwa Złącze kompresyjne IEC męskie RG6 nic nie mówi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 6 Listopada 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Nie mogę przyznać punktu dla obu osób, regulamin jest jasny, kto pierwszy ten zyskuje punkt. Jeżeli pierwsza odpowiedź faktycznie jest poparta szkołą rolniczą a inni potwierdzają poprawność tej odpowiedzi, to nie widzę przeszkód aby zmienić ją na korzyść Paciorkowca, co też właśnie uczyniłem - gratuluję poprawnej odpowiedzi i przepraszam za moją niewiedzę Warto dyskutować i udowadniać swoją rację. Przypominam, że aktualnie zgadujemy ten obrazek, a żadna dotychczasowa odpowiedź nie była poprawna. MrWhite dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revenge ツ Napisano 6 Listopada 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 proteza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catalyst Napisano 6 Listopada 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 płetwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrWhite Napisano 6 Listopada 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 sliniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 6 Listopada 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 prawidło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 6 Listopada 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Brak poprawnych odpowiedzi, podpowiedź: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paciorkowiec Napisano 6 Listopada 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 sztuczna szczęka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość imperator61 Napisano 9 Listopada 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Klamra do paska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corey Napisano 10 Listopada 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 klapki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASTEK Napisano 10 Listopada 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 ochraniacz na nogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c2h5oh Napisano 10 Listopada 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 kolczyk, tu dzież klips ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOCZAR Napisano 11 Listopada 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 ostrygi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Brak poprawnych odpowiedzi, podpowiedź: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOCZAR Napisano 12 Listopada 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 grzebien do włosow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tech Napisano 12 Listopada 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 kastet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASTEK Napisano 12 Listopada 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 maska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Niestety nie, podpowiedź: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASTEK Napisano 13 Listopada 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 gryzak dla dzieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi