Anonymous Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Bardzo komplikuje mi to grę - często schodzę na dół z telefonem, na którym byłem już zalogowany na OGam a równocześnie jestem zalogowany na kompie. Wcześniej nie było problemu lecz teraz i tu i tu mnie wylogowuje. Moim pytaniem jest, czy "sesja nieważna" może być usunięta i wrócimy do tego jak było przedtem czy nie będzie już żadnych zmian? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StoProCent Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 też ma coraz częściej ten problem mi wyskakuje i muszę od nowa sie logować ; / trochę to irytujące jest xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Sesja jest jedna na jedno logowanie. Ma to za zadanie zabezpieczyć wchodzenie więcej niż jednej osoby na jedno konto w tym samym czasie. Wywala was, bo właśnie od tego ta sesja jest zrobiona, aby wywaliło jak ktoś się spróbuje zalogować jednocześnie na to samo konto. Deus się przy tym namęczył więc na pewno tego nie usunie, szczególnie że wszystko ładnie działa I nie rozumiem po co jednocześnie się logować na kompie i na komórce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faziee Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Nie to że narzekam ale znów minus za zmianę bo rzeczywiście to jest uciążliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 27 Marca 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 (edytowane) Bo czasem idziesz np. do toalety a jak na Ciebie grasują to trzeba wszystko pilnować A jak Cię przyciśnie to nie zdążysz fsa puścić nawet na zbieraj Edytowane 27 Marca 2012 przez Anonymous Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StoProCent Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 ale ja sie loguje tylko na pc i mi też to wyskakuje xd nigdy nie logowałem się równo z telefonu i pc tylko z samego pc i to mi wyskakuje ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 SPC a kiedy Ci to wyskakuje? To jak idziecie się wysrać to fs na 10 minut się wysyła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StoProCent Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 bo ja wiem loguje sie coś innego robie np facebook chce znowu zobaczyć na ogame a tu to mi wyskakuje i od nowa trzeba sie logować xd a nikt moich haseł nie zna xd wiec nie wiem co jest nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 bo ja wiem loguje sie coś innego robie np facebook chce znowu zobaczyć na ogame a tu to mi wyskakuje i od nowa trzeba sie logować xd a nikt moich haseł nie zna xd wiec nie wiem co jest nie takZakladka 1 ogam zakladka 2 FB zakladka 3 logujsz sie na ogam Korzystasz z fb, wyłączasz zakładkę 3 i zakładka 1 nie będzie już działać. Przelogowanie się to kwestią paru sekund, jest to po prostu swego rodzaju bezpieczne logowanie.Trzeba otworzyć jedną zakładkę i się jej trzymać, a z każdym nowym logowaniem ze starego się wylogowywać - to podstawy ochrony konta. Logując się po kilka razy stwarzasz zagrożenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neverr Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 pomysl z sesja dalem jakis czas temu deusowi,chociaz sam pewno pomyslal o tym wczesniej. ino ja mowilem o 15 min,a nie o 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 pomysl z sesja dalem jakis czas temu deusowi,chociaz sam pewno pomyslal o tym wczesniej. ino ja mowilem o 15 min,a nie o 5 Sesja nie ma określonego czasu trwania (jeszcze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StoProCent Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Zakladka 1 ogam zakladka 2 FB zakladka 3 logujsz sie na ogam Korzystasz z fb, wyłączasz zakładkę 3 i zakładka 1 nie będzie już działać. Przelogowanie się to kwestią paru sekund, jest to po prostu swego rodzaju bezpieczne logowanie.Trzeba otworzyć jedną zakładkę i się jej trzymać, a z każdym nowym logowaniem ze starego się wylogowywać - to podstawy ochrony konta. Logując się po kilka razy stwarzasz zagrożenie. NIe NIw deus zakłada 1 Ogam Fb 2 i tego sie trzymam nigdy na 3 zakładce nie loguje nie otwieram jeszcze raz ogam i tak mi takie coś wyskakuje xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 To ktoś zna twoje hasło, bo sesja sama się nie wymaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StoProCent Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 oki zmienię hasło i zobaczymy co będzie xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neverr Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 tez tak miewam deus. nie wiem,ja zauwazylem ze po okolo 5-8 min nieaktywnosci mnie wywala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StoProCent Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 to ja też własnie tam ma dokładnie tak samo xd i na 100 % nikt nie zna mojego hasła x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 No to bardzo dziwne, bo ja zalogowałem się 15 minut temu i mnie nie "wywala". Nie ma opcji 'wywalenia', sesja pobierana jest z bazy, ta zapisana na stałe w GET left menu, tylko nowe zalogowanie zmieni sesję, tak, będzie ona zapisana cały czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neverr Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 seta, jaka masz przegladarke ? ja na operze i safari jade. i na obu mam podobnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 może przeglądarki blokują sesję jak jest zbyt długa ja na firefoxie mogę być nieaktywny 2 godziny a sesja dalej działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 może przeglądarki blokują sesję jak jest zbyt długa ja na firefoxie mogę być nieaktywny 2 godziny a sesja dalej działa.Przeglądarka nie ma nic do rzeczy, bo sesja odbywa się po stronie serwera. To czysto techniczne rozwiązanie, nie ma tutaj żadnych tymczasowych rzeczy, cookies i podobnych. Zalogujesz się raz na jeden karcie to będzie ona działać przez kolejne 10 lat, jeżeli zalogujesz się ponownie straci ta karta ważność, bo zapisana sesja w linkach nie będzie odpowiadać tej w bazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neverr Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 A poowiedz mi deus,czyli teraz nie ma mowy o posiadaniu naszykowanej do ucieczki floty w dodatkowej karcie? Jesli tak,to to rozwiazanie jest glupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Można grać na kilka kartach zachowując zasadę jednego logowania (jeden sesji) dla każdej z kart. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neverr Napisano 27 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Tak po ludzku..? Prawy na flocie i otworz na karcie w tle i git? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 28 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Dokładnie tak, wystarczy spróbować. Sesja przestanie działać tylko poprzez nowe zalogowanie, nic innego jej w działaniu nie przeszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi