Catalyst Napisano 23 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Jaką przeglądarkę polecacie ? 1. Google Chrome2. Mozilla Firefox3. Opera Osobiście używam chrome ale może przerzucę się na jakaś inną. Czekam na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 23 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Firefox proferujęOpera zdatna do używaniaChrome - it's some problems !Zawsze jak ktoś do mnie dzwoni z problemem typu:-Nie działa YT, ogólnie filmy-Nie działa połowa stron, jakieś info że "brak info"itp. pierw pada pytanie, chrome ? Tak ! To zmień ten badziew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 23 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 a o Internet Explorerze wszyscy zapominają... Na Firefoxie wszystko na ogół działa, ale pożera dużo RAMu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catalyst Napisano 23 Marca 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 IE to totalna porażka. Na Firefoxie wszystko na ogół działa, ale pożera dużo RAMu O ram nie mam co się martwić 4GB Spróbuje tego Firefox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 23 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Ja wiem, że to totalna porażka. No wiesz, Ty masz 4GB, ale nie wszyscy jak mi firefox zabiera 200-300MB RAMu to ja prawie nic na kompie zrobić nie mogę, bo mi się zacina wszystko 512MB DDR1 to nie za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catalyst Napisano 23 Marca 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 A testował ktoś może Safari lub K-Meleon ? K-Meleon K-Meleon jest szybką, lekką i wygodną przeglądarką internetową opartą na silniku Gecko. Aplikacja umożliwia otwieranie wielu stron w jednym oknie, pozwala odczytywać wiadomości z kanałów RSS, a także obsługuje gesty myszki. Dodatkowo program pozwala na szybkie blokowanie ciasteczek, JavaScript, wyskakujących okienek, obrazków, animacji, Flash, reklam, ramek, itd. K-Meleon umożliwia także szybkie czyszczenie ciasteczek, haseł i pamięci podręcznej. Producent: K-Meleon Licencja: GNU General Public License (GPL) Safari Safari to przeglądarka internetowa stworzona przez firmę Apple. Przeglądarka początkowo stworzona była z myślą o platformie Mac OS X, jednak od 2007 roku dostępna jest także w wersjach dla konkurencyjnych systemów. Według badań Stat Counter przeglądarka posiada 3,96% rynku. Safari oparta jest o silnik WebKit rozwijany na zasadach wolnych licencji BSD i GNU LGPL. Warto wspomnieć, że w oparciu o ten sam silnik powstała przeglądarka Google Chrome, która uważana jest za jedną ze najstabilniejszych i najszybszych przeglądarek internetowych. Aktualna wersja przeglądarki oznaczona numerem 4.0.5 została wydana 11 marca 2010.Safari posiada także wersję dla urządzeń mobilnych. Jest to domyślna przeglądarka stosowana w produktach Apple, takich jak: iPhone, iPod Touch oraz iPad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 23 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Safari i chrome to ten sam szkielet, więc ich zasada działa jest bardzo podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 23 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 K-Meleon K-Meleon jest szybką, lekką i wygodną przeglądarką internetową opartą na silniku Gecko. Aplikacja umożliwia otwieranie wielu stron w jednym oknie, pozwala odczytywać wiadomości z kanałów RSS, a także obsługuje gesty myszki. Dodatkowo program pozwala na szybkie blokowanie ciasteczek, JavaScript, wyskakujących okienek, obrazków, animacji, Flash, reklam, ramek, itd. K-Meleon umożliwia także szybkie czyszczenie ciasteczek, haseł i pamięci podręcznej. Producent: K-Meleon Licencja: GNU General Public License (GPL) Ja miałem kameleona. Zgodzę się że jest szybka i prosta w obsłudze, ale ma problemy z javą, flashem. Nie można na niej np. przeglądać tego forum, bo wszystko jest rozwalone także nie polecam tej przeglądarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RR4LiFE Napisano 23 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Opera albo Firefox, to zdecydowanie najlepszy wybór.Osobiście używam obu przeglądarek i działają podobnie.No i na Firefox jest spooro różnych dodatków i urozmaiceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 23 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 No FF ma fajne dodatki i jest jak dla mnie najwygodniejszy.Dopasowałem sobie wszystko ładnie pod kolor forum (mrocznie ), cały pasek narzędzi można elegancko modyfikować, przenosić elementy w niemal dowolne miejsce i je usuwać.Do tego aplikacja MozBackup pozwala na zapisanie konfiguracji FF i jakby coś się rozwaliło to przywracam własne dowolne ustawienia w minutę. Mogę np. przywrócić wszystko poza historią i zakładkami A i bez tego przeglądarka zapisuje swoją konfigurację na chyba 3 dni wstecz czy jakoś tak ale przywraca już chyba wszystko bez wyjątku. Innych nawet nie próbowałem, bo mam tutaj wszystko czego mi potrzeba.Ramu to mi niekiedy wpierdziela po 500 (na grach i wieeeelu kartach otwartych), ale 4 GB jest, więc co mi tam.. Spieriz, nowy sprzęt wcale drogi nie jest. Ja bym bez zastanawiania dokupił z 1 GB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NotEnough Napisano 23 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Ja używam Chrome i nie miałem takich problemów o jakich pisał wyżej Deus Choć nie ukrywam , że Chrome np. nie obsługuje ataku rakietami , ma swoje błędy ale jakaś taka przyjemniejsza w użyciu się mi wydaje A jak mi coś nie działa to wiadomo Firefox też jest można wejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 23 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 http://lifehacker.com/5844150/browser-speed-tests-firefox-7-chrome-14-internet-explorer-9-and-more Tutaj masz porównanie między IE, Firefox, Opera i Chrome pod różnymi względami, wystarczy znać trochę angielski, albo patrzeć na wykresy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiG Napisano 23 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Ja polecam firefoxa... Wg mnie najlepsza przeglądara pod słońcem Na urządzenia mobilne zdecydowanie opera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarn-vedra Napisano 23 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 ja uzywam firefoxa jak zlapie zawieszke albo cos z java nie gra to na IE od win 7 wszystko działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 23 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 http://lifehacker.co...orer-9-and-more Tutaj masz porównanie między IE, Firefox, Opera i Chrome pod różnymi względami, wystarczy znać trochę angielski, albo patrzeć na wykresy Widzę memory tesy i FF z opera na czele to nóż w kieszeni sam się otwiera na ten fake test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konto_do_usuniecia Napisano 23 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) No właśnie fake jak nic. Opera była najszybsza kiedyś. Teraz raczej chrome zostawił wszystkich w tyle pod względem szybkości a także, jeśli chodzi o nowe cuda typu websockety. Jeśli ktoś twierdzi, że Opera zżera mało ramu, to mogę podesłać screena (500 MB przy 22 kartach) Edytowane 23 Marca 2012 przez lethal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pzpl Napisano 23 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Haha ale kto jest na 22 zakładkach opera mało żre to prawda ale FF ma dużo dodatków a chrum szybki i w czym tu wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konto_do_usuniecia Napisano 23 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 uwierz mi zdarza się btw nie ma co się sprzeczać, niech każdy sobie sprawdzi każdą interesującą przeglądarkę i wybierze ulubioną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neverr Napisano 23 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Na pc korzystam z opery,sprawia najmniej problemow jesli chodzi o pytania,wyskakujacw okienka itp. Szybka,malo ramu zre. Firefox za bardzo rozbudowany,chrome zbyt prosty i czasem sobie nie radzi. Kom...opera mobile(nie opera mini) i safari. Ostatnio testuje jeszce cos takiego jak Skyfire,ale to dopiero wersja beta na androida.choc mimo wszystko polecam,ciekawe rozwiazania odnosnie filmow na stronach itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
superJasiu Napisano 23 Lutego 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 U mnie najlepiej sprawdza się chrome. W ogóle wydaje mi się, że jest ona najbardziej i najlepiej spersonalizowana ze wszystkich. Poza tym ma sporo fajnych opcji i jest bardzo intuicyjna. Kiedyś korzystałem z opery, ale strasznie mi się zawieszała. Nie wiem od czego to zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Isoss Napisano 7 Marca 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 A może warto poszperać w Internecie w tej sprawie? Moim zdaniem to jest dość dobre i sprawdzone rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiba234 Napisano 2 Maja 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Całkowicie się zgadzam z poprzednikiem. Nic dodać i nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
back2life Napisano 15 Maja 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Jak dla mnie od lat najlepszy Firefox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi