Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. W tym poście chciałbym napisać jakie mam pomysły na nowy statek.

Nowy statek nazywałby się Orbital Protonowy i miałby działka na każdego przeciwnika*:

Szybki ogień przeciw Mały transporter: 300

Szybki ogień przeciw Duży transporter: 300

Szybki ogień przeciw Lekki myśliwiec: 300

Szybki ogień przeciw Ciężki myśliwiec: 300

Szybki ogień przeciw Krążownik: 300

Szybki ogień przeciw Okręt wojenny: 300

Szybki ogień przeciw Statek kolonizacyjny: 300

Szybki ogień przeciw Recykler: 300

Szybki ogień przeciw Sonda szpiegowska: 500

Szybki ogień przeciw Bombowiec: 300

Szybki ogień przeciw Satelita słoneczny: 500

Szybki ogień przeciw Pancernik: 300

Szybki ogień przeciw Ultra transporter: 100

Szybki ogień przeciw Wyrzutnia rakiet: 300

Szybki ogień przeciw Lekkie działo laserowe: 300

Szybki ogień przeciw Ciężkie działo laserowe: 300

Szybki ogień przeciw Działo Gaussa: 300

Szybki ogień przeciw Działo jonowe: 300

Szybki ogień przeciw Przeciwrakieta: 50

Koszty wytworzenia Jednego takiego statku wachałyby się od ceny 15m surowców do 60m surowców.

Ponad to przydałaby się możliwość tworzenia formacji bojowych tzn. w każdej formacji wpisywalibyśmy ile chcemy mieć w niej statków i jakiego rodzaju (oczywiście posiadanych).

Moglibyśmy je też nazywać, a także byłaby ich ilość powiedzmy 20 możliwych do utworzenia (można sobie dokupić możliwość stworzenia kolejnych 5 formacji za 10 astatów). Przykład:

Formacja myśliwców - 200.000 lm i 100.000 cm

Formacja księżycowa - 500.000 niszczycieli 250.000 pancerników, 100.000 auror i 200.000 gwiazd śmierci.

Oczywiśćie moglibyśmy dołączać do formacji kolejne jednostki a także je z formacji wyciągać.

Jednostki użyte w jednej formacji nie mogą zostać użyte w innej.

To chyba tyle, dzięki

Pozdrawiam

Napisano

Na przeciwrakiety ? xD No i na każdy statek 300-500 dział to za dużo. 15M - 60 M surowca to za dużo - na taki statek trzbea by wydać minimum

10 mld metalu. Wg. mnie pomysł poroniony.

Napisano

Zacznij od celu tej propozycji, bo bez celu niczego nie wprowadzimy. Admin się u nas nie nudzi, ma od cholery rzeczy do roboty, a ja jeszcze z całą listą czekam :P

Napisano

Statek ściągnięty z innego priva... ambitny masz pomysł. Szkoda że sam go nie wymyśliłeś ;]

Napisano

Pomysł nie jest ściągnięty, grałem tylko na ogamie. Uważam że brakuje czegoś takiego dlatego że sam prowadze jakieś tam walki, i jak widze że gościu ma 400.000 UT 0 obrony (ataki na planete RM'ami) i jest remis bo moje gwiazdy nie rozwalą 400.000 UT (mam ich 10000). Poroniony pomysł to by był gdyby miał po 1 mln działek za taką cene. To była tylko propozycja, cena może być większa. Statek miałby na celu niszczenie wrogich jednostek bądź to na planecie, bądź ataki na konwoje co z drugiej strony też można byłoby dodać.

Napisano

Pomysł nie jest ściągnięty, grałem tylko na ogamie.

Jest ściągnięty. Na wielu innych jest taki sam statek, a raczej sam byś takie samej nazwy nie wymyślił.

Łatwo jest zbudować obronę. A nikt Ci jej nie rozwali jeśli masz mało surowców na planecie, a bunkra się nie opłaca robić.

Zrób tyle obrony, aby innym nie opłacało się latać na ciebie, bo straty mogą być większe od zysku. ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.