Velasqez Napisano 8 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Witam. W tym poście chciałbym napisać jakie mam pomysły na nowy statek.Nowy statek nazywałby się Orbital Protonowy i miałby działka na każdego przeciwnika*: Szybki ogień przeciw Mały transporter: 300Szybki ogień przeciw Duży transporter: 300Szybki ogień przeciw Lekki myśliwiec: 300Szybki ogień przeciw Ciężki myśliwiec: 300Szybki ogień przeciw Krążownik: 300Szybki ogień przeciw Okręt wojenny: 300Szybki ogień przeciw Statek kolonizacyjny: 300Szybki ogień przeciw Recykler: 300Szybki ogień przeciw Sonda szpiegowska: 500Szybki ogień przeciw Bombowiec: 300Szybki ogień przeciw Satelita słoneczny: 500Szybki ogień przeciw Pancernik: 300Szybki ogień przeciw Ultra transporter: 100Szybki ogień przeciw Wyrzutnia rakiet: 300Szybki ogień przeciw Lekkie działo laserowe: 300Szybki ogień przeciw Ciężkie działo laserowe: 300Szybki ogień przeciw Działo Gaussa: 300Szybki ogień przeciw Działo jonowe: 300Szybki ogień przeciw Przeciwrakieta: 50 Koszty wytworzenia Jednego takiego statku wachałyby się od ceny 15m surowców do 60m surowców. Ponad to przydałaby się możliwość tworzenia formacji bojowych tzn. w każdej formacji wpisywalibyśmy ile chcemy mieć w niej statków i jakiego rodzaju (oczywiście posiadanych).Moglibyśmy je też nazywać, a także byłaby ich ilość powiedzmy 20 możliwych do utworzenia (można sobie dokupić możliwość stworzenia kolejnych 5 formacji za 10 astatów). Przykład:Formacja myśliwców - 200.000 lm i 100.000 cmFormacja księżycowa - 500.000 niszczycieli 250.000 pancerników, 100.000 auror i 200.000 gwiazd śmierci.Oczywiśćie moglibyśmy dołączać do formacji kolejne jednostki a także je z formacji wyciągać.Jednostki użyte w jednej formacji nie mogą zostać użyte w innej.To chyba tyle, dziękiPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pzpl Napisano 8 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Na przeciwrakiety ? xD No i na każdy statek 300-500 dział to za dużo. 15M - 60 M surowca to za dużo - na taki statek trzbea by wydać minimum10 mld metalu. Wg. mnie pomysł poroniony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 8 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Zacznij od celu tej propozycji, bo bez celu niczego nie wprowadzimy. Admin się u nas nie nudzi, ma od cholery rzeczy do roboty, a ja jeszcze z całą listą czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiG Napisano 8 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Statek ściągnięty z innego priva... ambitny masz pomysł. Szkoda że sam go nie wymyśliłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velasqez Napisano 10 Marca 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Pomysł nie jest ściągnięty, grałem tylko na ogamie. Uważam że brakuje czegoś takiego dlatego że sam prowadze jakieś tam walki, i jak widze że gościu ma 400.000 UT 0 obrony (ataki na planete RM'ami) i jest remis bo moje gwiazdy nie rozwalą 400.000 UT (mam ich 10000). Poroniony pomysł to by był gdyby miał po 1 mln działek za taką cene. To była tylko propozycja, cena może być większa. Statek miałby na celu niszczenie wrogich jednostek bądź to na planecie, bądź ataki na konwoje co z drugiej strony też można byłoby dodać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dagger157 Napisano 10 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Pomysł nie jest ściągnięty, grałem tylko na ogamie.Jest ściągnięty. Na wielu innych jest taki sam statek, a raczej sam byś takie samej nazwy nie wymyślił.Łatwo jest zbudować obronę. A nikt Ci jej nie rozwali jeśli masz mało surowców na planecie, a bunkra się nie opłaca robić.Zrób tyle obrony, aby innym nie opłacało się latać na ciebie, bo straty mogą być większe od zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi