Skocz do zawartości

TRYT - pakiety badań

Gość Braus

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Braus

Temat może trochę kontrowersyjny, ale błędem byłoby jego nie poruszanie.

Mam propozycję, żeby przedyskutować możliwość wprowadzenie wielokrotnego używania pakietów skracających badania.

Jak wiadomo, Trytu zakupić nie można. Jest on bardzo trudno dostępny w dużych ilościach. Żeby nazbierać powiedzmy 250.000 trzeba sporo polatać na ekspedycje.

Użycie opcji skrócenia badania o 20% na czas 20dni, wiadomo co robi. Natomiast kolejne użycie tego pakietu, powodowałoby skrócenie o 20% czasu liczonego od już zmniejszonego poprzednio o 20%. Tym samym każde kolejne użycie 20% skrócenia badań - dawałoby mniejszy zysk czasowy. Ale by dawało. Cena pakietu 250.000 trytu, skutecznie uniemożliwi nadmierne używanie pakietu.

Skrócenie o 10 dni.

Cena pakietu, to 150.000. Czas niektórych badań sięga pół roku, rok a może i jeszcze więcej. Odpalenie takiego badania, zablokuje laboratorium powiedzmy na 1 rok. W tym czasie nazbieramy tyle Trytu którego w żaden sposób nie będziemy w stanie spożytkować.

Umożliwienie wielokrotnego użycia tego pakietu, pozwoli jak gdyby nie zapomnieć o laboratoriach.

Oczywiście cena jest również spora. Użycie tego pakietu np. 4x to 600.000 trytu.

Nie oszukujmy się, że byłyby te opcje nadmiernie wykorzystywane. Nikt chyba nie posiada zapasów trytu w ilości która pozwoliłaby mu "zaszaleć" w topce badań.

Tyle z mojej strony.

Mam nadzieję, że pomysł się przyjmie

1,5kk trytu da się nazbierać, a jak nie nazbierać to w przyszłości kupić. Za taką cenę można skrócić tą metodą 6x po 20% i otrzymamy badania o czasie 26%. Dodając do tego naukowca otrzymujemy.... ujemny czas.

Skrócenie o 50% wystarczy - teraz czy za pół roku.. w końcu każde badanie będzie się badać po kilka miesięcy.

Wielokrotne skrócenie o 10 dni wielce problemu nie robi, bo 3-miesięczne badanie jakbym skrócił to za takie 1,5 kk trytu i tylko to jedno badanie.

Jednak jeszcze nie wiemy jak będzie działać giełda trytu i jeszcze mogłoby wyjść tak, że ktoś sobie kupi rekordy badań.

Gość Braus

1,5kk trytu da się nazbierać, a jak nie nazbierać to w przyszłości kupić. Za taką cenę można skrócić tą metodą 6x po 20% i otrzymamy badania o czasie 26%. Dodając do tego naukowca otrzymujemy.... ujemny czas.

Neriel któryś z nas źle liczy. Mowy nie ma o ujemnym czasie

Badanie trwa 300 dni: Przykład.

300 - 20% czasu = 240 (to jest pierwszy pakiet za 250.000 trytu)

teraz kolejne

240 - 20% czasu = 192 (drugi pakiet za 250.000 trytu)

192 - 20% czasu = 153 (trzeci pakiet za 250.000 trytu)

153 - 20% czasu = 122 (czwarty pakiet za 250.000 trytu)

1.000.000 trytu zużyty, żeby zbić czas badań z 300 dni na 122. Pakiety 20% odliczają czas od czasu podstawowego a nie skróconego naukowcem.

Temat jest o skracaniu pakietami. Naukowiec swoją drogą.

Zwróć uwagę, że zaproponowałem -20% nie od czasu podstawowego, ale od skróconego. Tym sposobem, każdy kolejno zakupiony pakiet, daje coraz mniejszy zysk. Ale go daje.

@edit:

Nawet jak wejdzie giełda trytu, to skrócenie 10 dni to koszt 150.000 trytu.

Skrócenie badania przykładowego do 'zero czasu' kosztowałoby :

122 dni z 300 dni to koszt 1.000.000 trytu

122 dni zbić pakietami po 10 dni to koszt 1.800.000 trytu

razem 2.800.000 trytu i zostają dwa dni (2) z 300

Podliczam bez naukowca. Nie mam do niego głowy dzisiaj.

Teraz szansa na znalezienie 2.800.000 trytu na 30lvl

50 ekspedycji dziennie. Szansa na tryt od 600 do 6.000 w slocie i (weźmy połowę 3.000) i 20% szans. Wynika z tego, że 10 slotów przywiezie 3.000 trytu.

Dziennie 30.000

Potrzeba 2.8kk trytu, podzielić na 30k dziennie to są 3 miesiące (93dni) codziennego wysyłania 50 ekspedycji. Podkreślam, że na 30lvl

To dużo w/g Ciebie, czy mało, żeby uporać się z jednym zadaniem 300 dni w 2h, skoro ktoś inny kupi je za 3 Astaty?

Edytowane przez leon

Chyba się nie zrozumieliśmy - napisałem, że wielokrotnie po 10 nie jest źle ale giełda nam tu ułatwi i nie będzie żadnych 3 miesięcy tylko 1. (lub nie - jak mówiłem nie wiadomo jak to będzie wyglądać)

Za to 20% obniżanie bez końca sprawi problem o czym pisałem, a Ty tu pakiety 10-dniowe liczysz.

300 - 20% czasu = 240 (to jest pierwszy pakiet za 250.000 trytu)

teraz kolejne

240 - 20% czasu = 192 (drugi pakiet za 250.000 trytu)

192 - 20% czasu = 153 (trzeci pakiet za 250.000 trytu)

153 - 20% czasu = 122 (czwarty pakiet za 250.000 trytu)

Tutaj dodaję to czego nie doliczyłeś mimo, że pisałem, że trzeba 6x.

122 -20% czasu - 98 dni (piąty pakiet za 250.000 trytu)

98 -20% czasu - 79 dni (szósty pakiet za 250.000 deuteru)

W tym momencie używam naukowca skracającego o 30% wartości podstawowej czyli o 90 dni i weź odejmij 79-90.

Wiem, że koszty są duże ale jak sam widzisz - raz zapłacisz i wszystkie zadania jednym kliknięciem robisz.

Dla mnie uzbieranie 1,5 kk trytu to "aż" 70 dni. Codziennego maniaczenia.. sporo ale jednak się da, bo już tak leciałem co najmniej miesiąc. Z giełdą to będzie dużo prostsze.

1,5kk trytu da się nazbierać, a jak nie nazbierać to w przyszłości kupić.

Ale po co chcecie coś wprowadzać do sklepu? Uważam, że tryt powinien być tylko i wyłącznie zdobywany przez ekspedycję bo wtedy gra straci większy sens. Dlaczego? A no dlatego że człowiek z kasą kupi TRYT, surowce i zadania praktycznie zrobione, bo może skrócić czas badań. Dzięki trytowi, nikt nie odskakiwał nie wiadomo jak dzięki zadaniom.

Edytowane przez Anonymous

Ale po co chcecie coś wprowadzać do sklepu? Uważam, że tryt powinien być tylko i wyłącznie zdobywany przez ekspedycję bo wtedy gra straci większy sens. Dlaczego? A no dlatego że człowiek z kasą kupi TRYT, surowce i zadania praktycznie zrobione, bo może skrócić czas badań. Dzięki trytowi, nikt nie odskakiwał nie wiadomo jak dzięki zadaniom.

Tryt nigdy nie miał być wprowadzony do sklepu, miała zostać stworzona giełda trytu, na której użytkownicy by sprzedawali swój zdobyty tryt. To jednak teoria, do praktyki jeszcze dlatego w tym temacie.

ja sie zgadzam z leonem... niektore badania sa bardzo dlugie, rozumiem ze na tym tez polega gra, zeby sie "nameczyc" troszke a nie zeby skaczyc wszystko w 30 sec, ale opcja wielokrotnego skracania bylaby dobrym pomyslem, a jak juz naprawde nie chcecie sciagac calego limitu, to np. zrobic ze taka opcje mozna uzyc max 2-3 razy do kazdego zadania, i mniej wiecej obie strony bylby zadowolone :D

Można tak skracać bez końca, tj 3 pakiet, na następnym lvl 4 na następnym 5 i tak w końcu dojdziecie do poziomu, gdzie będzie trzeba czekać miesiąc, więc nie ma to sensu, nie ma sensu odkładać na później nieuniknionego czekania ;)

Gość Braus

Deusx to może chociaż pakiety 10 dniowe pozwolisz łączyć?

Badanie które trwa 1 rok można sobie skrócić np. za 1.5kk trytu o 100 dni. I tak jeszcze zostanie 260 dni badania.

Wiesz do czego tak naprawdę zmierzam Deusx?

Chodzi mi o to, że jak zablokuję labki na rok, to w tym czasie nazbieram tyle trytu, że nie będę wiedział co z tym zrobić.

Miesięcznie uzbiera się tyle trytu, żeby wykupić -20% i 10 dni. Razem 400k.

Badanie potrwa jeszcze np. 6 miesięcy. W sumie może się uzbierać 2.4kk trytu. Co z tym zrobić jak ktoś nie lata i na spalanie nie wyda?

Na chwilę obecną to problem.. dla bogatych ;P

Z czasem może wejdzie ta giełda to sprzedasz, zostawisz albo może wejdą nowe bajery za tryt.. Jednak z tego co mi deus pisał to jeszcze długo nie będzie czasu na takie pierdy.

Gość Braus

Czyli wnioskiem jest zmniejszenie trytu na ekspedycjach ?

Bez takich pomysłów proszę. Zdobycie trytu jest chyba najbardziej kosztownym przedsięwzięciem w grze. Nie dla wszystkich, ale dla większości.

Wielu z nas ponosi faktyczne straty związane z ekspedycjami. I nie chodzi wcale o "system" ekspedycyjny, bo ten jest idealnie dopracowany.

Straty o których piszę, związane są ze zestrzeleniem szperaczy przez innych graczy. Tego wkalkulować się nie da w zyski i straty latania na ekspedycję, bo to indywidualna sprawa.

Jeden polata bez zestrzelenia a drugi co dwa dni traci szperacze.

Wniosek taki, że tryt kosztuje i to sporo ;)

A takie kilka razy po 10 dni nikogo nie zabije a może wzmocnić. Przynajmniej będą latać więcej na te ekspedycji

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.