Skocz do zawartości

Limit pakietów pól do planety (sklep)

Gość Braus

Limit pakietów pól do planety  

25 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za zniesieniem limitu pakietów pól (obecnie jest 30)

• bez limitu
      19
    • zostawić jak jest
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Po zmianie ilości pól na planetach część graczy (starsi) mają duże i zimne 14'stki. Nowi gracze mogą kolonizować w zasadzie tylko 15'stki, ponieważ 14'stki są zajęte.

Przeanalizowałem możliwość ukończenia nowych zadań dla gracza, który zdecyduje się na kolonizację małych i zimnych planet.

Jest to możliwe, ale musi kupić w sklepie 30 pakietów pól.

Ankieta dotyczy wyrażenia opinii na temat zwiększenia możliwego limitu zakupionych pakietów (5pól)

Obecnie możliwe jest zakupienie 30 pakietów. Pytanie brzmi:

Czy wyrażasz zgodę na zniesienie tego limitu.

Poniżej przedstawię swoje wyliczenia. Proszę zwrócić uwagę, że konieczna jest rezygnacja z pewnych opcji, kosztem innych.

Link do tematu z wyliczeniem:

http://forum.ogam.ne...dpost__p__76281

Kopia postu:

Pokusiło mnie, żeby sprawdzić, czy jest możliwe wykonanie nowych zadań z nowym rozmieszczeniem pól na planetach.

Jako przykład wziąłem zimne planety. Z racji, że 14'stek już nie ma wolnych, na warsztat poszła 15'stka.

Max. pola to 160 a możliwa temperatura -100/-60*C (niższej nie trafiłem)

Realne jest zdobycie 145 -150 i temp. -99/-59*C

Jedne z ostatnich zadań związanych z zabudową planety, to osiągnięcie wydobycia M-5kkkk, K-1kkkk, D-1,5kkkk

Więc liczmy:

Kopalnia metalu - 69

Kopalnia kryształu - 58

Ekstraktor deuteru - 65

Elektrownia słoneczna - 0

Elektrownia fuzyjna - 0

Fabryka robotów - 10

Fabryka nanitów - 20

Stocznia - 12

Magazyn metalu - 26

Magazyn kryształu - 24

Magazyn deuteru - 24

Laboratorium - 35

Terraformer - 25

To jest minimum, które musi znaleźć się na planecie, żeby wykonać zadania.

Planeta miała początkowo 145 pól + 100 dał terraformer i dodałem 150 z pakietów za dodatki. Kosztów nie podam, ponieważ na różnych unii, różnie wygląda ilość dodatków za sms 5PLN. Na starszych unii wystarczy jeden sms na 30 pakietów, na u5 potrzebne są dwa sms.

Faszerując planetę terraformerem i pakietami uzyskaliśmy 395 pól, zabudowa zajęła nam 368 pól. Wolne zostało 27 pól.

Wniosek jest taki, że można się osiedlać na bardzo zimnych i wydajnych w deuter 15'stkach. Różnica w wydobyciu jest bardzo znaczna i potrafi osiągnąć 60% więcej deuteru niż na gorących.

Link do wyliczeń:

http://forum.ogam.ne...dpost__p__66183

Mam też prośbę do Deusx'a.

W związku z tym, że zabudowa jest zminimalizowana na max. a pól zostało niewiele proszę o zdjęcie limitu z zakupionych pakietów pól do planety. Teraz podobno jest 30. Lub chociaż zwiększyć do 40

Życzę przyjemnej zabawy w ujarzmianiu 15'stek

Proszę zwrócić uwagę, że konieczna jest rezygnacja z pewnych opcji, kosztem innych.

Rezygnacje z jakich opcji?

Pomysł mi się podoba. Przynajmniej nowi gracze, będą mieli jakąś tam szansę skolonizowanie zimniejszych planet (10-13), niekoniecznie tej 15, ale ją też można. Nie musi być całkowite zniesienie limitu, ale można go zwiększyć. Np. dać 40 lub 50. To już 200-250 pól więcej.

Co o tym sądzicie? Czy się upieracie przy całkowitym zniesieniu? ;)

Dagger157 zwróć uwagę, że żadna elektrownia nie jest wybudowana, magazyny mogły być większe, roboty zaledwie na 10. Silos nie jest wybudowany.

Łącznie nazbierałoby się około 100 pól jeszcze, ale ze względu na ciasnotę właśnie z tych opcji zrezygnowałem

Jak tak to mi to i tak pasuje. Elektrownie nie potrzebne, bo mam satelity. Roboty są na niższym, ale myślę, że wystarczą, jak zostanie jeszcze 27 pól to można je dobudować, bo i tak kopalnie są na dużym lvl. Można dodać te 3 lvl do każdego magazynu i jeszcze mamy pola. Damy radę w takim układzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.