Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie, czy zostało wprowadzone naliczanie na bieżąco RW??

Wysłałem atak 4 sekundy po przylocie statków, a w RW planeta pusta...

Statki stoją na planecie i mają się dobrze, mimo że teorytycznie przyleciały 4 sekundy przed moimi OW.

Gość Braus
Napisano

Pomyłka mało prawdopodobna.

Tutaj zaszła sytuacja z różnicą czasu widocznego na falandze. Czas na falandze widzimy z własnego komputera, natomiast namierzana flota wraca w/g czasu serwera.

Żeby ustrzelić takie cudo, to należy swój zegarek na komputerze zsynchronizować z czasem serwera (widoczny na podglądzie)

Zasadniczo różnica wynosi około 40s w przód lub w tył.

Więc atak mógł być wykonany w momencie, gdy flota miała jeszcze do lądowania około 30s

Napisano

Wprowadzasz w błąd.

Nie istnieje żadna różnica pomiędzy falangą a czasem widocznym w podglądzie.

Różnica czasów widnieje jedynie podczas wysyłania floty (ten ruchomy czas). Czas jest pobierany z naszego komputera i bez synchronizacji będzie różnica. Obecnie nie znalazłem rozwiązania praktycznego tego problemu (bo teoria teoretycznie jest).

Napisano

Tak, tylko wziąłem na to poprawkę. Koniec końców flotę i tak ustrzeliłem. Odrazu po ataku zajrzałem w RW, minęło może 5 sekund i zrobiłem skana, a statki były na planecie, więc nie mogło to być 40 sekund. Już kilka razy atakowałem i zauważyłem ten błąd. Brałem pod uwage ten stały czas.

Napisano

Zauważyłem małe niedopatrzenie logiczne, które mogło podobny błąd spowodować - ale nie z tak odległym czasem jak 4 sek.

To niedopatrzenie poprawiłem, zobaczymy czy dalej będą występować podobne sytuację.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.