DexMorgan Napisano 4 Lutego 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Mam pytanie, czy zostało wprowadzone naliczanie na bieżąco RW??Wysłałem atak 4 sekundy po przylocie statków, a w RW planeta pusta...Statki stoją na planecie i mają się dobrze, mimo że teorytycznie przyleciały 4 sekundy przed moimi OW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catalyst Napisano 4 Lutego 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Nie pomyliłeś może planety z moonem lub coś w tym stylu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Braus Napisano 4 Lutego 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Pomyłka mało prawdopodobna. Tutaj zaszła sytuacja z różnicą czasu widocznego na falandze. Czas na falandze widzimy z własnego komputera, natomiast namierzana flota wraca w/g czasu serwera.Żeby ustrzelić takie cudo, to należy swój zegarek na komputerze zsynchronizować z czasem serwera (widoczny na podglądzie)Zasadniczo różnica wynosi około 40s w przód lub w tył. Więc atak mógł być wykonany w momencie, gdy flota miała jeszcze do lądowania około 30s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 4 Lutego 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Wprowadzasz w błąd. Nie istnieje żadna różnica pomiędzy falangą a czasem widocznym w podglądzie. Różnica czasów widnieje jedynie podczas wysyłania floty (ten ruchomy czas). Czas jest pobierany z naszego komputera i bez synchronizacji będzie różnica. Obecnie nie znalazłem rozwiązania praktycznego tego problemu (bo teoria teoretycznie jest). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DexMorgan Napisano 4 Lutego 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Tak, tylko wziąłem na to poprawkę. Koniec końców flotę i tak ustrzeliłem. Odrazu po ataku zajrzałem w RW, minęło może 5 sekund i zrobiłem skana, a statki były na planecie, więc nie mogło to być 40 sekund. Już kilka razy atakowałem i zauważyłem ten błąd. Brałem pod uwage ten stały czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 4 Lutego 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Zauważyłem małe niedopatrzenie logiczne, które mogło podobny błąd spowodować - ale nie z tak odległym czasem jak 4 sek.To niedopatrzenie poprawiłem, zobaczymy czy dalej będą występować podobne sytuację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi