Skocz do zawartości

Czy jesteś za wprowadzeniem SkyLotto ?  

29 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za wprowadzeniem SkyLotto ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Prawdopodobieństwo trafienia i ceny można w razie czego dostosować już po wprowadzeniu pomysłu jako poprawkę. Przydało by się założyć temat na forum z listą zwycięzców. To byłaby taka mała zachęta.

Napisano

Też myślałem o tym :)

Największe wygrany w SkyLotto. Myślę, że pomysł podoba się więszkości :)

Teraz tylko odrobine dobrej woli ze strony "tych wyżej" :)

Napisano

Myślę, że podoba się wszystkim. :) Tylko obawiam się też tego, że znowu będą ludzie oskarżali deusa o grzebanie w kodzie, że niby nigdy nie wygrywają itd. -.- Ale pomysł byłoby bardzo fajnie wprowadzić:)

Napisano

ale tu nawet jak by się bardzo namęczył to blokuje go prawdopodobieństwo ;)

Nie sądzę by był aż taki nie fajny :) Losowanie jest nudne i nei wiem kto tam traci surowce..... I tam jest pole do kombinowania z kodem.

Przy tym powinno być uczciwie ;)

O ile skrypt by lodował 3 liczby a nie deusx ;D

Napisano

Wszystko odbywało by się automatycznie, jednak proponowałbym troszkę popracować nad pulą. Lotto ma to do siebie, że zgarnia jakąś tam część puli (przykład jest 1.000.000 - wygrana główna to 800.000).

Proponowałbym, aby do wygrania było 90% puli, oczywiście przy większej ilości wygranych podzielić tę sumę przez ich ilość. Uważam, że nagrody za trafienie "dwójki" czy jedynki są kompletnie zbędne, namieszałoby to sporo jak w poprzednim pomyśle.

Napisano

Nie będzie innych wygranych.

Tylko wygrywają osoby, które trafią 3 na 3.

Co do puli :cenzura: nie przemyślałem takiego wariantu :)

Ale myślę, że to ma sens bo zawsze coś w niej zostaje i będzie to napędzało graczy do dalszych losowań.

Tyle, że fajnie by było jak by pula wzrastała w takim samym czasie co zakup kuponu.

Chodzi o to, żeby to było cały czas widać jak rośnie pula.

Wiadomo jak się robi duża to i więcej ludzi w to zagra.

Wprowadziłbym to :)

Napisano
  W dniu 1.02.2012 o 10:32, hhsnake0 napisał:

Każdy kupon musi mieć inne skreślenia

Po co takie ograniczenie? Imho trochę trudniejsze w implementacji

W dniu 1.02.2012 o 12:08, deusx napisał:

Lotto ma to do siebie, że zgarnia jakąś tam część puli

W dniu 1.02.2012 o 12:16, hhsnake0 napisał:

Ale myślę, że to ma sens bo zawsze coś w niej zostaje

Tu widzę niejasność - 10% znika, czy zostaje w puli?

Napisano (edytowane)
  W dniu 1.02.2012 o 14:24, maszter napisał:

Tu widzę niejasność - 10% znika, czy zostaje w puli?

No ja bym chciał, żeby ona przechodziła do kolejej puli.

Chyba, że się nie zrozumiałem z deusx.

A czemu inne skreślenia?

bo może mić ktoś szczęście i skreśli 3 takie same kupony i wygra.

Jeśli wygra jako jedyny nie ma problemu.

A jeśli będzie 2 wygranych?

Nie może dostać 3/4 nagrody......

Edytowane przez hhsnake0
Napisano

ale jeśli skreśli 3 takie same, to obniża swoją już niską szansę na wygraną trzykrotnie :) myślę, że można by było wprowadzić to jak najszybciej w wersji beta, a wszystkie poprawki i zmiany będzie się robić na bieżąco, bo inaczej to się dogadamy za miesiąc :)

Napisano
  Cytat
mić ktoś szczęście i skreśli 3 takie same kupony i wygra

To wygra tyle samo, jakby skreślił jeden kupon.

10% puli by nie przechodziło dalej a po prostu znikało.

A co losowanie, z każdym zakupionym kuponem pula by się zwiększała, z czasem można by było na podstawie zebranych danych tworzyć pule przewidywane. Wszystko by się działo automatycznie, bo komu by się chciało przy tym siedzieć i liczyć skoro wystarczy proste dodawanie w skrypcie zrobić.

Napisano

Ale żeby znikało? :P

Już lepiej coś z tym zrobić np. zostawić na jakieś wyjątkowe dni albo x losowań dodawać do puli.

Napisano (edytowane)
  W dniu 1.02.2012 o 16:37, deusx napisał:

10% puli by nie przechodziło dalej a po prostu znikało.

Deusx podejrzewam, że zaraz spadła by lawina postów że coś chcesz zabierać.

Chyba, że naprawdę mamy zbliżyć SkyLotto do zwykłego lotka i tak jak napisał Latający Talerz będzie pobierany podatek do wygranej w wysokości 10%.

Dla ścisłości prawdziwy Lottek pobiera podatek w wysokości 10% od wygranych wyższych niż 1000,01zł, więc można tak zrobić ale nie wiem czy warto.

Teraz pytanie do Ciebie deusx, mianowicie czy akceptujesz wstępny projekt SkyLotto i czy będziesz miał czas (jak tak to kiedy) aby nim się zająć?

Edytowane przez hhsnake0
Napisano
  W dniu 6.02.2012 o 11:46, hhsnake0 napisał:

Droga administracjo :)

Czy jest szansa na wprowadzenie pomysłu w życie?

Bo chyba temat umiera poraz 2.....

Nie umarł, na razie jest trochę innej pracy. Obecnie jest jeszcze dopieszczany system flot. Jak skończymy z większością zaplanowanych rzeczy to zajmiemy się i tym.

Napisano
  W dniu 6.02.2012 o 11:49, Catalyst napisał:

Jak dla mnie pomysł całkiem ciekawy. Tylko aby mogli brać udział w tej zabawie nowi gracze koszt losu będzie trzeba dopracować.

Może koszt losu uzależniony od ilości punktów? Może od punktów za budynki? Albo 1%, 5%, 10% wydobycia? ;D

Napisano

Taaaak punkty za budynki!

Tarn by musiał flotę demontować żeby kupić 1 los ^^

Każdemu tyle samo tylko ciut mniej. Im mniej ludzie dadzą tym mniejsze wygrane będą :P

Tak z 75 mld deuteru chyba będzie ok, chociaż dla mnie to i 200 mld paliwa byłoby mało.. Lotek miał być raz na kilka dni, więc co za problem takiego grosza codziennie wydać.

Napisano
  W dniu 6.02.2012 o 18:21, Neriel napisał:

Taaaak punkty za budynki!

Tarn by musiał flotę demontować żeby kupić 1 los ^^

Każdemu tyle samo tylko ciut mniej. Im mniej ludzie dadzą tym mniejsze wygrane będą :P

Tak z 75 mld deuteru chyba będzie ok, chociaż dla mnie to i 200 mld paliwa byłoby mało.. Lotek miał być raz na kilka dni, więc co za problem takiego grosza codziennie wydać.

Ty zawsze negatywny? Zobaczyłeś w środku wypowiedzi coś i od razu nie, bo za dużo. :D Czy ktoś mówił że to musiałby być duży % od punktów za budynki?? To propozycja. ;D

Ale jeśli ma być stały to stały. Hm, najlepiej to okrągłą liczbę. Ja bym dał 100mld.

No i ciekawe kiedy to wejdzie. Jak tyle jeszcze w planach jest. :)

• 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.