spieriz Napisano 25 Stycznia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Kiedyś tam, z trzy miesiące temu, pisałem z Nerielem o obliczaniu proporcji u handlarza przy budowie statków. Wtedy to Neriel mi wysłał fajny programik w Excelu obliczający proporcje, a ja postanowiłem go trochę rozbudować i wyszło właśnie coś takiego. Arkusz ma możliwość obliczenia wielu rzeczy związanych z flotą. Są to:Obliczanie proporcji u handlarza dla każdego statkuObliczanie ilości deuteru potrzebnego do wyprodukowania dowolnej ilości wybranego statkuObliczanie ilości deuteru potrzebnego do wyprodukowania całej zróżnicowanej flotyObliczanie jaką flotę możemy wyprodukować za dowolną ilość deuteruObliczanie ilości punktów, jakie uzyskamy za wyprodukowanie dowolnej flotyObliczanie ilości recyklerów potrzebnych do zebrania całego PZ powstałego z dowolnej flotyMam nadzieję, że żadnych błędów nie ma oraz że się czasami przyda Myślę, że Neriel nie obrazi się, że to umieszczam. Instrukcja obsługi w paczce. link:http://www.sendspace.pl/file/0a99a4a812046d37dbf2258 lub załącznik: Neriel, deusx, kamillu12 i 1 inny dodali reakcje 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 25 Stycznia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 A nie chciałbyś tego zrobić w normalnym programie pod windowsa? Bo ja bym zrobił ale tak se z czasem i chęciami.. no i przydatnością - czy ktoś by z tego w ogóle korzystał? deusx dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Niestety jeszcze nie potrafię zrobić tego w normalnym programie. A jeśli chodzi o przydatność, to ja z tego korzystam. Capobastone dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capobastone Napisano 25 Stycznia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 No. Casio, kartka i olowek do szuflady:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiiL Napisano 26 Stycznia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 dość ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 29 Stycznia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Zrobiłem to o wiele ładniej ^^ Wystarczy wpisać w odpowiednie pole (instrukcja w arkuszu) nazwę statku z polskimi literami lub zmienić w tabelce z danymi na własne nazwy i obok ilość statków. Kalkulatorek sam znajdzie cenę danego statku http://speedy.sh/RwkVj/Kalkulator-statkow.xls spieriz i deusx dodali reakcje 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 eh.. czemu Ty zawsze wszystko poprawiasz? // weź mi też dodaj plusika do reputacji, bo Ty cały czas ode mnie zbierasz za wszystkie poprawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 29 Stycznia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Trzeba szukać problemów, żeby je rozwiązywać. Patrząc tylko na dobre strony niczego nie zrobimy. Czemu ma być dobrze skoro może być lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi