Skocz do zawartości

Planety

Lagmin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam dwa pytanka:

1. Ile można mieć max planet? Próbowałem gdzieś to wyczytać, ale nigdzie nie mogłem znaleźć.

2. Dlaczego tak dużo osób chce mieć kolonie na 14 planecie? Dlatego, że jest tam największe wydobycie deuteru tak? Ale czy są to aż tak bardzo ogromne różnice w porównaniu to innych planet?

1. Można mieć 21 planet (łącznie z planetą matką, czyli 20 kolonii max.)

2. Ponieważ kiedyś były tam największe planety i przy okazji duże wydobycie deuteru. A różnice mogą być gdyż największa moja planeta na 14 pozycji ma 461 pól, a teraz to będzie chyba ok. 400 pól na pozycjach 5-8. Dokładnie nie pamiętam jak to było w tamtym temacie z nowymi pozycjami planet.

http://forum.ogam.ne...B%C4%87__st__20

Teraz na 7 są największe, ale też cieplejsze niż na 7+ dlatego właśnie nie lepiej na 14, a na 10-12 (wg mnie). Jak się nie będzie budować niepotrzebnych budynków, ani eko rozbudowywać do nie wiadomo jakich poziomów to da się upchnąć wszystko w 12 pozycji (350 pól z terraformerem). Wydasz jakieś 15 zł na dokupienie pól do planet (tak z 30 na planetę) to możesz i na 13 się zmieścić :D

Różnica wydobycia deuteru jest zależna od tego skąd mierzysz ;) Między 9 a 11 wielkiej różnicy nie będzie, ale między 7 i 11 na pewno ze 10-20% całego wydobycia. Całego w sensie, że deuter stanowi ~40% wydobycia przeliczając wszystko na jeden surowiec, więc jego spadek o 40% da spadek łącznego wydobycia o 16%.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.