biohazard Napisano 13 Grudnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 być może już był podobny temat ale chyba nie taki sam A więc chodzi tu tak jak w temacie o zmniejszenie temperatury na planecie. Oczywiście ktoś taki pomysł rzucił, ale w zamian za zmniejszenie zaproponował kilka dodatków co było totalnie głupie i by ułatwiło grę zbyt mocno JA proponuje zmniejszenie temperatury na planecie za pomocą trytu (nie wiem czy ktoś takie rozwiązanie proponował), ale nie jakimiś śmiesznymi sumami tylko: 100.000 trytu obniża 80 stopni, czyli mając np. temp. od 40 do 85 po zmniejszeniu mamy: od-40 do 5 (chodzi o to że różnica by zostawała a tylko minimalna by się zmniejszała) myślę że cena za taką opcję jest wystarczająca np, moje średnie temp na planetach to od 30 do 100 a więc żebym mógł obniżyć do DOBREGO minusu bym musiał wydać 200.000 trytu (a każdy wie że łatwo z trytem nie jest) a gdyby ktoś chciał obniżyć na 20 planetach razem by wyniosło 4.000.000 TRYTU czyli szybko raczej by się nie dało poobniżać temperatur A ogólnie myślę że przydała by się taka opcja i myślę że wielu graczy się zgodzi... a także wiem że gracze na układach 14 będą przeciwko Ale sami widzicie że nie było by łatwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noone Napisano 13 Grudnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Ankietę dodaj ale pomysł nie najgorszy lecz zapewne administracja zachwytu nie wyrazi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 13 Grudnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Było nie raz i nie dwa i to niedawno... i mówiłem, żeby poczekać, bo tak czy tak trzeba skończyć to co obecnie robimy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 13 Grudnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 100.000 trytu obniża 80 stopni To jest śmieszna cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konto_do_usuniecia Napisano 13 Grudnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Żadnych obniżek Jak to sobie wyobrażacie, żeby np. taki Mercury miał -100C, chyba Słońce by musiało zgasnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goldi Napisano 13 Grudnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 temat poruszany już tutaj jako lekki off-topic. + solidna argumentacja dla tych co są przeciwkona spodzie post Neriela z informacją że już działał coś w tym kierunku i że jest to w kolejce do dodania @maszter: a widziałeś kiedyś żeby w 0 sekund stawiać 1.000.000.000.000 statków ?? już pal licho że kosmicznych, ale np samolotów (taka anegdota ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biohazard Napisano 14 Grudnia 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 -80 za 100.000 to jest całkiem sporo jak na tyle trytu... nie wiem jak wy ale ja z trytem to nie mam rewelacji na poziomie 6 % łapieza to komety mam na 11% czyli 2x ponad normę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 14 Grudnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Ja widziałem to inaczej - tryt byłby pobierany raz na dobę, żeby nie zbierać nie wiadomo ile na obniżenie 1 planety oraz, żeby nie kupować raz na zawsze, a zasilać budynek trytem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goldi Napisano 14 Grudnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Neriel ja właśnie byłbym za wprowadzeniem tej wersji z obniżaniem na stałe. 1. zawsze można by było obniżać dowolną planete, o dowolną ilość oczek w dół (dowolną = chcianą przez gracza ale w granicach pewnych, narzuconych) 2. jak paamiętam Twoją propozycje z kiedyś dawałeś wyliczanke w tabelce ile budynek obniża (było bodajże -30, -60, -90 i -120). to teraz popatrz na to tak. kolonizuje te największe planety (o ile wejdzie opcja 1) i mam planetki po 400+ pól i temperaturze +60'C po czym za (jak dobrze pamiętam) może nawet nie całe 2k trytu robie wszystkie na -120 i bawie sie świetnie.... i zimno. no ewentualnie wprowadzić obie opcje i niech sie gracze decydują które chcą / im sie bardziej opłaca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 14 Grudnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Nie będzie obniżania temperatury planet. Wysoko są ciepłe, nisko zimne. Taka filozofia i tak zostanie. Jak chcesz zimną to po prostu skolonizuj sobie 14'stki i po problemie Jeżeli chodzi o statki zawsze możemy zwiększyć budowę z 0 do 1 sek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi