Skocz do zawartości

Zmniejszanie temp na planetach

biohazard

Rekomendowane odpowiedzi

być może już był podobny temat ale chyba nie taki sam

A więc chodzi tu tak jak w temacie o zmniejszenie temperatury na planecie.

Oczywiście ktoś taki pomysł rzucił, ale w zamian za zmniejszenie zaproponował kilka dodatków co było totalnie głupie i by ułatwiło grę zbyt mocno

JA proponuje zmniejszenie temperatury na planecie za pomocą trytu (nie wiem czy ktoś takie rozwiązanie proponował), ale nie jakimiś śmiesznymi sumami tylko:

100.000 trytu obniża 80 stopni, czyli mając np. temp. od 40 do 85 po zmniejszeniu mamy: od-40 do 5 (chodzi o to że różnica by zostawała a tylko minimalna by się zmniejszała)

myślę że cena za taką opcję jest wystarczająca

np, moje średnie temp na planetach to od 30 do 100 a więc żebym mógł obniżyć do DOBREGO minusu bym musiał wydać 200.000 trytu (a każdy wie że łatwo z trytem nie jest)

a gdyby ktoś chciał obniżyć na 20 planetach razem by wyniosło 4.000.000 TRYTU czyli szybko raczej by się nie dało poobniżać temperatur

A ogólnie myślę że przydała by się taka opcja i myślę że wielu graczy się zgodzi... a także wiem że gracze na układach 14 będą przeciwko :)

Ale sami widzicie że nie było by łatwo :P

temat poruszany już tutaj jako lekki off-topic. + solidna argumentacja dla tych co są przeciwko

na spodzie post Neriela z informacją że już działał coś w tym kierunku i że jest to w kolejce do dodania

@maszter: a widziałeś kiedyś żeby w 0 sekund stawiać 1.000.000.000.000 statków ?? już pal licho że kosmicznych, ale np samolotów (taka anegdota :P )

Neriel ja właśnie byłbym za wprowadzeniem tej wersji z obniżaniem na stałe.

1. zawsze można by było obniżać dowolną planete, o dowolną ilość oczek w dół (dowolną = chcianą przez gracza ale w granicach pewnych, narzuconych)

2. jak paamiętam Twoją propozycje z kiedyś dawałeś wyliczanke w tabelce ile budynek obniża (było bodajże -30, -60, -90 i -120). to teraz popatrz na to tak. kolonizuje te największe planety (o ile wejdzie opcja 1) i mam planetki po 400+ pól i temperaturze +60'C po czym za (jak dobrze pamiętam) może nawet nie całe 2k trytu robie wszystkie na -120 i bawie sie świetnie.... i zimno.

no ewentualnie wprowadzić obie opcje i niech sie gracze decydują które chcą / im sie bardziej opłaca

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.